• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Bluem Oxygen Fluid tegen gevoelige tanden

Bluem Oxygen Fluid tegen gevoelige tanden

Bluem Oxygen Fluid is een mondspoelmiddel dat speciaal ontwikkeld is voor mensen met gevoelige tanden, maar ook vaak aanbevolen wordt aan mensen die net een tandheelkundige ingreep hebben ondergaan waardoor ze wondjes in hun mond hebben, of mensen met ernstig ontstoken tandvlees. Het bevat namelijk een extra hoge concentratie van de zogeheten ‘actieve zuurstof’, die ervoor zorgt dat schadelijke bacteriën worden vernietigd, je tandvlees beter doorbloed wordt en wondjes in je mond sneller en beter genezen, en het geheim is achter bijna alle producten van Bluem. Maar wat is ‘actieve zuurstof’ nou eigenlijk precies? Hoe helpt het om gevoelige tanden, ontstoken tandvlees en wondjes in je mond tegen te gaan? En in wat voor situaties kan Bluem Oxygen Fluid een verstandig idee zijn?

Gevoelige tanden

Om die vragen goed te kunnen beantwoorden, is het handig om eerst nog even uit te leggen wat gevoelige tanden zijn. Je tanden bestaan uit twee delen: een kroon en wortels. De kroon is het gedeelte van je tand dat je kunt zien, en wordt beschermd door een dikke laag tandglazuur. De wortel ligt onder je tandvlees, en heeft dan ook geen glazuur. Bij gevoelige tanden trekt je tandvlees zich echter terug, waardoor de wortels niet langer worden beschermd. Het tandbeen daar komt dan dus bloot te liggen. En in dat tandbeen bevinden zich kleine kanaaltjes, die in verbinding staan met je tandzenuwen. Als je tandvlees zich teruggetrokken heeft, worden die kanaaltjes dus niet langer bedekt, en kunnen je tandzenuwen veel makkelijker worden geprikkeld door de dingen die je eet of drinkt. Het gevolg is dat het drinken van warme koffie of thee pijn doet, net als het eten van zoete en zure dingen of ijsjes. Dat verklaart meteen de naam ‘gevoelige tanden’.

Nu vraag je je waarschijnlijk af hoe het dan komt dat je tandvlees zich terugtrekt. Dat kan heel veel oorzaken hebben, maar er zijn er twee die veel voorkomen:

  1. Je zet teveel kracht of druk als je je tanden poetst, waardoor je je tandvlees beschadigd hebt, en het zich heeft teruggetrokken.
  2. Je hebt last van ontstoken tandvlees, wat dan weer vaak veroorzaakt wordt door een slechte mondhygiëne. En ontstoken tandvlees trekt zich makkelijker terug.

Gelukkig is er meestal nog wel iets te doen aan gevoelige tanden, met de hulp van je tandarts of mondhygiënist. Tijdens dat proces is het extra belangrijk om te zorgen voor een goede mondhygiëne, met name omdat ontstoken tandvlees dus een vaak voorkomende oorzaak is van gevoelige tanden. Je mondhygiëne kan dan wel een extra zetje gebruiken, en dus heb je de kans dat je tandarts je een speciaal mondspoelmiddel als Bluem Oxygen Fluid aanraadt.

Actieve zuurstof

Maar hoe werkt dat mondspoelmiddel dan eigenlijk? Zoals gezegd: het belangrijkste werkzame ingrediënt is de zogeheten ‘actieve zuurstof’. In Bluem Oxygen Fluid zit namelijk honing, en in je mond wordt de glucose in die honing omgezet in een speciale vorm van zuurstof en een ander molecuul, dat gluconolactone heet. Die speciale vorm van zuurstof heet ‘actieve zuurstof’, en het helpt heel goed tegen schadelijke bacteriën in je mond. Veel van de bacteriën die ontstekingen en tandplak veroorzaken zijn namelijk anaeroob. Dat betekent: ze hebben geen zuurstof nodig om te overleven, en kunnen er zelfs dood aan gaan. De actieve zuurstof breekt de celwanden van deze bacteriën af, waardoor ze worden vernietigd. Doordat de glucose bovendien helemaal omgezet wordt in actieve zuurstof, blijven er geen suikers over die gaatjes zouden kunnen veroorzaken.

Actieve zuurstof heeft nog meer positieve effecten. Het verbetert namelijk de doorbloeding van je tandvlees. En het zorgt ervoor dat wondjes in je mond sneller en beter genezen. Actieve zuurstof heeft namelijk, volgens Bluem zelf, de volgende effecten:

  1. Het verbetert de stofwisseling van je cellen en helpt om extra energie te produceren voor hun processen.
  2. Als je een wond hebt, stuurt je lichaam daar speciale epitheelcellen heen, die een nieuw stukje huid vormen. Actieve zuurstof stimuleert dit proces.
  3. Zuurstof speelt een belangrijke rol in de aanmaak van collageen. Deze stof is een belangrijk bestanddeel van je huid, pezen, botten, kraakbeen en slijmvliezen, en zorgt ervoor dat de weefsels in je lichaam sterk blijven.
  4. Het is nodig voor de zogeheten “Respiratory Burst”, wat een belangrijk onderdeel van het immuunsysteem is. Er wordt nog veel onderzoek gedaan naar hoe dit proces precies werkt, maar wat zeker is, is dat er een stof bij vrijkomt die een belangrijke rol speelt in het overbrengen van signalen tijdens groeiprocessen.
  5. Zuurstof zorgt voor de aanmaak van nieuwe bloedvaten, zodat je weefsels zich kunnen vernieuwen.

Wanneer is Bluem Oxygen Fluid een plan?

Actieve zuurstof helpt dus om schadelijke bacteriën tegen te gaan, de doorbloeding in je tandvlees te verbeteren en wondjes in je mond sneller te laten genezen. Dat maakt Bluem Oxygen Fluid heel handig voor mensen die last hebben van gevoelige tanden. Dit mondspoelmiddel helpt dankzij de actieve zuurstof namelijk om je tandvlees te laten herstellen, terwijl het tegelijkertijd irritaties voorkomt. Ook helpt het om ontstoken tandvlees tegen te gaan, en zo de mogelijke oorzaken aan te pakken. Bovendien is Bluem Oxygen Fluid zacht en mild in je mond, zodat je het zonder al teveel ellende kunt gebruiken als je tanden gevoelig zijn.

Omdat dit mondspoelmiddel ook goed helpt om wondjes te genezen, wordt het daarnaast vaak aanbevolen om te gebruiken bij wonden in je mond, bijvoorbeeld omdat je tanden of kiezen moet laten trekken, een implantaat of kunstgebit moet laten zetten of chemotherapie in je mond krijgt. Bluem Oxygen Fluid helpt dan om de wonden beter en sneller te laten genezen. Ook kan het een idee zijn om dit mondspoelmiddel te gebruiken als je erg last hebt van ontstoken tandvlees, omdat Bluem Oxygen Fluid zoals gezegd helpt om dit tegen te gaan.

Bluem Oxygen Fluid tegen gevoelige tanden

Samengevat: als je last hebt van gevoelige tanden, kan het goed dat je tandarts of mondhygiënist je Bluem Oxygen Fluid aanraadt om je mondhygiëne een extra duwtje in de rug te geven. Dit mondspoelmiddel bevat namelijk actieve zuurstof, waardoor het helpt om schadelijke bacteriën tegen te gaan, de doorbloeding in je tandvlees te verbeteren en wondjes in je mond beter en sneller te laten genezen. Daarnaast kan het ook handig zijn als je net een tandheelkundige ingreep hebt ondergaan waardoor er wondjes in je mond zijn achtergebleven, of als je erg last hebt van ontstoken tandvlees. Bluem Oxygen Fluid kan dus in veel verschillende situaties een heel handige aanvulling op je mondhygiëne zijn.