• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

De Shock Doctor gebitsbeschermers

De Shock Doctor gebitsbeschermers

Sinds 1 januari van dit jaar zijn alle hockeyers verplicht om een gebitsbeschermer te dragen. Dat heeft de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond(KNHB) bekendgemaakt na de uitslagen van een onderzoek wat werd begeleidt door het Erasmus MC in Rotterdam en het ACTA. Elk jaar krijgen 5900 hockeyers te maken met gebitsproblemen, die uiteenlopen van gebroken kaken tot tanden die uit de mond geslagen zijn en dat wer de KNHB teveel. Hockeyouders moeten dus op zoek naar een goede mondbeschermer. De beste zijn op dit moment die van een merk wat Shock Doctor heet, maar waarom eigenlijk?

Wat het ontwerp van Shock Doctor ten eerste zo handig maakt is dat deze uit twee lagen bestaan. Daardoor worden schokken makkelijker geabsorbeerd en verdeeld, zodat nooit één deel van het gebit de hele klap moet opvangen. Ook zitten er luchtkanaaltjes in de gebitsbeschermers, die ervoor zorgen dat iemand met zo'n beschermer in nog wel kan ademen en praten. De eerste keer dat je de beschermer gebruikt, laat je je tandafdruk achter in de gel. Deze houdt daardoor de vorm van jouw gebit, waardoor hij altijd past. Ook zijn de beschermers licht en compact.

Het tweede grote voordel is dat Shock Doctor meerdere soorten heeft gemaakt, die allemaal hun specifieke handigheidjes hebben. Double Braces is bijvoorbeeld bedoeld voor beugeldragers, terwijl Flavor Fusion extra zacht is en een lekkere geur heeft. De Ultra STC zit extra strak om de tanden, terwijl de Nano Double Fight Mouthguard zowel de boven- als de onderkaak beschermt. Zo kan iedereen de juiste gebitsbeschermer vinden.

Gelukkig blijkt uit onderzoek dat 80% van de hockeyers al een gebitsbeschermer draagt, juist omdat ze problemen met hun gebit willen voorkomen. Wel zo veilig...