• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Bluem Oral Foam

Bluem Oral Foam

Bluem Oral Foam is een speciaal soort schuim voor in je mond, dat makkelijk en snel kan zijn om je tandvlees en mondslijmvlies door de dag heen te helpen onderhouden in allerlei situaties. Ook is het praktisch om beugels, gebitsbeschermers of protheses mee schoon te maken. Dat komt allemaal door de bijzondere formule met actieve zuurstof, xylitol, lactoferrine en wintergroenolie. Maar wat doen deze ingrediënten dan eigenlijk en wat betekent dat voor de werking van Bluem Oral Foam? In welke situaties kan dit schuim handig zijn? En als je het dan gaat gebruiken, hoe kun je dat dan het beste doen?

Actieve zuurstof

Het belangrijkste werkzame ingrediënt van Bluem Oral Foam is, zoals voor bijna alle Bluem-producten, actieve zuurstof. In Bluem Oral Foam zit namelijk honing, wat veel glucose bevat. Die glucose wordt in je mond omgezet in twee stoffen: gluconolactone en een speciale vorm van zuurstof. Dat laatste heet “actieve zuurstof”, en is natuurlijk een andere vorm van zuurstof dan de versie die je inademt. Actieve zuurstof heeft namelijk de speciale eigenschap dat het de celwanden van schadelijke bacteriën in je mond afbreekt, zodat ze doodgaan. Omdat de glucose helemaal omgezet wordt, blijven er bovendien geen suikers over die gaatjes kunnen veroorzaken. Actieve zuurstof werkt dus sterk antibacterieel, wat in veel verschillende situaties handig kan zijn.

Daarnaast heeft actieve zuurstof in het algemeen een positief effect op het genezen van wondjes. Het zorgt ervoor dat je cellen een betere stofwisseling krijgen en meer energie kunnen produceren, zodat ze beter op wondjes kunnen reageren. Ook stimuleert het de vorming van een nieuwe huid onder een wond, en helpt het de weefsels van je lichaam om sterk en soepel te blijven. Bovendien zorgt het voor de aanmaak van nieuwe bloedvaten, en speelt het een belangrijke rol in je immuunsysteem. Dit alles betekent dat de actieve zuurstof in Bluem Oral Foam ervoor zorgt dat je tandvlees en mondslijmvlies beter doorbloed worden, en makkelijker genezen als ze ontstoken zijn of bloeden.

Xylitol, lactoferrine en wintergroenolie

Naast de actieve zuurstof heeft Bluem Oral Foam nog een aantal andere werkzame ingrediënten. Een daarvan is xylitol. Dit is een natuurlijke zoetstof die veel voorkomt in de vezels van planten, groenten en bepaalde soorten fruit (bijvoorbeeld blauwe bessen, bosbessen en aardbeien). Ook in het menselijk lichaam wordt elke dag ongeveer tien gram xylitol gemaakt. Xylitol lijkt qua structuur heel sterk op suiker, maar is het net niet. Daardoor smaakt het zoet, maar is het geen voedsel voor de schadelijke bacteriën in je mond (in tegenstelling tot echte suiker). Xylitol veroorzaakt dus geen tandvleesontsteking. Sterker nog: xylitol dwingt schadelijke bacteriën om zich te binden aan andere stoffen, zodat ze je tanden niet meer aan kunnen tasten, wat helpt om je tandvlees gezond te houden. Ook verbetert xylitol de zuurgraad in je mond, zodat de stroom van voedingsstoffen in je mond wordt verbeterd, waardoor je tandvlees en tandglazuur sterker worden. Bovendien vormt xylitol bepaalde complexen van calcium en speekseleiwitten in je mond, die je tandglazuur versterken én helpen tegen een droge mond.

Verder bevat Bluem Oral Foam het eiwit lactoferrine. Dit komt van nature voor in traanvocht en moedermelk, en heeft in combinatie met de actieve zuurstof een sterk antibacteriële werking. Ook helpt het bij het vormen van botweefsel. Tenslotte zit er in Bluem Oral Foam nog etherische olie van de wintergroenplant (die zo heet omdat de blaadjes het hele jaar door groen blijven). Deze olie bevat een hoge concentratie van de stof methylsalicylaat, die erom bekend staat ontstekingen te remmen. Dankzij deze twee ingrediënten werkt Bluem Oral Foam dus extra goed om de schadelijke bacteriën in je mond te vernietigen, zodat je tandvlees en mondslijmvlies gezond blijven. Wat Bluem Oral Foam dan juist niet bevat, zijn alcohol en fluoride. Ook is het schuim pH-neutraal (dat wil zeggen: het is niet zuur en ook niet basisch). Daardoor is het zacht en prettig voor je mond, en droogt het je mondslijmvlies niet uit.

Werking en gebruik van Bluem Oral Foam

Bluem Oral Foam zorgt er dankzij alle bovengenoemde stoffen dus voor dat schadelijke bacteriën in je mond vernietigd worden en je tandvlees, tandglazuur en mondslijmvlies gezonder en sterker worden. Daardoor kan dit schuim een goede aanvulling op je mondhygiëne zijn als je een slechte adem of een droge mond hebt, en je mondslijmvlies wel wat extra aandacht kan gebruiken. Ook voor mensen met gevoelige tanden kan Bluem Oral Foam handig zijn, omdat het je tandvlees stimuleert en sterker maakt. Omdat je het kleine flesje makkelijk mee kunt nemen, kun je Bluem Oral Foam makkelijk even tijdens je lunchpauzes gebruiken. Dat gaat heel eenvoudig: je spuit wat schuim in je mond, laat het een minuut zitten en spuugt het dan weer uit. Je hoeft het niet door te slikken of na het spoelen, en krijgt meteen een schoon en fris gevoel in je mond. Op die manier kun je simpel en snel wat extra verzorging aan je mondslijmvlies geven tussen het tandenpoetsen door, wat vaak goed is in de bovengenoemde situaties. Als je Bluem Oral Foam wel tijdens je tandenpoetsbeurt gebruikt, is het trouwens beter om dat na het poetsen te doen.

Het feit dat Bluem Oral Foam zo goed helpt tegen schadelijke bacteriën, maakt het ook ideaal om beugels, gebitsbeschermers en protheses, zoals kunstgebitten, grondig mee schoon te maken. Je kunt het gewoon op je beugel, gebitsbeschermer of prothese spuiten, en hem dan weer indoen en het overtollige schuim uitspugen. Als er ernstig vuil op zit, kun je dit na de behandeling met Bluem Oral Foam vaak makkelijk met een tandenborstel weghalen.

Bluem Oral Foam

De laatste tijd verschenen er al blogberichten over Bluem Oxygen Fluid en Bluem Oral Gel. Een schuim is dan wel weer wat anders, zou je zeggen. Anderzijds werkt Bluem Oral Foam net als de andere producten op basis van actieve zuurstof, waardoor het – samen met de andere actieve ingrediënten – ervoor zorgt dat schadelijke bacteriën in je mond worden vernietigd en je tandvlees, tandglazuur en mondslijmvlies sterker maakt. Daardoor is het ideaal voor als je een droge mond, gevoelige tanden of een slechte adem hebt, maar ook heel handig om je beugel, prothese of gebitsbeschermer mee schoon te maken. En het schuim is heel makkelijk en snel om mee te nemen en aan te brengen, zodat je razendsnel klaar bent. Bluem Oral Foam is dus heel handig voor in allerlei situaties.