• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Halita Forte Mondspray: altijd in je zak

Halita Forte Mondspray: altijd in je zak

Het leven van de halitosepatiënt is verre van makkelijk. Permanent een slechte adem hebben die nergens mee op te lossen lijkt te zijn veroorzaakt een heleboel ellende, al helemaal als je eens naar een feestje wilt en geen zin hebt om uit je mond te stinken. Jammer dan, halitosis zet je niet zomaar even 'uit', al was het maar voor één avond. Misschien denk je nu wel iets in de trant van 'nou, ben ik even blij dat ik geen halitose heb'. De kans is echter groot dat je wél halitose hebt, zonder dat je dit zelf doorhebt. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de helft van de Nederlanders er last van heeft. Gelukkig is het een ander wijdverbreid misverstand dat halitose nergens mee op te lossen is(behalve dan de hele dag pepermuntjes blijven eten, wat nou niet écht aan te raden is). Er is inmiddels aardig wat op de markt, maar een toch wel heel bijzonder product is de Halita Forte Mondspray.

Halita Forte Mondspray is één van de middelen om een slechte adem mee tegen te gaan. In 87% van de gevallen ontstaat deze namelijk door de bacteriën in je mond, zo hebben ze op de Universiteit Leuven bewezen. Op plekken waar geen zuurstof is(zoals de groeven in je tong, de ruimten tussen je tanden en de ruimten tusen je tanden en je tandvlees) zetten deze bacteriën bepaalde eiwitten om in gassen. Een voorbeeld van zo'n gas is waterstofsulfide(dit veroorzaakt ook de stank van rotte eieren). Halita Forte bevat chloorhexidine, wat zorgt voor minder gasvorming. Ook worden overtollige bacteriën door dit stofje gedood. Daarnaast bevat Halita Forte een verbinding die zinklactaat heet, dit deactiveert gassen en voorkomt dat ze ontsnappen of negatieve effecten op de gezondheid van je tandvlees hebben. Al met al kun je wel zeggen dat het probleem op een goede manier opgelost wordt. Weg met die stank!

Toch blijft het een probleem als je 's avonds naar een feestje wilt, want veel van de middelen die je 's ochtends een frisse adem geven zijn tegen de avond wel zo'n beetje uitgewerkt. Daarnaast veroorzaken aardig wat dingen als alcohol, eiwitrijk voedsel en sigaretten vaak een acute extra geur. Dus als je van tevoren met zo'n speciale tandpasta poetst, zul je nu misschien denken, en de hele avond geen kaas, vlees en eieren eet, geen melk, geen wijn en geen bier drinkt en ook vooral niet rookt.... Ja, misschien dat het werkt. Maar wat is nu een feestje als je niet lekker kunt eten en drinken?

Halita Forte Mondspray remt de bacteriën en zwavelgassen permanent. Het is dus geen maskeermiddel, maar het pakt de oorzaak van het probleem aan. Ook smaakt het fris en bevat het geen alcohol. Toch is dit allemaal niet het grootste voordeel van het product. Dat is namelijk, heel simpel, het formaat. Halita Forte is een mondspray die in je zak past,. Je kunt hem dus zo meenemenm, waar dan ook naartoe. Het werkt direct, ook tegen knoflook, eiwitten, alcohol en tabak. Geen gedoe met eiwitten vermijden, niet moeilijk doen met grote flessen Listerine voordat je weggaat, gewoon even twee keer sprayen op het toilet en wég is die rotgeur. En dat werkt niet alleen op feestjes, maar ook op je werk, in je auto, op familiebezoek en in de trein. Je hebt gewoon altijd een lekkere frisse adem, halitsose of niet!

Toch heeft Halita Forte ook nadelen. De chloorhexidine(die overtollige bacteriën doodt en voorkomt dat zwavelhoudende gassen ontsnappen), veroorzaakt namelijk ook verkleuringen op tanden en protheses. Dan is de geur dus wel weg, maar durf je op zo'n feestje alsnog de rest van de avond niets te zeggen omdat je tanden ineens geel geworden zijn! Geen zorgen , de verkleuringen op je tanden zijn tijdelijk. Protheses kun je echter beter uitdoen voor je deze mondspray gaat gebruiken. Sowieso is het het beste om alléén achterop je tong te sprayen, zodat je tanden zo min mogelijk worden geraakt. Een ander nadeel: Halita Forte helpt niet tegen een vieze smaak in je mond. Veel mensen associëren zo'n vieze smaak met halitose, maar jammer genoeg heeft het niets met elkaar te maken. En deze spray werkt alléén tegen halitose. Gelukkig is de vieze smaak iets wat alleen jij weet, dat is al een stuk minder irritant dan uit je mond stinken...

Om definitief van halitose af te komen is deze spray een goed begin, maar nog niet het hele verhaal. Genoeg water drinken is namelijk ook ontzettend belangrijk, omdat bacteriën vooral in een droge mond hun werk doen. Ook het eten van vast voedsel helpt(dus geen yoghurt als ontbijt): dit schuurt de dode cellen weg waar de bacteriën zich mee voeden). Daarnaast is het handig om gebruik te maken van een tongreiniger, speciale tandpasta of mondwater. En voordat je het weet heb je weer een pepermuntadem! Maar tot die tijd voelt het wel zo veilig om deze spray in je zak te hebben...