• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

De WhiteWash Sonic Toothbrush SW2000

De WhiteWash Sonic Toothbrush SW2000

Elektrische tandenborstels zijn er in alle soorten en maten, maar grofweg zijn ze in twee categorieën te verdelen: pulserend-roterend en sonisch. Dit verschil zit hem in de technologie waar de tandenborstel gebruik van maakt. Elektrische tandenborstels met pulserend-roterende technologie maken ronddraaiende en heen- en weergaande bewegingen om de plak van je tanden los te maken. Meestal hebben ze een kleine borstelkop (vanwege dat ronddraaien), zodat je makkelijk overal bij komt. Vrijwel alle elektrische tandenborstels van Oral-B zijn pulserend-roterend.

Elektrische tandenborstels met sonische technologie maken op- en neergaande bewegingen. De borstelkop lijkt op die van een gewone handtandenborstel, waardoor deze tandenborstels over het algemeen vertrouwder aanvoelen. Vaak zijn elektrische tandenborstels van dit type van Philips. Maar natuurlijk zijn er ook andere sonische tandenborstels, zoals de WhiteWash Sonic Toothbrush SW2000. Deze elektrische tandenborstel geeft een nieuw perspectief op wat sonische technologie kan doen.

WhiteWash Laboratories

De WhiteWash Sonic Toothbrush SW2000 is ontwikkeld door WhiteWash Laboratories. Dit bedrijf is in 2010 opgericht door Matthew Lloyd en Tom Riley. Deze twee mannen realiseerden zich namelijk dat bijna iedereen wel wittere tanden wil: het is één van de vragen die tandartsen het vaakst krijgen. Maar veel manieren om je tanden te bleken zijn niet goed voor je tandglazuur. Met name waterstofperoxide tast je tanden flink aan. De meeste mensen die wittere tanden willen, zijn dan ook niet bereid om het zware prijskaartje dat eraan hangt te betalen. En eigenlijk is dat jammer.

Matthew Lloyd was afgestudeerd in tandheelkunde aan de Leeds University, and Tom Riley in de richting van economie aan de University of Nottingham. Ze besloten hun kennis bij elkaar te leggen en een lijn uit te brengen van producten om je tanden op een gezonde manier witter te maken. En zo werd WhiteWash Laboratories opgericht, met als doel het maken van non-peroxide, mooi ontworpen, betaalbare en effectieve whitening-producten. Alles wat WhiteWash Laboratories maakt, is ontwikkeld en geformuleerd door tandartsen. Zo ook de WhiteWash Sonic Toothbrush SW2000.

Sonische technologie: meer plak weg en gezondere tanden

De WhiteWash Sonic Toothbrush SW2000 werkt op sonische technologie. Dat betekent – zoals al eerder gezegd – dat deze trillende bewegingen maakt om de plak van je tanden los te maken. De WhiteWash Sonic Toothbrush SW2000 haalt de 40.000 trillingen per minuut. Het is klinisch bewezen dat deze tandenborstel daardoor meer plak weghaalt dan een gewone handtandenborstel. Zo helpt de sonische technologie dus om gezondere tanden en gezonder tandvlees te krijgen.

Maar de sonische technologie heeft een ander voordeel: je krijgt er ook wittere tanden van. Op je tanden zit namelijk bijna altijd een laagje aanslag. Dit wordt veroorzaakt doordat je koffie of thee drinkt, of door rode wijn en tabak. Het is onschuldig, maar je tanden lijken daardoor wel minder wit dan ze eigenlijk zijn. De sonische technologie WhiteWash Sonic Toothbrush SW2000 veegt deze aanslag van je tanden weg, waardoor ze hun natuurlijke witheid weer terugkrijgen. Zo krijg je op een gezonde manier wittere tanden.

Poetsstanden, batterij en timer

Omdat elk gebit weer anders is, zitten de WhiteWash Sonic Toothbrush SW2000 maar liefst drie verschillende poetsstanden. Zo kun je hem helemaal aanpassen aan jouw wensen, door te kiezen uit:

  1. Deze stand is voor een grondige, dagelijkse reiniging van je gebit.
  2. Deze stand is speciaal voor mensen met gevoelige tanden, en reinigt je gebit grondig, maar wel op een zachte manier.
  3. Deze stand masseert en stimuleert je tandvlees, waardoor het gezonder en sterker wordt.

In deze elektrische tandenborstel zit een ni-mh-batterij (nikkel-metaal-hydride-batterij) die lang meegaat. Bovendien kun je op de handige oplaadindicator altijd zien hoe het met de lading staat. Dat is wel zo fijn, aangezien opladen meer dan vierentwintig uur duurt. Sowieso moet je deze tandenborstel altijd opladen als je hem nog nooit gebruikt hebt, of meer dan drie maanden niet aangezet hebt. WhiteWash Laboratories adviseert om de WhiteWash Sonic Toothbrush SW2000 in de oplader te zetten als je hem niet gebruikt, zodat hij altijd genoeg lading heeft als je hem nodig heb. Misschien is dat inderdaad wel een slim idee.

Op deze tandenborstel zit een timer, die je helpt om de door tandartsen aanbevolen tijd te poetsen. In tegenstelling tot bij andere tandenborstels, is de timer van de WhiteWash Sonic Toothbrush SW2000 zelfs automatisch. Dat betekent dat deze elektrische tandenborstel na twee minuten gebruik altijd stopt, zodat je precies weet wanneer de tijd om is en geen minuut te lang of te kort poetst. Bovendien gaat er elke dertig seconden een extra piepje. Dat helpt je om alle gebieden in je mond gelijkmatig te poetsen.

Opzetborstels om je glazuur te beschermen

Bij de WhiteWash Sonic Toothbrush SW2000 krijg je maar liefst drie opzetborstels van hoge kwaliteit. Deze zijn erop ontworpen om je glazuur te beschermen, en hebben dan ook een rubberen kop. Deze zorgt er ook voor dat je tandvlees tijdens het poetsen niet beschadigt. Op de achterkant van elke borstelkop zit een reliëf van rubber, dat je als tongreiniger kunt gebruiken. Door je tong hiermee schoon te maken, voorkom je een slechte adem. Zo kun je met de WhiteWash Sonic Toothbrush SW2000 niet alleen je gebit reinigen, maar ook de rest van je mond verzorgen. De opzetborstels hebben speciale haren, waarvan bewezen is dat ze 35% meer oppervlaktevlekken van je tanden vegen dan andere haren. Deze opzetborstels helpen dus ook mee om je tanden extra wit te maken.

Sonische technologie voor wittere en gezondere tanden

Samengevat zien we dat de WhiteWash Sonic Toothbrush SW2000 dankzij de sonische technologie niet alleen je tanden helpt gezonder te worden, maar ze ook nog eens op een natuurlijke manier witter maakt. Bovendien kun je hem dankzij de verschillende poetsstanden precies aanpassen aan wat jij voor je gebit wilt, en gaat de batterij lang mee. De timer en slim ontworpen opzetborstels helpen je om deze positieve effecten nog eens te versterken. En laten we niet vergeten dat de WhiteWash Sonic Toothbrush SW2000 een erg mooi design heeft, wat leuk staat in je badkamer. Deze elektrische tandenborstel is dus zeker het proberen waard, net als bijvoorbeeld de N-1 Nano WhiteWash Sonic Whitening Toothbrush. Op die manier krijg je niet alleen een witte glimlach, maar een gezonde witte glimlach.