• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

De nieuwe generatie Interprox

De nieuwe generatie Interprox

Om de zoveel jaar wordt het EuroPerio Congress georganiseerd, een groot congres waarop nieuw tandheelkundig onderzoek wordt gepresenteerd. De hele tandenwereld komt bij elkaar, sprekers uit allerlei landen delen hun ideëen en inzichten. Van 3 tot 6 juni dit jaar was het tijd voor de achtste editie van dit congres: EuroPerio8, het evenement trok dit jaar meer dan 10,000 deelnemers. Met de European Federation of Periodontology en de Britisch Society of Periodontology als sponsors kon het geheel plaatsvinden in Londen, met Dentaid als gastheer. In het Dentaid Research Center presenteerde het bedrijf nieuw onderzoek over de bacteriën die periodontitis veroorzaken, maar al snel bleek dat dit niet het grootste nieuws van de dag zou worden. Diezelfde middag volgde er namelijk een heel andere presentatie. Na vijf jaar onderzoek was het eindelijk tijd voor een nieuwe generatie Interprox!

Interprox Regular gaat binnenkort, na zeventien jaar trouwe dienst, verdwijnen. In plaats daarvan komt er nu Interprox Premium, een nieuw soort rager die er nog altijd uitziet als een kunststof handgreep met een borsteltje eraan. Toch is er heel wat veranderd (en verbeterd!) ten opzichte van Interprox Regular. De nieuwe ragers hebben een betere bereikbaarheid: met Interprox Premium kunt u nog makkelijker bij alle interdentale ruimtes komen. Ook zijn deze ragers dubbel zo flexibel (wat het makkelijker maakt om bij de interdentale ruimten achterin uw mond te komen) en hebben ze een betere grip (ze glijden dus minder makkelijk uit uw handen tijdens het reinigen). Daarnaast hebben de ragers van Interprox Premium een langere levensduur, doordat ze van een nieuw materiaal gemaakt zijn.

De verpakking is nog altijd een blister van 140 bij 95 bij 16 millimeter met zes ragers erin, maar vanaf nu is hij hersluitbaar. Zo wordt het makkelijker om de ragers op te bergen. Dentaid beweert dat de maataanduiding straks ook een stuk duidelijker wordt. Wat maten betreft is er trouwens meer nieuws: er komt een nieuwe maat bij! Net als bij Interprox Plus heeft Interprox Premium straks ook een maatje Nano, dus roze ragers met een lengte van 0,6 mm en een doorsnede van 1,9 mm. Dan worden de nieuwe maten:

- Interprox Premium Nano - 1,9 mm doorsnede, 0,6 mm lengte - roze
- Interprox Premium Super Micro - 2,0 mm doorsnede, 0,7 mm lengte - oranje
- Interprox Premium Micro - 2,4 mm doorsnede, 0,9 mm lengte - groen
- Interprox Premium Mini Conical - 2,0 tot 4,0 mm doorsnede, 1,0 mm lengte - rood
- Interprox Premium Mini - 3,0 mm doorsnede, 1,1 mm lengte - geel
- Interprox Premium Conical - 3,5 tot 6,0 mm doorsnede, 1,3 mm lengte - blauw
- Interprox Premium Cylindrical - 3,5 mm doorsnede, 1,3 mm lengte - grijs
- Interprox Premium Maxi - 6,0 mm doorsnede, 2,2 mm lengte - paars

Het is niet de eerste keer dat er een nieuwe generatie Interprox wordt gemaakt. De eerste generatie stamt uit 1989. De tweede kwam in 1994 en had voor het eerst tweekleurige borstelharen. De buigbare handvaten kwamen in 1998, toen de derde versie op de markt kwam. En nu, in 2015, is het tijd voor de vierde generatie. Vanaf september ligt hij in onze webshop. We zijn benieuwd....