• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

De beste elektrische tandenborstel van 2014

De beste elektrische tandenborstel van 2014

Wat is eigenlijk de beste tandenborstel van 2014? Electric Toothbrush Advisor is een website voor mensen die advies willen over elektrische tandenborstels. Het redactiepaneel van deze site krijgt als eerste de nieuwste snufjes in handen en test dit dan zo uitgebreid mogelijk, zodat er altijd interessante reviews op hun site te lezen staan. Onlangs hebben ze een top vijf gepubliceerd van de gaafste modellen van het afgelopen jaar. En die is als volgt:

Nummer vijf is de Philips Sonicare Diamond Clean. Deze elektrische tandenborstel zit in de dure prijsklasse (en dan ook echt duur, zo'n tandenborstel kost ruim tweehonderd euro). Daarnaast is zijn grootste kracht ook zijn grootste zwakte. De borstelharen bewegen namelijk nogal hard, wat ervoor zorgt dat plak en tandsteen geen kans hebben. Hierdoor wordt je gebit gladder en witter, wat bij veel gebruikers in de smaak valt. Echter bij mensen met gevoelige tanden is dat anders. De grove borstelharen bezorgen hen namelijk weinig anders dan extra pijn en last. Auw....

Nummer vier is de Oral-B Triumph 5000. Deze tandenborstel is in veel opzichten innovatief en bijzonder. De draadloze SmartGuide stelt de gebruiker in staat om precies te zien of hij lang genoeg poetst, teveel druk uitoefent of van mondkwadrant moet switchen. Er is een scala aan verschillende standen en voor iedereen is er wel een geschikte, wat je wensen dan ook zijn. Bij Tandonline is deze tandenborstel dan ook nog eens lekker goedkoop, wat dan ook wel weer een voordeel is.

Nummer drie op de lijst is een combinatiepak met daarin zowel een waterflosser als een tandenborstel. Tsja, eigenlijk telt dat natuurlijk niet, dus laten we maar snel doorgaan naar nummer twee.

Nummer twee is de ToiletTree-tandenborstel. Waarschijnlijk heb je die naam nog nooit eerder gezien, dus ik zal het even toelichten. ToiletTree is een klein bedrijf wat alleen tandenborstels verkoopt via Amazon. Dat zorgt ervoor dat deze tandenborstel zo onbekend is gebleven, ook al heeft hij een hoge kwaliteit en een mooi design voor een goede prijs. Altijd de moeite waard om even naar te kijken, want het is indrukwekkend wat dit kleine groepje mensen heeft weten te bereiken.

En welke tandenborstel heeft dan de eerste plek? Wat is hét topstukje techniek van dit jaar? Dat is natuurlijk niet zo moeilijk te zeggen. De Oral-B Smartseries 7000 met Bluetooth pakt de eerste plek. Deze tandenborstel is zo geavanceerd dat hij gegevens door kan sluizen naar je smartphone, zodat je tandarts precies kan zien hoe je hebt gepoetst. En dat is alleen nog maar het begin. Met dit nieuwe systeem kun je muziek luisteren onder het tandenpoetsen, zien hoeveel druk je uitoefent en hoe lang je al poetst, tips krijgen om je poetsgedrag te verbeteren en nog veel meer. Een verdiende eerste plaats, dat moge duidelijk zijn.

Wil dit dan zeggen dat tandenborstels zoals de Vitality Precision Clean of de Professional Care 1000 niet goed genoeg zijn? Nee, helemaal niet. Alleen dat ze iets minder gedurfd zijn, iets minder nieuw en origineel dan de bovenstaande vijf producten. Als je naar de RTL Top Tien Beste Tandenborstels gaat kijken, kom je heel andere namen tegen dan die in deze lijst. Zo werd de Vitality Precision Clean zelfs tot beste koop uitgeroepen, vanwege de goede oplaadtijd, het handige energieverbruik en de makkelijke plakverwijdering. En natuurlijk omdat wij Nederlanders aan onze oude vertrouwde tandenborstels gewend zijn, en die dan maar gewoon blijven kopen. Tsja, daar kan geen SmartGuide tegenop.