• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Ecosym Prothesetandpasta en Corega Fresh Cleanse

Ecosym Prothesetandpasta en Corega Fresh Cleanse

Als je een beugel hebt, is het niet heel verstandig om met een normale tandpasta te blijven poetsen. Normale tandpasta’s zijn over het algemeen namelijk nou niet bepaald vriendelijk voor protheses. Vaak bevat zo’n tandpasta namelijk schurende middelen, en bepaalde ingrediënten die ietsje zuur zijn. Voor het schoonmaken van je tanden is dit goed, maar voor een prothese wordt het een ander verhaal. Die krijgt namelijk krasjes, het oppervlak wordt ruw en er ontstaan verkleuringen. Dat ziet er natuurlijk niet zo goed meer uit, maar jammer genoeg houdt het hier nog niet op. Bacteriën hechten namelijk graag aan ruwe oppervlakken. Op de prothese ontstaat dus al snel veel plak, met als resultaat dat het tandvlees eronder gaat irriteren. De pasvorm is voor een prothese erg belangrijk, en deze zit niet zo goed op geïrriteerd tandvlees. Ook veroorzaakt dit geïrriteerde tandvlees makkelijk een slechte adem. Wie een prothese heeft, kan dan ook maar beter op zoek gaan naar een tandpasta die hier geschikt voor is. Zoals bijvoorbeeld Ecosym Prothesetandpasta of Corega Fresh Cleanse. Maar hoe werken deze eigenlijk precies, en wat is het verschil?

Ecosym Prothesetandpasta en de Symactive Technology

Ecosym Prothesetandpasta maakt gebruik van iets dat Symactive Technology heet. Dit is in feite een speciale formule, die ontwikkeld is in samenwerking met Nederlandse professionals op het gebied van protheses. Symactive Technology is zo ontworpen dat het het materiaal van protheses hygiënisch schoonmaakt, zonder dat er schade ontstaat aan de structuur. Je prothese wordt dus helemaal schoon, maar zonder dat deze beschadigd raakt of gaat verkleuren. Alle andere nadelige gevolgen blijven dan ook achterwege. Ecosym Prothesetandpasta bevat trouwens geen schurende of zure ingrediënten, zoals je misschien al zou verwachten. Dit is dus een erg fijne tandpasta om te gebruiken als je een prothese hebt.

En hem goed gebruiken is niet zo moeilijk. Je kunt Ecosym Prothesetandpasta elke dag gebruiken, voor zowel gedeeltelijke als volledige protheses. Als je een gedeeltelijke prothese hebt, kun je voor de rest van je tanden overigens nog gewoon normale tandpasta gebruiken. Ecosym Prothesetandpasta is alleen voor protheses. Je gebruikt hem als volgt:

  1. Neem je prothese uit en spoel hem goed af onder de kraan
  2. Doe ongeveer 1,5 centimeter Ecosym Prothesetandpasta op je tandenborstel
  3. Poets de prothese gedurende twee minuten, en zorg er goed voor dat je aan het einde het hele oppervlak gehad hebt
  4. Spoel de prothese opnieuw af en doe hem weer in

Corega Fresh Cleanse en vijf uur lang een fris kunstgebit

Voor mensen met een kunstgebit, heb je een bijzondere tandpasta met de naam Corega Fresh Cleanse. Deze speciale tandpasta verwijdert maar liefst 99,9% van de vlekken en aanslag op het kunstgebit. Dat komt doordat Corega Fresh Cleanse doordringt tot in de allerkleinste spleetjes van het kunstgebit, en op die manier je kunstgebit heel grondig weet te reinigen. Net als Ecosym Prothesetandpasta is deze tandpasta veilig voor protheses, doordat hij geen schurende middelen bevat. Je kunt Corega Fresh Cleanse maar liefst twee keer per dag gebruiken, en na elke keer dat je hem gebruikt blijft je gebit maar liefst vijf uur lang lekker fris aanvoelen. Je gebruikt hem op ongeveer dezelfde manier als Ecosym Prothesetandpasta, maar er is één verschil. Als je je kunstgebit aan het eind hebt afgespoeld, is het namelijk niet handig om het meteen weer in te doen. In plaats daarvan moet je het nog even laten weken. Daardoor worden de vlekken van het oppervlak verwijderd, en de laatste bacteriën gedood. Als je het kunstgebit uiteindelijk uit de week haalt en nog eens goed afspoelt, is het dus echt helemaal schoon. Wel zo’n fijn idee.

Tandenpoetsen met een prothese

Als je een prothese hebt, is het niet verstandig om nog gewone tandpasta te gebruiken. Maar met iets als Ecosym Prothesetandpasta of Corega Fresh Cleanse kom je een heel eind. Deze speciale tandpasta’s maken je prothese goed schoon, zonder dat ze hem beschadigen. Als je geen volledige prothese hebt, is het het beste om te gaan voor Ecosym Prothesetandpasta. De speciale Symactive Technology helpt dan waarschijnlijk goed mee om je prothese lekker schoon te houden. Heb je een kunstgebit, dan is het zeker aangeraden om Corega Fresh Cleanse eens te proberen. Op die manier houdt je je prothese hygiënisch, gaaf en schoon.