• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

De Halita tongreiniger

De Halita tongreiniger

De Halita tongreiniger ziet er een beetje vreemd uit voor een tandproduct. De meeste dingen zitten in een kartonnen doosje of een glanzende tube, deze tongreiniger is verpakt in cellofaan. De meeste producten hebben een uitgebreide beschrijving, hier zit slechts een eenvoudig stickertje op waarop staat 'Halita, Dentaid'. En dan zien de meeste producten er ook nog eens erg innovatief en technisch uit: met knopjes, draadjes, lange ingrediëntenlijsten en talloze gedane onderzoeken. De Halita tongreiniger is een kunststof handvat met daaraan een soort lus, ook van kunststof. Geen draadjes, geen gloednieuwe hoogstandjes, niets.

Deze tongreiniger heeft eigenlijk ook helemaal geen instructies, innovatieve hulpmiddelen en doosjes nodig. Het is van zichzelf al een even eenvoudig als nuttig product.

Een slechte adem. En dan niet alleen als je knoflook hebt gegeten, nee, de hele dag. Zo erg dat je erop achteruitgaat in je sociale contacten. Dat is halitose, een permanente, stinkende adem. Een zevende deel van alle Nederlanders heeft het, maar de meeste mensen hebben het zelf niet door. In 87% van de gevallen vindt halitose zijn oorsprong in de mond, maar de precieze oorzaak is vaak lastig te achterhalen. Wat we wel weten, is dat de stinkende geur wordt veroorzaakt door bepaalde bacteriën die achterop je tong zitten.

Op je tong zit namelijk een dun laagje met voedselresten en bacteriën, het tongbeslag genoemd. Van deze bacteriën zijn al meer dan vijfhonderd soorten gevonden, en het grootste deel is je goed gezind. Maar een klein deel produceert stofjes die de stinkende lucht veroorzaken. Dit is geen enkel probleem, zolang dat kleine deel maar in de minderheid is. Als het evenwicht uit balans raakt, krijg je dus een permanente slechte adem, ook wel halitose genoemd. Dan is het bijzonder lastig om er iets aan te doen. En hier komt de Halita tongreiniger in ons verhaal.

De Halita tongreiniger is ontwikkeld door Halita, een zijtak van Dentaid die zich richt op slechte adem. Hij gaat lang mee en je kunt hem heel eenvoudig schoonmaken. Daarnaast heeft hij bovenop een kleine uitstulping, voor als je één specifieke plek extra wilt reinigen. De tongschraper is geschikt voor dagelijks gebruik. Hij is gevormd naar de anatomie van je tong, zodat hij fijn in het gebruik is. Door al deze dingen is deze tongschraper een briljant, wetenschappelijk concept: hij is zo eenvoudig als het maar zijn kan, maar daardoor juist simpel in het gebruik en erg effectief.

Deze tongreiniger levert een dubbel voordeel op: hij reinigt namelijk zowel het tongoppervlak als de tonggroeven. Zo wordt je tong in zijn geheel gereinigd. Met de tongreiniger schraap je je tong schoon, zodat de slechte bacteriën worden verwijderd en zich weer een nieuw evenwicht in kan gaan stellen. Zo krijgen de minder geurige bacteriën de kans om de situatie weer in hun voordeel te brengen, wat ervoor zorgt dat je slechte adem verdwijnt. Innovatief voor zo'n eenvoudig product, of niet?

Het is en blijft natuurlijk wel altijd een wisselwerking. Als je je tanden niet goed schoonhoudt, zal het reinigen van je tong ook niet erg opschieten en vice versa. Ook is het belangrijk om geduld te hebben. Er is waarschijnlijk een lange tijd overheen gegaan voor het slechte evenwicht om zich in te stellen, zo gaat het ook nog wel even duren voordat het 'goede' evenwicht er is. Ook is het belangrijk om regelmatig advies te vragen aan een vertrouweling, over of je adem nog altijd stinkt. Maar je geduld wordt zeker beloond; met een frisse adem en een gezonde mond.