• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

De Oral-B Professional Care 1000

De Oral-B Professional Care 1000

Oral-B is en blijft het nummer één merk voor elektrische tandenborstels. Dat weten ook tandartsen. Zij maken vaak gebruik van de producten van Oral-B. Maar andersom gebeurt het ook. Oral-B heeft de Professional Care- serie geïnspireerd op de instrumenten die een tandarts gebruikt. Het resultaat? Hoogwaardige elektrische tandenborstels, zoals bijvoorbeeld de Professional Care 1000.

De Oral-B Professional Care 1000 maakt gebruik van een 3D-reinigingstechniek. Dat betekent dat deze tandenborstel niet alleen pulseert(40.000 pulsaties per minuut!), maar ook nog eens oscilleert en roteert(8.800 rotaties per minuut!). Zo zijn er drie verschillende bewegingen tegelijk aanwezig die alle drie aardig meehelpen bij het verwijderen van plak. De haren van de borstelknop omsluiten elke tand, om daar plak af te breken en weg te spoelen. Al met al: de reinigstechniek is behoorlijk effectief en - zoals je al zou verwachten - professioneel.

Nog professioneler wordt het als we het gaan hebben over de timer. Elke dertig seconden krijg je een signaal, zodat je precies weet hoe lang je al aan het poetsen bent en kunt controleren of je je met elk deel van je gebit lang genoeg bezighoudt. Naast deze handige timer heeft de Oral-B Professional Care 1000 ook ong eens een veilig waterproof-handvat en een makkelijke en zuinige oplader. Ook is hij uitgerust met een sensor die aangeeft of er teveel druk wordt uitgeoefend. En dan krijg je er ook nog eens een Precision Clean- opzetborstel bij.

Klinkt dat te mooi om waar te zijn? Dat is het misschien ook. De klanten van Kieskeurig.nl hebben aardig scherpe reviews geplaatst als het over dit product ging. De lader is bijvoorbeeld heel zuinig, maar de laadtijd is behoorlijk lang. Ook waren er klanten bij die de signalen tussen het poetsen door behoorlijk storend vonden. Anderen vinden weer dat deze tandenborstel toch wel erg veel herrie maakt. Tegelijkertijd zijn er natuurlijk ook nog positieve punten: er heerst bijvoorbeeld unanieme tevredenheid over het fijne handvat en over de snelheid van deze tandenborstel.

Nog een klein puntje wat toch wel erg leuk is: de Oral-B Professional Care 1000 is verkrijgbaar in meerdere uitvoeringen. Je hebt de blauwe variant, de zwarte en dan ook nog de designversie(zit een limiet op, is niet altijd te krijgen). Dat maakt het tot een leuk kadootje en een mooi dingetje om in je badkamer te hebben staan.

Voor- en nadelen bij elkaar is dit een tandenborstel van een goede kwaliteit, met een effectieve reinigingstechnologie en een leuk design.