• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

De Oral B Triumph 5000

De Oral B Triumph 5000

Moet je elektrisch poetsen of met de hand? De wetenschap is hier behoorlijk duidelijk in: elektrische tandenborstels maken in dezelfde tijd snellere en meer verschillende bewegingen. Daarnaast wordt er met een elektrische tandenborstel gemiddeld honderd gram druk minder op je tanden uitgeoefend, wat de kans op beschadigingen verkleint. Kortom: als het even kan, is het handig om een elektrische tandenborstel te hebben. Maar dan kom je voor een bijna grenzeloos aanbod van producten te staan: van Oral B tot Philips, van groot tot klein, van oplaadbaar tot batterijen en van tien tot soms wel honderdtachtig euro. Wat, zult je je afvragen, is nou de állerbeste elektrische tandenborstel?

Op die vraag is niet zo eenvoudig antwoord te geven, omdat elke tandenborstel zo zijn eigen voor- en nadelen heeft. In die zin zal de positie van absolute nummer één wel altijd betwist blijven. Maar de Consumentenbond noemt als goede kandidaat de Oral B Triumph 5000, zo meldt RTL Nieuws Zij hebben dit besloten, omdat deze tandenborstel energiezuinig, gebruiksvriendelijk en effectief tegen plak is. Ook de gunstige oplaadtijd en het gebruik van de oscillerende(trillende) en roterende(draaiende) techniek vonden ze erg goed aan deze tandenborstel. Reden zat om hem als beste uit de test te halen, toch? Maar er zijn nog veel meer voordelen...

Oral B is merk nummer één in elektrische tandenborstels, bekend vanwege zijn innovatieve, technische snufjes. Die zijn perfect samengevoegd in de Triumph 5000, die uitgerust is met een display. Hierop krijg je direct commentaar over je poetsgedrag: het wordt gemeld als je teveel druk uitoefent of als je de opzetborstel moet vervangen. Verder wordt de tijd bijgehouden, per kwart van je gebit, zodat je precies de aanbevolen tijd poetst. De Triumph 5000 maakt 40.000 pulsaties per minuut en 8.800 bewegingen. Er zit ook een Smartplug-oplader bij. Deze oplader past zich in het buitenland automatisch aan, zodat hij goed aansluit op het voltage wat daar uit het stopcontact komt. Ook de oplaadtijd kwam, zoals ik al zei, als erg goed uit de test. In zestien uur is de tandenborstel weer voor vijfenveertig uur operationeel. Klinkt goed? We hebben het bijzonderste nog niet gehad.

De Triumph 5000 heeft vijf verschillende standen, die je via de display kunt instellen. Zo pas je je elektrische tandenborstel perfect aan op datgene wat jij wilt bereiken in je gebit.

  • 'Daily Clean' is voor je dagelijkse reiniging én voor het optimaal weghalen van plak.
  • 'Extra Clean' is ook gemaakt op het verwijderen van plak, alleen zitten hier langere poetstijden bij, zodat je je gebit grondiger reinigt.
  • 'Massage' is speciaal voor het reinigen van het tandvlees. Ook stimuleert deze stand de doorbloeding daarvan, zodat je tandvlees gezonder wordt.
  • 'Sensitive' is speciaal voor gevoelige tanden; ook daar heeft deze slimme tandenborstel een oplossing voor.
  • 'Polish' is speciaal gemaakt voor het krijgen van wittere tanden.

 

Zoals je ziet is deze tandenborstel slimmer dan de meeste in zijn klasse: hij kan zich op ieder mogelijk doel afstemmen, of je nu witte tanden wilt, gevoelige tanden hebt, je tandvlees wilt helpen of gewoon van zoveel mogelijk plak af wilt. Ook geeft de Oral B Triumph 5000 commentaar op je poetsgedrag en is hij uitgerust met een bijzonder efficiënte Smartplug-oplader. Daarnaast maakt hij gebruik van een indrukwekkende oscillerende en roterende techniek(die ook nog eens heel snel is).  Dat werkt niet alleen beter dan een handtandenborstel maar ook nog eens beter dan de meeste elektrische tandenborstels. Wat vind jij, goede kandidaat voor die felbegeerde nummer 1 - positie of niet?