• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Actie: Wie schenk jij je mooiste glimlach?

Actie: Wie schenk jij je mooiste glimlach?

Het is alweer bijna zes oktober, en dat is dit jaar de Werelddag van de Glimlach. Dit is een dag die door de uitvinder van de smiley in het leven is geroepen en in het teken staat van lachen en aardig zijn voor elkaar. En natuurlijk is glimlachen één van de makkelijkste manieren om een stukje vriendelijkheid door te geven. Omdat we bij Tandonline altijd bezig zijn met een gezonde, witte lach, willen we dan ook graag weten aan wie jij je mooiste glimlach schenkt en waarom. Tot en met de Werelddag van de Glimlach kun je daarom jouw allerbeste glimlach met ons delen via Instagram. Wij belonen de bijzonderste inzendingen met een pakket producten uit de Nano Range van WhiteWash Laboratories! Dus: wie schenk jij je mooiste glimlach?

Harvey Ball en de originele smiley

Zoals gezegd is de Werelddag van de Glimlach bedacht door de man die ook de smiley heeft uitgevonden: Harvey Ball uit Worcester, in Massachusetts. Hij was een commerciële kunstenaar, en tekende de eerste smiley in 1963. Het werd al snel een universeel symbool van vrolijkheid, welwillendheid en een goed humeur. Maar ook in reclames en marketting werd het razend populair. Dat was de reden dat Harvey Ball zich in de loop van zijn leven zorgen begon te maken over de vercommercialisering van zijn symbool. Hij was bang dat de smiley zijn originele betekenis van vriendelijkheid en vrolijkheid zou verliezen. Om mensen hieraan te blijven herinneren, riep hij in 1999 de Werelddag van de Glimlach in het leven. Het achterliggende idee: een glimlach kent geen politiek, grenzen of religie, en wij zouden ook één dag per jaar om dit soort dingen heen moeten kunnen kijken. Eén dag per jaar zou gereserveerd moeten zijn voor vriendelijke acties, goede daden en vooral heel veel naar elkaar lachen.

Harvey Ball wist met zijn idee al snel zoveel mensen voor zich te winnen dat Werelddag van de Glimlach inmiddels niet alleen meer in Massachusetts, maar wereldwijd wordt gevierd, elke eerste vrijdag van oktober. Na de dood van Harvey Ball in 2001 werd de Harvey Ball Foundation opgericht, dat sinds die tijd officiële sponsor is van de dag. Verder leeft Harvey Ball voort in zijn originele smiley. Hij tekende die steeds volgens een paar specifieke kenmerken, waardoor een smiley zoals Harvey Ball hem maakte nog altijd herkennen is aan de volgende drie dingen:

  1. De ogen zijn klein en ovaal van vorm. Het rechter is iets groter dan het linker.
  2. Het gezichtje heeft een heldere, zonnige gele kleur.
  3. De mond is iets uit het midden getekend.

Acties

Meedoen aan de Werelddag van de Glimlach is niet moeilijk: gewoon naar mensen glimlachen is eigenlijk al voldoende. Onderzoek wijst uit dat lachen gezond voor je is en je bovendien gelukkiger maakt. En er is daarnaast aangetoond dat lachen net zo werkt als gapen: als je het iemand anders ziet doen, bewegen je eigen spieren automatisch mee tot jij ook glimlacht. Kortom: als jij begint met vriendelijk naar anderen te glimlachen, zorg je vanzelf voor een heleboel meelachende mensen om je heen.

Er zijn natuurlijk altijd mensen en groepen die verder gaan en leuke acties verzinnen. Voorbeelden (waarvan de meeste al meer dan eens gedaan in de afgelopen jaren) zijn:

  • heliumballonnen loslaten met vriendelijke teksten erop
  • lieve berichtjes met stoepkrijt op de weg schrijven
  • een taarteetwedstrijd organiseren
  • foto’s van jezelf maken terwijl je een smileymasker draagt
  • goede daden doen, zoals eten maken voor daklozen, langsgaan bij verpleeghuizen of mensen die in een moeilijke tijd zitten eens een lief kaartje sturen
  • naar een speciale lachworkshop gaan

Maar als je dan enthousiast gaat glimlachen naar een ander, wil je natuurlijk wel een mooie glimlach laten zien. En de Nano Range van WhiteWash Laboratories is speciaal bedoeld voor een mooie, gezonde glimlach.

WhiteWash Laboratories en een gezonde witte lach

WhiteWash Labaoratories is in 2010 opgericht in Engeland, door Matthew Lloyd en Tom Riley. Deze twee mannen zagen namelijk dat bijna iedereen wel wittere tanden wil, maar er maar weinig mensen zijn die ook daadwerkelijk hun tanden gaan bleken. De reden: veel bleekbehandelingen maken gebruik van waterstofperoxide of carbamideperoxide. Deze stoffen dringen diep door in je tanden en maken daarbij je tandglazuur een stuk kwetsbaarder. Je krijgt dan dus wel wittere tanden, maar dit gaat ten koste van je mondgezondheid. Dat moest anders kunnen.

Lloyd was afgestudeerd in tandheelkunde aan Leeds University, en Riley in de richting van economie aan de University of Nottingham. Ze legden hun kennis bij elkaar en richtten een bedrijf op met als doel om mooi ontworpen, professionele en bovenal peroxidevrije whiteningproducten van hoge kwaliteit te gaan ontwikkelen. De beste manier om dat te doen is natuurlijk om je steeds op de meest recente wetenschappelijke kennis te baseren, dus werd het een basisprincipe alle formules door experts te laten samenstellen. Dit idee werkte goed: inmiddels worden de producten van WhiteWash Laboratories over de hele wereld verkocht. Sinds 2016 is er ook een vestiging in Nederland, die onderdeel is van Tandonline.

De Nano Range

De Nano Range is een speciale lijn van WhiteWash Laboratories, met een formule die gedurende vijf jaar onderzoek is samengesteld door tandartsen. Het resultaat is dat elk ingrediënt in deze bijzondere formule door wetenschappelijk onderzoek kan worden gemotiveerd, terwijl er tegelijkertijd ingrediënten weggelaten zijn die in veel andere mondverzorgingsproducten wel zitten (zoals alcohol, triclosan, PEG, parabenen en SLS). De basis van deze formule is de zogenaamde Enamel Care Technology.

Deze technologie maakt gebruik van hydroxyapatietnanodeeltjes: ongelooflijk kleine kristallen die natuurlijke bouwstenen zijn voor je gebit (ze bepalen van nature zo’n 97% van het gewicht van je tanden). In je mond komen deze kristallen samen tot grotere kristallen, om zo een onvoorstelbaar dunne, nieuwe laag glazuur over je tanden heen te vormen. Daardoor komen je tanden er op een natuurlijke manier witter uit te zien, omdat donkere aanslag (meestal veroorzaakt door koffie, thee, rode wijn of tabak) op je tanden verdwijnt. Ook worden ze minder gevoelig, aangezien de nieuwe laag de zenuwen in je tanden beter beschermt. Bovendien worden je tanden sterker, omdat je tandglazuur wordt hersteld, en krijgen je tanden een stralende glans. En naast de hydroxyapatietnanodeeltjes bevat de formule van de Nano Range nog kaliumnitraat, wat helpt om de pijn bij tandgevoeligheid bijna meteen te verminderen. Ook zitten er fluoride en xylitol in, twee stoffen die je tanden en tandvlees sterker en gezonder maken. Zo krijg je niet alleen een witte lach, maar ook een gezonde witte lach. Precies wat je nodig hebt om aan iedereen, of juist een speciale persoon, te schenken op de Werelddag van de Glimlach.

Wie schenk jij je mooiste glimlach?

Het is alweer bijna zes oktober, en dat is dit jaar de Werelddag van de Glimlach. Wij van Tandonline vinden het geweldig dat er aandacht wordt besteed aan lachen, omdat wij dag en nacht bezig zijn met een gezonde, witte lach en iedereen er één gunnen. Daarom zijn wij benieuwd naar wie jij in het bijzonder eens zou willen glimlachen, en waarom die persoon het écht heeft verdiend. Stuur ons daarom voor of op de Werelddag van de Glimlach een foto van jouw allermooiste glimlach via Instagram, waarbij je uitlegt voor wie deze bedoeld is en waarom (meer informatie over meedoen kun je vinden op onze actiewebsite). Wij kiezen op 11 oktober de bijzonderste inzendingen uit, en belonen deze met een pakket producten uit de Nano Range, die je helpen om een nog mooiere én gezondere witte lach te krijgen. Dus doe snel mee en laat ons weten wie jij je mooiste glimlach schenkt!