De GUM Flossbrush

De GUM Flossbrush is een flosdraadhouder, die flossen makkelijker, efficiënter en grondiger maakt. De vraag is natuurlijk hoe de Flossbrush dat precies doet. En waarom je zo'n Flossbrush nodig zou moeten hebben. Flossen is toch helemaal niet zo moeilijk? Nu we het er toch over hebben, waarom moet je eigenlijk flossen?
Flossen
Als je je tanden poetst, neem je maar 60% van je gebit mee Ook tussen je tanden zit namelijk tandplak. Deze plak bestaat voor het grootste deel uit bacteriën. Deze veroorzaken gaatjes, tandsteen of tandvleesontsteking als ze te lang blijven zitten. Daarom is het belangrijk om ook tussen(= 'inter' in het Latijn) je tanden(= dentes in diezelfde taal) te reinigen. Daarvoor zijn meerdere opties:
- - voor grotere interdentale ruimtes zijn ragers het handigste
- - voor gemiddelde interdentale ruimtes zijn stokers het beste
- - voor de kleinste interdentale ruimtes is er flosdraad
Flossen moet je daarom één keer per dag doen, zeggen tandartsen, dan reinig je de kleinste interdentale ruimten. Het lijkt ontzettend logisch. Toch flost de gemiddelde Nederlander lang niet elke dag. Waarom niet eigenlijk?
Bang voor de tandarts
Onderzoek wijst uit dat maar 55% van de Nederlanders regelmatig flost. Meer dan de helft, zou je zeggen. Toch is dit niet positief. Dit resultaat betekent namelijk dat 45% van de Nederlanders níét regelmatig flost. Dat is dus bijna de helft van de Nederlandse bevolking! Natuurlijk werd er aan deze mensen ook gevraagd waarom ze dan niet regelmatig flosten. Dit waren de drie meest gegeven antwoorden:
- - 18% zag dat zijn of haar tandvlees ging bloeden bij het flossen en is er toen maar mee gestopt
- - 18% klaagde erover dat flosdraad steeds afbrak
- - 25% antwoordde dat ze met flossen het grootste deel van hun gebit niet konden bereiken
De mensen die wel regelmatig flosten, deden dat naar eigen zeggen vooral omdat ze bang waren voor de tandarts.
Is flossen dan zo moeilijk?
Bloeden is hoe dan ook niet zo'n probleem, zeggen tandartsen. Als je tandvlees gaat bloeden wanneer je flost, betekent dit dat het nog ontstoken is. Dat is geen ramp. Het betekent alleen maar dat het een goede keuze is geweest om te gaan flossen. Als je het een tijdje volhoudt, wordt het bloeden vanzelf minder. Als het goed is, is het na zo'n twee weken helemaal gestopt. Dan heb je weer helemaal gezond tandvlees. Of flosdraad afbreekt, tsja, dat is afhankelijk van je flosdraad. Wat dat betreft is het logischer dat mensen stoppen met flossen omdat ze een groot deel van hun gebit niet kunnen bereiken. Wie zou er nou niet stoppen als het helemaal niet wilde met flossen? De waarheid is gewoon dat het een lange en frustrerende klus is om met zo'n draadje tussen je tanden te bewegen. Flossen is irritant. Dat maakt het moeilijk vol te houden als je níét bang voor de tandarts bent.
De GUM Flossbrush
Met de GUM Flossbrush wordt flossen gelukkig een heel stuk eenvoudiger. Deze flosdraadhouder is speciaal ontworpen op wendbaarheid in je mond. Hij is dus makkelijk te bedienen, maar heeft ook een comfortabel handvat met een goede grip. Met de Flossbrush heb je een veel beter bereik dan met gewoon flosdraad, zodat flossen een stuk minder moeite kost. En er is nog een voordeel. Flossen heeft namelijk het meeste effect als je voor elke interdentale ruimte een nieuw stukje flosdraad gebruikt. Nu is het als je zelf flost natuurlijk allesbehalve makkelijk om bij te houden welk stukje flosdraad je nu wel en niet gehad hebt. Met de Flossbrush is dat probleem opgelost. Deze flosdraadhouder beschikt namelijk over een speciaal transportsysteem, wat het flosdraad automatisch doorbeweegt. Er zitten twee compartimenten in; eentje voor gebruikt flosdraad en eentje voor nieuw flosdraad. Zo is het makkelijk om de Flossbrush bij te vullen of te legen. De GUM Flossbrush maakt flossen dus niet alleen sneller, maar ook nog eens een stuk grondiger. Als je je gebit in een goede conditie wilt houden, is zo'n Flossbrush dus een erg handig ding.