• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Dentaid Interprox Interdentale Ragers

Dentaid Interprox Interdentale Ragers

Dentaid Interprox Interdentale Ragers. Zoals veel namen van tandproducten: een hele mond vol. Als je logisch nadenkt, kun je de naam al snel ontleden in makkelijkere termen. Dentaid is het bedrijf( wat overigens ook de eigenaar is van de Vitis-reeks), Interprox is het deelmerk en de verpakking bevat zes interdentale reinigers. Dus... Dentaid Interprox Interdentale Reinigers: interdentale reinigers die gemaakt zijn door Interprox wat dan weer gemaakt is door Dentaid. Klinkt al een stuk beter. Maar wat is dit product nou eigenlijk precies? En waarom zou je het gebruiken?

Interdentale reiniging

Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van interdentale ragers het beste is om plak te verwijderen, om bloed en irritatie van het tandvlees te voorkomen en om tandvleesproblemen mee te vermijden. Met deze borsteltjes kun je jezelf dus een heleboel ellende besparen (ontstoken tandvlees, gaatjes, parodontitis...). Ze komen bijna overal tussen, maar de zachte, plastic coating zorgt ervoor dat het ijzerdraadje je tanden, kiezen, implantaten of orthodontische apparatuur niet beschadigt.

Ook de haren van deze borstels zijn bijzonder. Ten eerste vanwege de kleur: zwart-wit. Nee, dit is geen modegrill, hier is goed over nagedacht: zo kun je namelijk én tandplak zien( tegen de zwarte achtergrond) en óók eventueel bloedend tandvlees( tegen de witte achtergrond). Deze haren worden ook wel Tynex-haren genoemd. Ze zijn gemaakt van sterk materiaal, wat niet zomaar breekt en wat een goede, schurende werking heeft. Ook krijg je bij alle ragers een plastic dop, om ze hygiënisch in je badkamer te kunnen bewaren.

Meerdere soorten en maten

Geen enkel gebit is hetzelfde als een ander gebit. De één zal grote ruimtes tussen zijn tanden hebben en de ander juist kleine. Daarom heeft Interprox een heleboel verschillende uitvoeringen van deze ragers gemaakt. Het is het beste om je tandarts/ mondhygiënedeskundige te vragen welke het meest geschikt is voor jouw gebit, maar ik zal even op een rijtje zetten wat de mogelijkheden zijn. Te beginnen met het onderscheid tussen de Regular Ragers en de Plus Ragers.

De Regular Ragers zijn vooral bestemd voor gebruik helemaal vóór in je mond. Ze hebben een handig, buigbaar handvat. De maten zijn geregeld met een kleurensysteem:
- De oranje ragers( super micro) zijn de dunste. Ze hebben een ijzerdraadje van een halve millimeter breed en de haren zijn twee millimeter lang.
- De groene ragers ( micro) zijn ietsje dikker. Het ijzerdraadje is 0,56 millimeter dik en de haren zijn 2,4 millimeter lang.
- De gele ragers ( mini) zijn weer ietsje dikker. Het ijzerdraadje is nu 0,7 millimeter dik en de haren zijn 3 millimeter lang.
- De rode ragers( mini conical) hebben een dwarsdoorsnede van 2 millimeter.
- De witte ragers( cylindrical) hebben een ijzerdraadje van 0,8 millimeter breed en de haren zijn 3,5 millimeter lang.
- De blauwe ragers( conical) hebben ook een ijzerdraadje van 0,8 millimeter breed. De haren lopen taps toe van 6 millimeter tot 3,5 milimeter.
- De paarse ragers( maxi) zijn de dikste. Het ijzerdraadje is 0,94 millimeter dik en de haren zijn 6 millimeter lang.

De Plus Ragers kun je ook achterin je mond gebruiken, bijvoorbeeld tussen je kizen. Ze hebben een groene steel en hier staat het borsteltje vervolgens zo'n beetje loodrecht op. Daardoor kun je dit borsteltje makkelijk naar de meer afgelegen plekken in je gebit bewegen. Net zoals bij de Regular-variant is er ook hier een heel matensysteem. Dit komt grotendeels overeen met dat van de Regular Ragers, maar hier is er ook een nanoversie( voor doorsneden van kleiner dan zes millimeter).

Als je tandplak goed weg wilt krijgen, bloedend tandvlees wilt tegengaan en geïrriteerd tandvlees wilt voorkomen, kun je het beste gebruik maken van een rager. Dentaid is hiervoor een goede optie, omdat deze ragertjes bijna overal tussen komen, het ijzerdraadje gecoat is( geen beschadigingen), de haren tweekleurig én sterk zijn, er een handige, plastic dop bijzit en je de keuze hebt uit allerlei verschillende maten en kleuren.