• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Het beste mondspoelmiddel voor wittere tanden

Het beste mondspoelmiddel voor wittere tanden

Veel mensen willen graag wittere tanden, bijvoorbeeld omdat ze vinden dat het er mooier uitziet of omdat ze zich dan zelfverzekerder voelen. Bleken kan op een heleboel manieren, maar onderzoek wijst uit dat een bleekbehandeling bij de tandarts het beste werkt om ook echt wittere tanden te krijgen. Zo’n bleekbehandeling werkt echter vaak op basis van waterstof- of carbamideperoxide. Dit maakt je tanden weliswaar witter, maar is niet zo goed voor je tandglazuur. Daardoor kun je makkelijker gaatjes krijgen of krijg je gevoelige tanden tijdens de bleekbehandeling. Er zijn gelukkig mondspoelmiddelen die je gebit kunnen beschermen tijdens het bleken, of die je juist kunnen helpen om wittere tanden te krijgen zónder peroxide. Maar welke mondspoelmiddelen zijn dit, hoe werken ze en welke is het beste?

De kleur van je tanden en mondspoelmiddelen

Waarom hebben je tanden eigenlijk de kleur die ze hebben? Dat is als volgt uit te leggen: je tanden bestaan uit tandbeen, met daaromheen een laag tandglazuur. Dit glazuur is redelijk doorzichtig, dus welke kleur je tanden hebben wordt vooral bepaald door de kleur en dikte van je tandbeen. Dat kan allerlei tinten hebben. Bij sommige mensen is het van zichzelf vrij wit, bij andere juist geel of zelfs bruin. De kleur van je tanden kan veranderen onder de invloed van allerlei factoren. Je hoektanden, bijvoorbeeld, hebben een dikkere laag tandbeen, waardoor die er bijna altijd donkerder uitzien dan de rest. Als je ouder wordt, slijt je tandglazuur steeds verder weg terwijl je tandbeen blijft aangroeien, waardoor je tanden donkerder worden. En als je thee, koffie of rode wijn drinkt of rookt, komt er donkere aanslag op je tanden, waardoor ze er ook minder wit uitzien.

Aangezien er meerdere dingen zijn die je tanden donkerder kunnen maken, zijn er ook verschillende manieren om ze te bleken. Professionele bleekbehandelingen maken je tanden daadwerkelijk witter: de peroxide bleekt de verkleuringen binnenin je tanden weg en maakt je tandglazuur ondoorzichtiger, zodat je tanden er duidelijk witter uit komen te zien. Zoals gezegd krijg je echter wel makkelijk last van gaatjes of gevoelige tanden. Voor de aanslag die door thee, koffie, tabak of rode wijn op je tanden wordt veroorzaakt, is zo’n zware bleekbehandeling niet nodig. Er zijn mondspoelmiddelen die deze aanslag weghalen zonder dat er peroxide aan te pas komt. En ook dan komen je tanden er witter uit te zien, al zijn ze eigenlijk niet witter geworden.

Hydroxyapatietnanodeeltjes: Nano Whitening Mondwater en Vitis Whitening Mondwater

Een eerste voorbeeld van zo’n mondspoelmiddel is Nano Whitening Mondwater. Dit mondwater heeft een speciale formule op basis van hydroxyapatietnanodeeltjes. Dit zijn ongelooflijk kleine kristallen die van nature zo’n 97% van het gewicht van je gebit bepalen. Als ze in je mond komen, vormen ze samen grotere kristallen, en uiteindelijk een heel nieuwe laag over je gebit die sterk lijkt op tandglazuur. Deze nieuwe laag zorgt ervoor dat donkere aanslag verdwijnt, zodat je tanden er witter uit komen te zien. Bovendien worden krasjes en andere oneffenheden op je tanden minder scherp, waardoor je tanden ook nog eens een stralende glans krijgen. Het bijzondere van Nano Whitening Mondwater is dat het je tanden niet alleen witter, maar ook gezonder maakt. De nieuwe laag glazuur maakt namelijk ook je tanden sterker, en beschermt ze tegen gevoeligheid. Daarnaast bevat Nano Whitening Mondwater xylitol, wat helpt om gaatjes, tandverkalking en andere aandoeningen te voorkomen. Bovendien bevat het mondwater geen alcohol, parabenen, triclosan, SLS en PEG. Nano Whitening Mondwater geeft je dus een witte, en gezonde lach.

Een ander mondspoelmiddel met ongeveer dezelfde werking is Vitis Whitening Mondwater. Dit mondwater werkt ook op basis van hydroxyapatietnanodeeltjes, en zorgt op die manier dat je tanden witter worden en een stralende glans krijgen, en intussen beschermd worden tegen gaatjes en tandgevoeligheid. Doordat dit mondspoelmiddel daarnaast niet schurend werkt en geen peroxiden bevat, is het bovendien helemaal veilig voor je tanden. Het effect is al na tien dagen zichtbaar.

Fluor-Aid Mondspoelmiddel: de beste ondersteuning

De hierboven genoemde mondspoelmiddelen met hydroxyapatietnanodeeltjes zijn handig om je tanden hun natuurlijke witheid weer terug te geven, en ze sterker en gezonder te maken. Maar ook als je wat meer resultaat wilt en liever aan een professionele bleekbehandeling begint, zijn er mondspoelmiddelen die je kunnen helpen om schade aan je tanden te voorkomen. Een goed voorbeeld is Fluor-Aid Mondspoelmiddel. Dit mondspoelmiddel bevat fluoride en xylitol, twee stoffen die helpen om de opbouw van tandplak te voorkomen en je gebit sterker te maken. Fluor-Aid Mondspoelmiddel vermindert daardoor de kans op gaatjes en andere aandoeningen. Bovendien helpt Fluor-Aid Mondspoelmiddel om tandgevoeligheid te voorkomen. Dat kan erg praktisch zijn als je je tanden aan het bleken bent. Het mondspoelmiddel bevat verder geen alcohol en kleurstoffen, werkt niet schurend en is niet zuur, zodat het je gebit zeker niet beschadigt. Het heeft bovendien een heerlijk frisse mintsmaak.

Het beste mondspoelmiddel voor wittere tanden

Samengevat: je tanden bleken kan op meerdere manieren, omdat er ook meerdere redenen kunnen zijn dat ze er niet zo wit uitzien als je zou willen. Mondspoelmiddelen met hydroxyapatietnanodeeltjes, zoals Nano Whitening Mondwater en Vitis Whitening Mondwater, kunnen je helpen om je tanden hun natuurlijke witheid terug te geven. Bovendien versterken ze je tandglazuur en helpen ze om gaatjes en tandgevoeligheid te voorkomen. Maar ook als je aan een professionele bleekbehandeling begint, kan het handig zijn om een mondspoelmiddel te gaan gebruiken, bijvoorbeeld Fluor-Aid Mondspoelmiddel. Dit helpt om je tanden tegen gaatjes en gevoeligheid te beschermen. Welke van deze mondspoelmiddelen het beste is, is moeilijk te zeggen. Het hangt vooral van je persoonlijke voorkeur af, en van wat je precies wilt als je gaat bleken. Sowieso is het goed om altijd even met je tandarts te overleggen voordat je met bleken begint. Hij of zij kan je het beste adviseren over wat in jouw situatie de handigste keuze is.