085-4014642

Voor een professionele mondverzorging   

Flossen

Voor een gezond gebit is het belangrijk om elke dag te flossen. Zo haalt u namelijk de tandplak weg die tussen uw tanden zit. Flosdraad is er in alle soorten en maten, zodat iedereen kan bepalen wat het beste bij hem of haar past.

Waarom flossen?

Interdentale reiniging is het reinigen tussen(= inter in het Latijn) de tanden(= dentes). Tussen de tanden zit namelijk ook tandplak, die niet meegenomen wordt bij het tandenpoetsen. Deze plak bestaat voor het grootste deel uit bacteriën, die gaatjes, tandsteen of tandvleesontsteking kunnen veroorzaken als ze te lang blijven zitten. Daarom is het belangrijk om elke dag aan interdentale reiniging te doen. Daarvoor kunt u ragers, stokers of flosdraad gebruiken. Ragers zijn geschikt voor grote interdentale ruimtes en stokers voor gemiddelde. Voor de kleinste ruimtes is er flosdraad.

Dagelijks

Het is belangrijk om minimaal één keer per dag te flossen. Het wordt aangeraden om voor elke interdentale ruimte een nieuw stukje flosdraad te gebruiken, daarnaast mag flossen geen pijn doen. In het begin zal uw tandvlees bloeden, omdat het dan nog voor een deel ontstoken is. Daarover hoeft u zich geen zorgen te maken, want als u dagelijks blijft flossen, zal het bloeden steeds verder afnemen en uiteindelijk stoppen.

Verschillende soorten flosdraad

Flosdraad is er in verschillende soorten en maten. Zo is er extra dik flosdraad, wat ervoor zorgt dat het flossen makkelijker gaat. Ook is er flosdraad met een waxlaagje, zodat het zachter wordt, en speciaal flosdraad met mintsmaak. Een andere variant is de zogenoemde superfloss: flosdraad wat scherpe uiteindes heeft, zodat het ook in de allerkleinste ruimten kan komen. Voor deze ruimten worden ook wel brugnaalden gebruikt; speciale naalden waar u het flosdraad doorheen kunt steken. Daarnaast zijn er nog flosboogjes, die extra prettig in het gebruik zijn. U kunt het beste met uw tandarts of mondhygiënist overleggen wat het handigste is voor uw gebit.

[product:id="100"]

[product:id="103"]

[product:id="557"]