085-4014642

Voor een professionele mondverzorging   

Tandenstokers

Elke dag iets van interdentale reiniging doen, is belangrijk voor een gezond gebit. Zo verwijdert u namelijk de tandplak die tussen uw tanden zit. Hiervoor kunt u tandenstokers gebruiken. Deze zijn er in verschillende soorten en maten.

Waarom stoken?

Tussen de tanden zit ook tandplak, die niet meegenomen wordt bij het tandenpoetsen. Deze plak bestaat voor het merendeel uit bacteriën. Als deze te lang blijven zitten, kunnen ze gaatjes, tandsteen of tandvleesontsteking veroorzaken. Daarom is het belangrijk om ook elke dag tussen(= inter in het Latijn) de tanden(=dentes in diezelfde taal) te reinigen, interdentale reiniging dus. Daarvoor zijn er meerdere mogelijkheden:

  • Voor de wat grotere interdentale ruimten kunt u het beste ragers gebruiken
  • Voor kleine interdentale ruimten is flosdraad het beste
  • Voor gemiddelde interdentale ruimten zijn stokers het handigste.

Tandenstokers

Tandenstokers worden meestal gemaakt van hout en hebben een driehoekige vorm. Eén zijde is plat, de andere loopt taps toe tot in een punt. Deze punt kunt u dan weer gebruiken om mee tussen uw tanden te reinigen. Tandenstokers kunnen maar één keer gebruikt worden. Als u er mee begint, zal uw tandvlees in het begin wat bloeden, omdat het nog ontstoken is. Na een tijdje stopt dit. Het is belangrijk om elke dag tussen uw tanden te stoken. Daarbij is het een goede tip om niet in uw tandvlees te prikken, omdat u hiermee uw tandvlees kunt beschadigen. Stokers zijn er in verschillende diktes, zodat u zelf kunt bepalen wat het beste bij u past. Ook zijn er stokers die gemaakt worden van kunststof in plaats van hout, waardoor ze flexibeler zijn.

[product:id="202"]

[product:id="508"]

[product:id="652"]