• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

De N-1 Nano WhiteWash Sonic Whitening Toothbrush

De N-1 Nano WhiteWash Sonic Whitening Toothbrush

Als we het over elektrische tandenborstels hebben, gaat het meestal over Philips of Oral-B. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer elektrische tandenborstels in de wereld, zoals bijvoorbeeld de N-1 Nano WhiteWash Sonic Whitening Toothbrush. Deze tandenborstel is bedoeld om niet alleen een witte glimlach te krijgen, maar ook een gezonde witte glimlach. Om dit te bereiken, werkt de N-1 Nano WhiteWash Sonic Whitening Toothbrush op sonische technologie, die niet alleen je tanden gezonder maakt, maar ze ook hun natuurlijke witheid teruggeeft. Daarnaast heeft deze elektrische tandenborstel drie verschillende poetsstanden en een aantal leuke accessoires. Dit alles is bedoeld om je een mooie, witte én gezonde glimlach te bezorgen. Alleen werkt dat ook?

De Nano Range van WhiteWash Laboratories

De Nano Range is een lijn van WhiteWash Laboratories (een bedrijf in Engeland), van whiteningproducten gebaseerd op een speciale formule. Deze is zo ontworpen dat je er niet alleen een witte, maar ook een gezonde lach van krijgt. De formule is helemaal ontwikkeld door tandartsen – wat vijf jaar heeft geduurd. Daardoor is elk ingrediënt toegevoegd met een specifieke reden, en wordt elk ingrediënt gemotiveerd door onderzoek. Het resultaat is een unieke combinatie van tien ingrediënten, die allemaal door de wetenschap worden ondersteund. Anderzijds zijn er ook dingen die in andere tandpasta’s en mondspoelmiddelen doorgaans wel zitten, maar niet in de producten van de Nano Range. Voorbeelden zijn SLS, alcohol, parabenen, triclosan en PEG.

De basis van de formule van de Nano Range is de geavanceerde Enamel Repair Technology©. Deze technologie maakt gebruik van hydroxyapatietdeeltjes: ongelooflijk kleine kristallen, die de bijzondere eigenschap hebben dat ze zacht, gevoelig tandglazuur weer gezond en sterk maken. Ook herstellen deze deeltjes beschadigingen in je gebit: als een tand niet gezond is, ontstaan er namelijk een soort kleine gaatjes in het oppervlak. De hydroxyapatietkristallen vormen dan samen grotere kristallen en vullen zo deze gaatjes. Op die manier vormen ze een nieuwe laag glazuur, die je tanden bovendien een witte glans geeft. Alles bij elkaar helpt Enamel Repair Technology© om je tanden witter te maken, tandgevoeligheid te voorkomen en de tanden sterker te maken.

Ook bevat de formule van de Nano Range kaliumnitraat, dat helpt om gevoelige tanden te voorkomen. Een ander ingrediënt is fluoride, dat de tanden versterkt. Daarnaast zit in de producten van de Nano Range xylitol, dat de groei van bacteriën voorkomt en je tanden tegen zuuraanvallen beschermt. De Nano Range wordt inmiddels in 2015 winkels in 35 landen verkocht. De lijn heeft onder andere tandpasta, flosdraad en mondwater… maar ook een elektrische tandenborstel: de N-1 Nano WhiteWash Sonic Whitening Toothbrush.

Sonische technologie voor gezondere en wittere tanden

Deze elektrische tandenborstel maakt gebruik van sonische technologie. Dat betekent dat de borstelkop tijdens het poetsen trillende bewegingen maakt: wel 40.000 per minuut. Daardoor komt de plak los van je tanden, zodat je deze vervolgens weg kunt poetsen. Het is klinisch bewezen dat je zo meer plak verwijdert dan met een handtandenborstel. Het resultaat is dat je tanden en tandvlees gezonder worden.

Maar de sonische technologie maakt je tanden ook witter. Het is namelijk zo dat je tanden over het algemeen minder wit lijken dan ze zijn. Dat komt doordat er een laagje aanslag op zit. Dit wordt veroorzaakt door koffie, thee, tabak of rode wijn. De sonische bewegingen van de N-1 Nano WhiteWash Sonic Whitening Toothbrush vegen deze aanslag weg, zodat je tanden hun natuurlijke witheid weer terugkrijgen. In vergelijking tot andere tandenborstels met dit principe, verwijdert de N-1 Nano WhiteWash Sonic Whitening Toothbrush maar liefst 35% meer oppervlaktevlekken. En het mooie van deze manier van je tanden witter maken is dat je tanden er niet door beschadigen. Zo krijg je dus echt niet alleen wittere, maar ook gezondere tanden.

Poetsstanden en timer

Naast de sonische technologie heeft de N-1 Nano WhiteWash Sonic Whitening Toothbrush ook andere handige eigenschappen die het een bijzondere elektrische tandenborstel maken. Zo zitten er drie verschillende poetsstanden op:

  1. Clean: deze stand is voor een dagelijkse reiniging, en helpt om je tanden goed schoon te maken.
  2. Sensitive: deze stand is speciaal voor mensen met gevoelige tanden, en helpt om je gebit grondig te reinigen zonder dat dit op de gevoelige plaatsen pijn doet.
  3. Massage: deze stand helpt om je tandvlees extra goed te verzorgen. De tandenborstel masseert en stimuleert op deze stand je tandvlees, zodat de doorbloeding wordt verbeterd.

Daarnaast heeft de N-1 Nano WhiteWash Sonic Whitening Toothbrush een automatische timer. Deze telt twee minuten af, zodat je altijd de door tandartsen aanbevolen tijd poetst. Het interessante van deze timer is dat de tandenborstel na die twee minuten ook stopt, zodat je niet eens op hoeft te letten wanneer deze afgaat. Ook gaat er elke dertig seconden een piepje, zodat je de verschillende gebieden in je mond gelijkmatig kunt poetsen.

Opzetborstels en batterijen

Bij de N-1 Nano WhiteWash Sonic Whitening Toothbrush zitten maar liefst drie opzetborstels van topkwaliteit. Deze zijn zo gemaakt dat ze je tandglazuur helpen beschermen, zodat je je gebit niet beschadigt tijdens het poetsen. Dat komt doordat de borstelkop bedekt is met een dun laagje rubber. Op de achterkant van deze borstelkop zit een extra rubberen reliëf, dat je als tongschraper kunt gebruiken. Zo kun je met deze tandenborstel je mond nog frisser en schoner maken.

De N-1 Nano WhiteWash Sonic Whitening Toothbrush werkt op een lithiumionbatterij die lang meegaat. Het nadeel is wel dat volledig opladen maar liefst 24 uur duurt. Daarom is het handig om deze tandenborstel op momenten dat je hem niet gebruikt aan de (bijgeleverde) oplader te leggen. Doe je dit liever niet, dan zit er een indicator op die aangeeft hoe ver de accu leeg is.

De N-1 Nano WhiteWash Sonic Whitening Toothbrush

Al met al is de N-1 Nano WhiteWash Sonic Whitening Toothbrush een elektrische tandenborstel die op een geavanceerde, efficiënte technologie werkt, waardoor je tanden daadwerkelijk niet alleen witter, maar ook gezonder worden. De handige accessoires dragen eraan bij dat hij ook nog eens prettig is in het gebruik. En naast dat alles heeft deze tandenborstel een mooi design, waardoor hij bovendien mooi staat in je badkamer.