• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Het beste mondspoelmiddel voor van alles en nog wat

Het beste mondspoelmiddel voor van alles en nog wat

In veel gevallen kan een mondspoelmiddel of mondgel erg handig zijn om je mond een beetje extra te verzorgen. In de afgelopen blogberichten is voorbijgekomen wat het beste mondspoelmiddel is als je een slechte adem hebt, graag wittere tanden wilt, ontstoken tandvlees hebt of juist graag ontstoken tandvlees wilt voorkomen. Maar er zijn nog meer situaties waarin een mondspoelmiddel handig kan zijn om iets extra’s voor je gebit te doen, en het zou zonde zijn die niet te noemen. We bespreken daarom nog een paar mondspoelmiddelen en mondgels speciaal voor mensen met beugels, aften of implantaten.

Schone tanden met een beugel: Vitis Orthodontic Mondspoelmiddel

Als je een beugel hebt, wordt het een stuk lastiger om je tanden goed te poetsen. Al die metalen draadjes maken het namelijk behoorlijk moeilijk om goed met de tandenborstel bij je tanden te komen. Mensen met een beugel krijgen dan ook vaak last van geïrriteerd of bloedend tandvlees, gaatjes en een slechte adem. Om al dat soort dingen te voorkomen, kan het handig zijn iets extra’s voor je gebit te doen. Je zou bijvoorbeeld Vitis Orthodontic Mondspoelmiddel eens kunnen proberen. De formule van dit mondspoelmiddel heeft de volgende stoffen als belangrijkste ingrediënten:

  1. Cetylpyridiniumchloride (CPC), een stof die sterk desinfecterend werkt en daarom goed helpt om plakopbouw te voorkomen.
  2. Aloe Vera, wat helpt om het tandvlees en de tanden extra goed te verzorgen.
  3. Fluoride, wat je tandglazuur versterkt en beschermt.

Vitis Orthodontic Mondspoelmiddel helpt dus om je tandglazuur sterk en je tandvlees gezond te houden als dat extra hard nodig is. Het remt de vorming van tandplak en beschermt zo tegen gaatjes en andere aandoeningen. Ook krijg je minder makkelijk schaafwondjes van de beugel, omdat je tandvlees soepeler en sterker wordt. Daarnaast voorkomt dit mondspoelmiddel een slechte adem en helpt het ook om de beugel zelf schoon te houden. Bovendien is het prettig in het gebruik: het is alcoholvrij en heeft een heerlijk frisse appel-mintsmaak. Met Vitis Orthodontic Mondspoelmiddel houd je je gebit dus sterk en gezond tijdens het dragen van je beugel.

Evisense Aften Gel voor minder pijn en snellere genezing

Ook in andere situaties kunnen mondspoelmiddelen of mondgels handig zijn, zoals bij aften. Dit zijn kleine, pijnlijke zweertjes die meestal aan de binnenkant van je wangen of lippen of onder je tong ontstaan. Ze zijn grijswit of geel, en hebben een rode, ontstoken rand. Ze veroorzaken een stekende pijn, met name als je iets zuurs of heets eet. Waar ze door veroorzaakt worden, weet helaas niemand (al zijn er aanwijzingen dat ze vaker ontstaan bij veel stress, verminderde weerstand of een slechte mondhygiëne). Maar wat gelukkig wel zeker is, is dat ze niet gevaarlijk zijn. En doorgaans zijn ze na twee weken weer verdwenen. Vanwege de pijn is het echter wel handig om een kleine ondersteuning te hebben in de periode dat de aften er nog zitten.

Dat kan bijvoorbeeld met Evisense Aften Gel. Deze gel moet je ’s avonds aanbrengen op de aften, waarna deze een dun filmlaagje over de aften heen vormt. Dit dunne laagje zorgt ervoor dat de pijn snel afneemt. Bovendien helpt het mee om te beschermen en genezen. Met Evisense Aften Gel voel je dus minder van aften en ben je er sneller weer vanaf.

Cervitec Mondgel: kronen, bruggen en implantaten in optimale conditie

Als je kronen, bruggen of implantaten hebt, is het ook belangrijk wat beter op je mondhygiëne te letten. In deze situaties krijg je namelijk sneller gaatjes of tandvleesontsteking. Bovendien raakt het tandvlees rondom de kronen, bruggen en implantaten makkelijker ontstoken. Als je merkt dat je hier gevoelig voor bent, is het dus verstandig om op tijd te zorgen voor wat extra ondersteuning. Dat kan bijvoorbeeld met Cervitec Mondgel. Deze gel heeft een formule met chloorhexidine (CHX), fluoride en xylitol. Deze stoffen helpen alledrie heel goed om tandvleesontsteking te voorkomen en je tanden, tandvlees en mondslijmvliezen goed te verzorgen. Op die manier houd je je kronen, bruggen en implantaten dus in optimale conditie. Daarnaast zorgt Cervitec Mondgel voor een frisse adem. Bovendien heeft deze gel een prettige structuur, waardoor hij makkelijk aan te brengen is, en een lekkere smaak. Dat maakt dat deze gel ook nog eens prettig in het gebruik is. Met Cervitec Mondgel houd je je mondhygiëne dus makkelijk goed op peil als je kronen, bruggen of implantaten hebt.

Het beste mondspoelmiddel voor van alles en nog wat

Mondspoelmiddelen zijn er in allerlei soorten en maten. Ze kunnen dan ook handig zijn in allerlei verschillende situaties. We hebben er inmiddels een aantal besproken die vaak voorkomen – ontstoken tandvlees, slechte adem, tandvlees gezond willen houden en wittere tanden – met de bijbehorende mondspoelmiddelen. Maar ook in andere situaties kun je baat hebben bij een goed mondspoelmiddel, of een goede mondgel (dit is natuurlijk strikt genomen geen mondspoelmiddel, maar net zo goed een aanvulling op tandenpoetsen en iets dat je ongeveer net zo vaak gebruikt). Als je bijvoorbeeld een beugel hebt, kan Vitis Orthodontic Mondspoelmiddel zeker de moeite waard zijn. Als je last hebt van aften, moet je zeker Evisense Aften Gel eens proberen. En als je implantaten, kronen of bruggen hebt, is Cervitec Mondgel waarschijnlijk een aanrader voor je. Maar ook als je in een heel andere situatie zit, is er misschien wel een mondspoelmiddel of mondgel die het makkelijker voor je maakt. Als je wilt weten of het handig voor je zou zijn om aan een mondspoelmiddel of mondgel te beginnen, en welke je dan moet hebben, kun je het het beste eens aan je tandarts of mondhygiënist vragen. Hij of zij weet het immers het beste.