• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Cervitec Mondgel

Cervitec Mondgel

Als je heel makkelijk gaatjes krijgt, is de kans best groot dat je tandarts je vroeg of laat zal aanbevelen een tijdje Cervitec Mondgel te gaan gebruiken. Maar ook als je halitose hebt (een permanent zeer slechte adem), of een exotische tandvleesaandoening als prothsestomatitis, of last van gingivitis of parodontitis (ontstoken of zwaar ontstoken tandvlees dus), kun je het geadviseerd krijgen. Natuurlijk is deze mondgel tegen een scherpe prijs op Tandonline te bestellen, dus hoe je eraan komt is het probleem niet. Maar wat doet Cervitec Mondgel nu eigenlijk precies? Hoe werkt het? Is het ooit getest? En hoe moet je het eigenlijk gebruiken?

Cervitec Mondgel en Ivoclar

Cervitec Mondgel is een speciale gel die je meestal alleen op advies kunt gaan gebruiken. Deze gel wordt geproduceerd door een bedrijf genaamd Ivoclar Vivadent AG. Dit bedrijf begon in 1923 in Zürich met het maken van kunstgebitten, en is nu over de hele wereld actief. Het hoofdkantoor zit tegenwoordig in Schaan, Liechtenstein. Ivoclar maakt tandtechnische dingen voor tandartsen, die naar honderdtwintig landen worden verscheept. Het bedrijf staat bekend om de grote onderzoeksafdeling, waar maar liefst honderddertig mensen werken aan hun nieuwe producten. Ook wordt er veel samengewerkt met universiteiten. Ivoclar maakt vooral dingen die te maken hebben met vullingen en protheses, waar Cervitec Gel er dus een van is.

Het is bedacht speciaal voor mensen die:

  • Makkelijk gaatjes krijgen
  • Gingivitis of parodontitis hebben (dus ernstig of heel ernstig ontstoken tandvlees)
  • Halitose hebben (dus altijd een slechte adem)
  • Last hebben van een andere tandvleesaandoening

In al deze gevallen heb je een kans dat je deze gel via je tandarts krijgt voorgeschreven. De vraag is dan alleen: wat doet deze gel precies?

De effecten van Cervitec Mondgel op je gebit

Cervitec Gel helpt om je gebit langdurig in een goede conditie te houden. Maar ook implantaten, kronen en bruggen worden erdoor versterkt, zodat ze zo lang mogelijk mooi blijven. Deze gel voorkomt daarnaast dat je tandvlees gaat ontsteken. Als er delen van je tandvlees al ontstoken zijn, helpt Cervitec Mondgel ook om deze weer netjes te genezen. Daarom wordt deze gel zoveel geadviseerd aan mensen met gingivitis of parodontitis: Cervitec Mondgel zorgt ervoor dat de ontstekingen verminderen. Verder verzorgt deze gel je gebit, en ook je tandvlees en mondslijmvliezen. Daarnaast krijg je van deze mondgel een frissere adem, waardoor hij ook helpt tegen halitose.

Deze gel werkt dankzij twee ingrediënten: chloorhexidine (CHX) en fluoride. CHX voorkomt dat er plak wordt gevormd en vermindert het aantal bacteriën in je mond. Daardoor beschermt deze mondgel je tandvlees en de rest van je gebit tegen allerlei aandoeningen. De fluoride helpt om je natuurlijke tanden te versterken. Ook beschermt het tegen gaatjes. Dat laatste zorgt ervoor dat Cervitec Mondgel veel wordt aanbevolen aan mensen die heel makkelijk gaatjes krijgen. Cervitec Mondgel helpt in dat geval immers om het aantal gaatjes weer een beetje te remmen.

Dankzij de fluoride en de CHX kan deze mondgel mensen die last hebben van allerlei aandoeningen dus helpen om hun gebit weer een beetje gezonder te maken. Maar zou het ook werken zonder de CHX?

Onderzoek

Dat de CHX ook echt effect heeft, is bewezen tijdens een klinische studie in Zweden dat vorig jaar uitgevoerd werd door ene Hallström et al. Er namen achtendertig mensen aan deel. Hun gemiddelde leeftijd was negenenzestig jaar. Allemaal hadden ze ontstekingen bij minstens één implantaat. Aan het begin van het onderzoek werden ze onderzocht, waarna een tandarts bij iedereen professioneel alle tandplak en tandsteen verwijderde. Vervolgens werden de mensen opgedeeld in twee groepen, waarna ze een tandpasta toegewezen kregen. Eén groep kreeg Cervitec Mondgel, de andere groep kreeg een placebo met dezelfde hoeveelheid fluoride, maar zonder CHX. Het verdelen van deze tandpasta’s gebeurde dubbelblind. Dat wil zeggen: noch de onderzoekers noch de proefpersonen wisten wie welke tandpasta gebruikte. Daardoor konden ze elkaar niet ongemerkt beïnvloeden.

Vervolgens poetsten alle deelnemers twaalf weken lang met de toegewezen tandpasta. Daarna werden ze opnieuw onderzocht. Het bleek dat bij de groep die Cervitec Mondgel had gebruikt minder plak aanwezig was en bovendien de ontstekingen verder waren geheeld. Er is volgens de rapporten door iedereen netjes gebruikgemaakt van zijn of haar tandpasta, met dus de juiste hoeveelheid en de juiste manier van gebruiken. Natuurlijk is dit maar één onderzoek en gaat het maar om een kleine groep mensen, maar het is wel een aanwijzing in de juiste richting. Het lijkt erop dat Cervitec Mondgel dus echt beter werkt met CHX.

Deze mondgel helpt hoe dan ook goed tegen allerlei problemen. Dat is fijn als je patiënt bent. Maar waarom zou je het als tandarts eigenlijk willen aanbevelen? En als je het geadviseerd krijgt, hoe gebruik je deze mondgel dan op de juiste manier?

Tandartsen en het gebruik van Cervitec Mondgel

Voor tandartsen is het ook best een goed idee om Cervitec Mondgel aan te bevelen. Deze gel werkt namelijk heel goed als een aanvulling bij professionele zorg. Jij als patiënt bestelt gewoon deze mondgel en kunt zonder al teveel problemen thuis iets doen dat een goede aanvulling is op je behandeling bij de tandarts. Cervitec Mondgel heeft wat tandartsen een ‘hoge therapietrouw’ noemen: veel mensen die het geadviseerd krijgen, gebruiken het ook zoals wordt aanbevolen. Dat komt doordat deze mondgel een prettige structuur heeft, en bovendien een lekkere smaak. Ook is hij makkelijk te gebruiken. Je kunt deze gel gewoon met je vingers aanbrengen op je mondslijmvlies of tong, maar ook op flosdraad, ragers of stokers. Dat maakt doseren lekker makkelijk, zodat de hoeveelheid goed kan worden aangepast op wat je nodig hebt. Omdat er fluoride inzit, kun je Cervitec Mondgel ook gebruiken als tandpasta, om regelmatig mee te poetsen.

Als je Cervitec Mondgel geadviseerd krijgt, weet je dus dat je een effectieve, prettige en lekker smakende mondgel kunt gaan gebruiken. Deze helpt om je gebit, kronen, bruggen en implantaten langdurig in een goede conditie te houden, ontstekingen te remmen, je adem te verfrissen en je gebit te beschermen. Daarnaast is hij makkelijk en op heel veel manieren te gebruiken.