• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

De Oral-B Professional Care 3000 Oxyjet Center

De Oral-B Professional Care 3000 Oxyjet Center

De Oral-B Professional Care 3000 Oxyjet Center is een combinatie van een elektrische tandenborstel en een monddouche. Dat betekent: in de doos zit naast een elektrische tandenborstel ook nog eens een monddouche. Dit klinkt een beetje vreemd; twee producten in één doos. Maar als je er even over nadenkt zit er best een logisch idee achter. Op deze manier wordt namelijk de 3D-reinigingstechnologie van de elektrische tandenborstel gecombineerd met de microbubbeltechnologie van de monddouche. Klinkt indrukwekkend. Maar wat betekent het nou eigenlijk precies? En wat zijn verder nou de voor- en nadelen van de Oral-B Professional Care 3000 Oxyjet Center?

Een tandenborstel...

Dat ze bij Oral-B weten hoe ze een goede elektrische tandenborstel moeten maken is waarschijnlijk geen verrassing, Oral-B is niet voor niets het merk wat het meest door tandartsen wereldwijd wordt aanbevolen. Ook de tandenborstel die bij de Professional Care 3000 Oxyjet Center hoort is slim ontworpen. Zo zijn er drie verschillende poetsstanden, zodat je deze tandenborstel precies kunt aanpassen op jouw gebit:

  • - een stand voor klassieke reiniging, dus eentje die geconcentreerd is op het verwijderen van plak en het verbeteren van de gezondheid van je tandvlees.
  • - een stand speciaal voor gevoelige tanden. Hiermee kun je de tandenborstel wat zachter laten poetsen, zodat je het beste resultaat bereikt zonder dat het zeer doet.
  • - een stand die helpt om de donkere vlekken van je tanden te wissen die worden veroorzaakt door koffie, thee, wijn of tabak. Op deze manier worden je tanden gladder, zodat ze weer gaan glanzen en hun 'natuurlijke witheid' terugkrijgen.

Het mooie van de Professional Care 3000 Oxyjet Center is dat er voor elke stand aparte opzetborstels in de doos zitten, maar liefst twee per stand. Zo zijn er speciale 3D-whiteningborstels inbegrepen voor bij de derde stand, en Sensitive-opzetborsteltjes voor de tweede.

De Oral-B Professional Care 3000 Oxyjet Center maakt gebruik van de zogenaamde oscillerend-roterend-pulserende technologie, ook wel 3D-reinigingstechnologie genoemd. Dat betekent: de tandenborstel maakt heen en weer bewegende('oscillerende'), draaiende('roterende') en op en neer gaande('pulserende') bewegingen over je tanden. Zo wordt er een flinke hoeveelheid plak verwijderd, blijkt uit onderzoek. Tandenborstels met deze technologie zijn zelfs de meest gebruikte in Nederland. De Professional Care 3000 Oxyjet Center haalt de veertigduizend pulsaties en negenduizend rotaties per minuut, wat hoog is in vergelijking met andere tandenborstels. Maar naast dit stukje geavanceerde techniek bevat deze elektrische tandenborstel ook wat minder geavanceerde – maar wel bijzonder handige – snufjes. Daarbij kun je denken aan een druksensor, die aangeeft wanneer je teveel druk op je tanden zet. Of de professionele timer die elke dertig seconden een signaaltje geeft. Zo kun je je gebit in vier stukken verdelen en elke tijdspanne één van die delen poetsen. Als het signaaltje gaat, stap je over op het volgende gedeelte. Zo weet je zeker dat je je tanden gelijkmatig en lang genoeg poetst.

Een goede elektrische tandenborstel dus, maar als we eerlijk zijn niet echt een heel bijzondere. Andere elektrische tandenborstels hebben namelijk ongeveer dezelfde eigenschappen, dus waarom zou je dan niet gewoon een Oral-B Vitality Precision Clean of een Oral-B PRO 2000 willen? Dit zijn beide prettige tandenborstels, maar er zit geen monddouche bij. En juist die monddouche maakt de Professional Care 3000 Oxyjet Center zo bijzonder.

...en ook een beetje monddouche

Want in de doos zit ook een MD20 monddouche. Dat wil zeggen: een monddouche die gebruikmaakt van de zogenaamde Oxyjettechnologie. Deze wordt ook wel microbubbeltechnologie genoemd. Een monddouche die gebruikmaakt van microbubbeltechnologie vermengt namelijk lucht en water, om die vervolgens onder hoge druk(bij deze monddouche gemiddeld zo'n 3,8 bar) in je mond te spuiten. Het water en de lucht vormen nu microscopisch kleine belletjes, die overal in je mond kunnen komen. En waar ze komen, vernietigen ze plak en andere bacteriën. Zo vormt de microbubbeltechnologie een effectief middel tegen gaatjes en tandvleesontstekingen. De Oral-B Professional Care 3000 Oxyjet Center heeft maar liefst vier jets(dat wil zeggen: vier watersproeiers) waarvan je de sterkte zelf kunt instellen. Je kunt namelijk kiezen uit vijf verschillende standen voor de waterdruk, zodat je altijd degene hebt die bij jou past.

Al met al zien we dus dat de Oral-B Professional Care 3000 Oxyjet Center de goede eigenschappen van een elektrische tandenborstel met die van een monddouche combineert. Met als resultaat een ontzettend mooi en schoon gebit. Ooit is er een onderzoekje gedaan, waarin 1854 reviews van deze tandenborstel werden geanalyseerd. De tandenborstel scoorde gemiddeld het cijfer 9,1. En ook experts gaven een mooi cijfer. De Professional Care 3000 Oxyjet Center scoort wat dat betreft hoger dan andere tandenborstels. Dat komt volgens de reviewanalyse vooral door alle extra opties die erop zitten. Toch heeft deze tandenborstel geen tien gekregen. Dat betekent dat er ook een paar nadelen aan zitten.

Te duur

Zo vond het merendeel van de reviewers de tandenborstel te duur. Toen hij net op de markt kwam, kostte hij nog zo'n tweehonderd euro. Tegenwoordig is dat bedrag bijna gehalveerd, maar nog altijd is de Oral-B Professional Care 3000 Oxyjet Center één van de duurdere tandenborstels. Andere minpuntjes zijn dat de tandenborstel niet reisbestendig is. Hij is namelijk zo groot dat het nou niet bepaald simpel is om hem mee te slepen in het vliegtuig of je koffer. Ook gaat de accu maar een week mee; daarna is de batterij weer helemaal leeg. En opladen duurt ongeveer zeventien uur.

Gelukkig zit in de doos van deze tandenborstel ook een oplaadindicator, zodat je altijd weet wanneer je op moet gaan laden. Dan kun je je er dus op voorbereiden en rekening houden met die lange laadtijd. Dit scheelt behoorlijk, maar dan houden we nog altijd het probleem dat je zo'n grote tandenborstel niet echt makkelijk meekrijgt op reis. Maar ja, moet je een elektrische tandenborstel eigenlijk wel mee willen nemen? Welke je dan ook hebt, hij blijft altijd flink wat ruimte in je koffer innemen. Wat dat betreft is het misschien beter om een Oral-B Pro Expert Pulsar aan te schaffen. Die heeft alle voordelen van een elektrische tandenborstel en het fijne formaat van een handtandenborstel.

Dus?

De Oral-B Professional Care 3000 Oxyjet Center combineert de voordelen van 3D-reinigingstechnologie met microbubbeltechnologie, zodat je een geweldig resultaat krijgt. Maar minstens zo fijn is het dat je er allerlei leuke accessoires bij krijgt, zoals een oplaadstation, een waterreservoir, een luchtfilter, zes opzetborstels, vier jets en natuurlijk de professionele timer. En niet te vergeten kun je deze tandenborstel precies aanpassen op jouw gebit.