• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Elmex Sensitive Professional

Elmex Sensitive Professional

Terugtrekkend tandvlees kan een heleboel oorzaken hebben, waarvan de tandheelkunde in veel gevallen nog niet eens precies weet hoe het precies zit. Duidelijker is het gevolg: tandzenuwen komen bloot te liggen en dát merk je bijna meteen. Iemand met gevoelige tanden heeft pijn bij het drinken van iets warms (of juist iets kouds), bij iets zoets of juist iets heel zuurs, bij het tandenpoetsen en bij een plotselinge weersveranderingen. Ongeveer de helft van alle volwassenen heeft hier last van, maar gelukkig is het in de meeste gevallen tijdelijk. Soms blijft het echter voortduren, dan hebben we het over hypergevoelige tanden. Even geen koffie drinken dan maar, of misschien helemaal ontwennen? Nee hoor, er zijn zat middeltjes uitgevonden om de pijn te bestrijden. Een voorbeeld? Elmex Sensitive Professional.

Tandartsen maken er ook al gebruik van: de zogenaamde PRO-ARGIN-technologie. Deze is gebaseerd op een mengsel van calciumcarbonaat en arginine, een aminozuur wat ook voorkomt in speeksel. Deze twee stoffen samen verhinderen het doorgeven van pijnprikkels aan een zenuw. Kortom: de gevoelige tandzenuw ligt nog wel open, maar stuurt geen nare prikkels meer door als u hete koffie of thee drinkt. Probleem opgelost! Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn.

Toch is het bewezen. In een klinische studie verdeelde Elmex honderdtwintig mensen met hypergevoelige tanden in drie groepen. Ze moesten allemaal een week lang tweemaal daags poetsen. Eén groep poetste met Elmex Sensitive Professional, een andere met een standaardtandpasa tegen hypergevoelige tanden en de derde met een tandpasta waar helemaal geen werkzame stofefn aan waren toegevoegd. Het onderzoek was wat we noemen 'dubbelblind', dat wil zeggen dat de proefpersonen niet wisten in welke groep ze zaten. Ook de uitvoerende onderzoekers wisten niet wie bij welke groep hoorde. Zo werd de objectiviteit van de uitslag verhoogd. Het was al heel snel duidelijk welke groep Elmex Sensitive Professional gebruikte: deze groep had 57% pijnvermindering na één dag, wat omhoogschoot naar 60% in drie dagen. De andere twee groepen merkten nauwelijks iets.

Om te kijken of de tandpasta ook op de lange termijn goed werkte, werd een tweede studie gedaan, dit keer met 77 proefpersonen die in twee groepen werden verdeeld. Nu poetste één groep met Elmex Sensitive Professional en de tweede met een standaardtandpasta voor hypergevoelige tanden. Het onderzoek werd - weer - dubbelblind uitgevoerd. Na 8 weken had de groep die Elmex Sensitive Professional gebruikte 87% pijnvermindering ervaren, de andere groep merkte nog altijd nauwelijks verschil.

Elmex Sensitive Professional is verkrijgbaar in twee verschillende maten. Er zijn tubes van 75 mL, maar ook tubes van slechts 20 mL. Dat maakt deze tandpasta ook erg praktisch om mee te nemen, bijvoorbeeld op vakantie of naar het werk, zodat u ook daar geen last heeft van gevoelige tanden. Een professionele en fijne tandpasta, die u helpt om gewoon elke dag uw kopje koffie te kunnen blijven drinken.