• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

De Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12

De Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12

In maart dit jaar werd de Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12 als beste gereviewd op Kieskeurig. Als je de reviews zo leest, is dit ook goed te begrijpen. Deze elektrische tandenborstel is makkelijk in het gebruik: hij heeft een mooi design en is makkelijk vast te houden, maar laadt ook snel op en dankzij het reisetui kun je hem handig meenemen. Maar deze tandenborstel maakt je gebit ook voelbaar schoner. Je merkt meteen verschil: het is alsof je net bij de tandarts bent geweest. Je tanden voelen de hele dag gladder en schoner. Bovendien krijg je een frissere adem en mindert de snelheid niet als de tandenborstel leeg raakt. Het enige nadeel zijn misschien de bijbehorende opzetborstels, aangezien die wat aan de dure kant zijn.

Als je deze mensen zo kunt geloven, is de Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12 dus een fantastische tandenborstel. Maar wat doet deze tandenborstel nou eigenlijk precies? Wat zijn de voor- en nadelen ervan? En hoe goed is de Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12 uiteindelijk?

Adaptieve reinigingstechnologie

De Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12 is een tandenborstel om je gebit zacht en toch grondig mee te reinigen. Daarvoor maakt deze tandenborstel gebruik van de zogenaamde “adaptieve reinigingstechnologie”. Dat begint bij de Adaptive Clean Opzetborstel. Deze heeft zachte, flexibele zijkanten, waardoor deze opzetborstel de vorm van je tandvlees en tanden heel precies volgt.  Daardoor bereikt de Adaptive Clean Opzetborstel vier keer meer oppervlak dan een gewone opzetborstel. Ook kom je met deze tandenborstel makkelijk bij zelfs de moeilijkst bereikbare plekken in je mond, zodat je er je hele gebit mee kunt verzorgen. Het resultaat? Je tanden worden voelbaar schoner.

Deze elektrische tandenborstel is ook een ideale tandenborstel om slechte gewoontes mee af te leren. Veel mensen poetsen namelijk te hard, waardoor ze hun tandvlees en tandglazuur beschadigen. Dat gebeurt minder snel met de Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12, dankzij de intuïtieve druksensor van deze tandenborstel. Deze meet hoeveel druk je zet, en laat het handvat zachtjes trillen als het teveel is. Daarnaast absorbeert de Adaptive Clean Opzetborstel overmatige druk. Op die manier wordt je tandvlees dus goed beschermd. Onderzoek heeft uitgewezen dat zeven op de tien agressieve poetsers met verkeerd poetsgedrag stopte door het gebruik van deze tandenborstel.

De Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12 en een schoon gebit

Met de Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12 krijg je een gezonder gebit in slechts twee weken. Deze tandenborstel maakt namelijk gebruik van sonische technologie. Dat betekent dat de borstelkop trilt (maar liefst 31.000 trillingen per minuut), waardoor de tandpasta diep tussen de tanden en langs de tandvleesranden wordt gespoeld. Daardoor wordt het tandoppervlak snel schoon, en plak wordt efficiënt verwijderd. Bovendien masseert de trillende borstelkop je tandvlees, waardoor de bloedsomloop hiervan wordt gestimuleerd, zodat je tandvlees gezonder wordt. De Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12 verwijdert maar liefst tien keer zoveel plak als een gewone handtandenborstel.

Ook beschikt deze tandenborstel over een timer, die na twee minuten afgaat. Zo poets je altijd net zo lang als de tandarts aanbeveelt. Dat is goed voor je gebit, want die twee minuten is precies de tijd die fluoride nodig heeft om op je tandglazuur in te werken. Om te zorgen dat je je gebit gelijkmatig poetst, krijg je ook elke dertig seconden een signaaltje. Op die manier weet je wanneer je een ander stuk van je gebit moet gaan poetsen, zodat je alles ongeveer evenveel hebt gepoetst.

Standen en voorkeuren

De Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12 helpt dus om je gebit op een efficiënte en krachtige, maar ook zachte manier te reinigen. Vind je de trillingen nog steeds te hard? Geen probleem. Je kunt de intensiteit namelijk zelf aanpassen, en hebt daarbij keuze uit maar liefst drie verschillende standen. Maar dat is nog niet alles. Je kunt de Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12 namelijk ook helemaal aanpassen naar wat jij het liefste wilt. Deze tandenborstel beschikt namelijk over maar liefst drie verschillende poetsstanden:

  1. Dit is de stand om dagelijks je gebit grondig mee te reinigen.
  2. Deze stand maakt je tanden ietsje witter. Vaak lijken je tanden namelijk minder wit dan ze eigenlijk zijn, doordat er een laagje aanslag op zit. Deze aanslag wordt meestal veroorzaakt door koffie, thee, rode wijn of tabak. De Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12 verwijdert deze aanslag, zodat je tanden hun natuurlijke witheid weer terugkrijgen.
  3. Deep Clean. Deze stand is speciaal voor moeilijke plekken in je gebit en reinigt extra grondig. Dit programma duurt dan ook drie minuten en geen twee.

Het mooie van de Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12 is dat je heel makkelijk tussen deze standen kunt wisselen. De hele tandenborstel werkt met slechts drie knoppen (eentje om hem mee aan en uit te zetten, eentje om de sterkte te bepalen en eentje om van poetsstand te wisselen), waardoor hij erg makkelijk in het gebruik is.

Accessoires van de Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12

Naast de al genoemde Adaptive Clean Opzetborstel, krijg je bij de Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12 ook een InterCare Opzetborstel. Deze opzetborstel heeft extra lange, dicht op elkaar geïmplanteerde borstelharen, zodat plak die tussen je tanden of op moeilijk bereikbare plekken zit gemakkelijker wordt verwijderd. Dit zorgt ervoor dat moeilijke plekken in je gebit nooit meer een probleem vormen. De InterCare Opzetborstel is dus een mooie aanvulling op de Adaptive Clean Opzetborstel.

Verder zitten in de verpakking van de Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12 een compacte reisoplader en een handig reisetui. Daardoor kunt u deze tandenborstel gemakkelijk meenemen op vakantie, om ook in het buitenland goed te kunnen poetsen. Een groot voordeel van deze tandenborstel is trouwens ook de batterij. Deze gaat namelijk maar liefst drie weken mee na elke oplaadbeurt. De sterkte van de tandenborstel neemt bovendien niet af als de batterij leeg raakt. Dankzij het lampje in de display kunt u de batterijstatus altijd goed in de gaten houden. En opladen duurt maar een paar uur.

Sterke en toch zachte reiniging van je gebit

De Philips Sonicare FlexCare Platinum HX9112/12 is al met al een bijzondere elektrische tandenborstel. Dankzij de sonische technologie verwijdert deze tandenborstel tien keer meer plak dan een gewone handtandenborstel, terwijl de druksensor intussen je tandvlees beschermt. Dankzij de adaptieve reinigingstechnologie en de Adaptive Clean Opzetborstel die de contouren van je gebit volgt, bereikt deze tandenborstel vier keer meer oppervlak en wordt elk plekje van je gebit grondig, maar toch zacht gereinigd. En dankzij de timer poets je je gebit gelijkmatig, en altijd lang genoeg. Bovendien kun je de intensiteit en poetsstanden precies aanpassen naar wat jij wilt, en is deze tandenborstel makkelijk in het gebruik dankzij de lange accuduur, de extra InterCare Opzetborstel en het fijne reisetui. Wat dat betreft is het geen wonder dat deze tandenborstel zo goed wordt beoordeeld. Het enige serieuze nadeel zou dus de prijs van de opzetborstels zijn, maar ja, als je die voor een scherpe prijs op Tandonline kunt bestellen is dat natuurlijk ook niet zo’n probleem meer.