• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Australian Tea Tree Tandpasta Fresh & White

Australian Tea Tree Tandpasta Fresh & White

Voor wittere en gezondere lach heb je allerlei soorten whiteningtandpasta’s, maar er zijn er niet veel die helemaal op natuurlijke ingrediënten zijn gebaseerd. Toch bestaan ze. Australian Tea Tree Tandpasta Fresh & White is er een voorbeeld van. Net als AloeDent Whitening Tandpasta belooft deze tandpasta je tanden witter en gezonder te maken, zonder dat er onnodige chemische stoffen inzitten. Maar werkt dat eigenlijk wel? Hoe kun je op basis van alleen natuurlijke ingrediënten zorgen voor een wittere en gezondere glimlach?

De werking van Australian Tea Tree Tandpasta Fresh & White

Australian Tea Tree Tandpasta Fresh & White is dus een tandpasta die bijna helemaal uit natuurlijke ingrediënten bestaat. De werking berust dan ook op een aantal planten en andere stoffen die je zo in de natuur kunt vinden. Ten eerste bevat deze tandpasta Tea Tree Oil. Dit wordt nog wel eens vertaald met “theeplantolie”, maar helaas is een Tea Tree (die overigens niet echt een goede Nederlandse naam heeft) niet hetzelfde als een theeplant. In plaats daarvan is het een boom van ongeveer zeven meter hoog, met de officiële Latijnse naam Melaleuca Alternifoliaboom. Deze bomen groeien voornamelijk in Australië. Er zijn sporen dat de Aborigonals al dampbaden namen met de bladeren, om van hun verkoudheid, griep of koorts af te komen, waardoor het best eens kan dat de Tea Tree al zesduizend jaar als geneesmiddel wordt gebruikt. De boom kreeg zijn naam in 1770 van de ontdekkingsreiziger James Cook, die als een echte Engelsman thee zette van de bladeren.

Ruim tweehonderd jaar later is de antibacteriële werking van de olie uit de bladeren van de Tea Tree al in meerdere studies aangetoond. Deze olie staat erom bekend bacteriën, schimmels en virussen heel effectief te doden. Daardoor heeft deze een sterk ontsmettende werking. Dankzij de Tea Tree Oil doodt Australian Tea Tree Tandpasta Fresh & White dus alle bacteriën in je mond, en remt deze tandpasta ze bovendien in hun groei. Deze tandpasta verwijdert op die manier veel plak en reinigt en ontsmet je mond, zodat zweertjes en tandvleesontsteking geen kans krijgen. Dat maakt Australian Tea Tree Tandpasta Fresh & White ook geschikt voor mensen met gevoelig tandvlees of gebitsaandoeningen.

Naast Tea Tree Oil bevat Australian Tea Tree Tandpasta Fresh & White een aantal andere interessante natuurlijke stoffen, zoals Aloe Vera. Deze stof werd door heel veel volken in de geschiedenis voor allerlei doeleinden gebruikt, en de afgelopen eeuw heeft onderzoek de werking ervan bevestigd. Aloe Vera heeft allerlei gezonde eigenschappen. Op je tandvlees heeft het een stimulerende en verzachtende werking. Ook bevat Australian Tea Tree Tandpasta Fresh & White paardenkastanje, wat helpt om de conditie van je tandvlees te verbeteren. Deze tandpasta zorgt dus voor zachter en gezonder tandvlees.

Verder zit er calcium in Australian Tea Tree Tandpasta Fresh & White. Dit is één van de stoffen waar je tandglazuur uit bestaat. De calcium helpt dus om je tanden te versterken. Ook zit er in deze tandpasta xylitol, een stofje waarvan tandartsen aanbevelen het elke dag in te nemen. Xylitol heeft namelijk een heleboel positieve effecten op je tanden:

  • Het versterkt je tandglazuur
  • Het verwijdert de plak in je gebit en voorkomt de plak die er al was
  • Het remt zuur- en plakvormende bacteriën, waardoor de kans op gaatjes, tandverkalking en andere aandoeningen kleiner wordt.
  • Het stimuleert het speeksel en helpt daarmee tegen een droge mond

Nadeeltje is wel dat al deze effecten alleen maar werken als je meer dan een bepaalde dosis xylitol binnenkrijgt. Maar poetsen met deze tandpasta draagt daar in elk geval al wat aan bij. (Als je meer xylitol binnen wilt krijgen, kun je bijvoorbeeld eens Xylitol Kauwgom proberen).

Samengevat bevat Australian Tea Tree Tandpasta Fresh & White dus aardig wat verschillende natuurlijke ingrediënten die helpen om:

  • Tandplak te verwijderen
  • De opbouw van tandsteen en tandplak te voorkomen
  • Bacteriën en tandvleesontsteking te remmen
  • Je tandvlees gezonder en sterker te maken, en bovendien te verzachten

Deze tandpasta beschermt je gebit dus op een natuurlijke manier, en helpt je tanden om gezond te blijven.

Wittere tanden?

De volgende vraag is of Australian Tea Tree Tandpasta Fresh & White je tanden ook daadwerkelijk witter maakt. Om uit te kunnen leggen hoe dat werkt, is het goed om eerst te weten dat je tanden van geen enkele whiteningtandpasta daadwerkelijk witter worden. Dat komt omdat Whiteningtandpasta’s geen peroxiden of andere bleekmiddelen bevatten, maar schurende stofjes. Op je tanden zit namelijk bijna altijd een laagje aanslag, dat veroorzaakt wordt door koffie, thee, tabak en rode wijn. Whiteningtandpasta’s maken deze aanslag los van je tandoppervlak, zodat de natuurlijke witheid van je tanden weer naar boven komt. Ook Australian Tea Tree Tandpasta Fresh & White werkt zo.

Het verschil is echter dat de schurende middelen in Australian Tee Trea Tandpasta Fresh & White niet chemisch zijn, maar – net als de rest van de ingrediënten – natuurlijk. Deze tandpasta bevat namelijk silica, een stof die voorkomt in bijna alle levende organismen (ook mensen). In de meest pure vorm ziet het eruit als kwarts, maar in een speciale vorm komt silica voor als microkristallen. Deze kristallen schuren nauwelijks, maar beïnvloeden het oppervlak waar ze langskomen wel heel sterk. Silicakristallen kunnen daardoor de aanslag op je tanden oplossen zonder dat ze schuren. Dat maakt dat je tanden met Australian Tee Trea Tandpasta Fresh & White witter worden op een natuurlijke, veilige manier.

Dit whiteningeffect wordt nog eens versterkt door een stofje dat CoQ10 heet. Dit is een afkorting van ‘Co-enzym Q10’. Het is een stofje dat verwant is aan vitamines en voorkomt in bijna alle menselijke en dierlijke cellen. Het speelt een rol bij verschillende energieomzettingen, en wordt ook vaak in medicijnen, tandpasta’s en dat soort producten gebruikt. De claim is dat het zou helpen om je tanden witter te maken. Dat is op dit moment niet wetenschappelijk aangetoond, dus helemaal zeker weten kun je het niet. Gelukkig is wel bewezen dat het bij normale doses niet schadelijk voor je lichaam is.

Samengevat helpt Australian Tea Tree Tandpasta Fresh & White dus ook om je tanden op een natuurlijke manier witter te maken. Bovendien schuurt deze tandpasta nauwelijks, waardoor deze whitening ook nog eens veilig is.

Op een natuurlijke manier wittere en gezondere tanden

De natuurlijke ingrediënten in Australian Tea Tree Tandpasta Fresh & White zorgen er dus voor dat deze je tanden gezonder en witter maakt. Maar omdat deze tandpasta bijna helemaal natuurlijk is, is het het ook waard nog even te noemen welke chemische ingrediënten er konden worden weggelaten. Australian Tea Tree Tandpasta Fresh & White bevat namelijk bijna niets chemisch. Er zitten bijvoorbeeld helemaal geen kunstmatige kleur- en smaakstoffen in. Ook bevat deze tandpasta geen fluoride. Verder zit er geen SLS of SLES in. Dat merk je doordat je na het poetsen met Australian Tea Tree Tandpasta Fresh & White geen smaakverandering merkt bij het eten van bijvoorbeeld een sinaasappel. De lekkere frisse smaak van deze tandpasta komt zelfs ook door een natuurlijk ingrediënt, namelijk pepermuntolie.

Australian Tea Tree Tandpasta Fresh & White zorgt dus voor een wittere en gezondere lach, en dat op een manier die helemaal gebaseerd is op natuurlijke ingrediënten. Dankzij onder andere Tea Tree Oil, Aloe Vera, xylitol, calcium en silica helpt deze tandpasta om tandplak te verwijderen, de opbouw van tandsteen te voorkomen, bacteriën en tandvleesontsteking te remmen en je tandvlees gezonder, sterker en zachter te maken. Australian Tea Tree Tandpasta Fresh & White beschermt je gebit dus op een helemaal natuurlijke manier. En bovendien helpt deze tandpasta om je tanden op een natuurlijke en veilige manier witter te maken.