• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Evisense Aften Gel: het verhaal van het blauwe doosje

Evisense Aften Gel: het verhaal van het blauwe doosje

Een aardig deel van de Nederlanders heeft regelmatig last van aften. Hoewel ze niet gevaarlijk zijn, kunnen ze flink zeer doen. In de tijd die ze nodig hebben om te genezen, kan het dus een goed idee zijn om een hulpmiddeltje te hebben dat de pijn wat verlicht. Veel mensen gebruiken daarvoor Evisense Aften Gel, het bekende blauwe doosje dat bij elke drogist te vinden is. Maar waar wordt deze gel eigenlijk gemaakt en hoe werkt deze precies? Waar moet je op letten als je Evisense Aften Gel gebruikt? Is het bijvoorbeeld gevaarlijk om in te slikken? En hoe lang werkt het? Tijd om het eens uit te zoeken.

Aften

Tien tot twintig procent van de Nederlanders heeft er elk jaar last van, sommige mensen zelfs nog vaker: aften. Het zijn kleine blaasjes of zweertjes aan de binnenkant van het mondslijmvlies. Ze zien er grijswit of geel uit, met een rode, ontstoken rand. Meestal is hun doorsnede zo’n drie tot vier millimeter, maar dat kan per aft en per persoon sterk verschillen. Waar ze vandaan komen, is onbekend. Wat we wel weten, is dat ze meestal voorkomen bij mensen met minder fysieke weerstand, veel stress of een slechte mondhygiëne. Ook kunnen ze ontstaan door overgevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen. Daarnaast worden aften vaak gezien bij mensen die wondjes in hun mond hebben, bijvoorbeeld doordat ze op de binnenkant van hun wangen bijten of een paar tanden met scherpe randjes hebben. Veel mensen denken dat aften ook veroorzaakt kunnen worden door een tekort aan bepaalde vitamines, maar dat is onzin. Wat dan wel, nou ja, dat weten we helaas dus ook niet. Maar in feite maakt het ook niet uit.

Want hoewel aften erg zeer kunnen doen, gaan ze vanzelf weer weg. Als je voorzichtig eet en rustig je tanden poetst, genezen ze meestal binnen twee weken. Aften zijn sowieso niet bedreigend voor je gezondheid. Eigenlijk is er dus niets aan de hand. Alleen is het wel vervelend. De pijn bij het eten en tandenpoetsen is soms lastig vol te houden. Daarom zijn er een aantal hulpmiddeltjes op de markt om het genezingsproces wat minder zeer te laten doen, zoals Evisense Aften Gel. Deze gel vormt een dun filmlaagje over aften heen, dat niet alleen de pijn verlicht, maar ook de aft beschermt en geneest. Je kunt de gel makkelijk aanbrengen, het prikt niet, en het werkt heel snel. Als je last hebt van aften, is deze gel dus erg prettig. Deze gel wordt dan ook veel verkocht, en is in bijna elke apotheek wel te vinden. Maar op de verpakking staat niet heel veel informatie over wat deze gel precies is en hoe deze werkt. En dat is natuurlijk juist interessant om eens uit te zoeken. Laten we dus maar eens beginnen met waar Evisense Aften Gel eigenlijk vandaan komt.

Het spoor van Evisense Aften Gel

Het is namelijk wat verwarrend als je de verpakking zo ziet: zoeken op een merk ‘Evisense’ levert geen relevante resultaten op, en verder staan er alleen een paar vreemde bedrijfsnamen op. Maar als je in de gebruiksaanwijzing kijkt, kom je erachter dat Evisense in Nederland verspreidt wordt door Vemedia B.V., wat op dit moment het snelst groeiende apotheekproductenbedrijf van Nederland is, met een hoofdkantoor in Diemen. Ze zijn bijvoorbeeld het hogere bedrijf boven de bekende slaapmiddelen van Valdispert, en ook boven Lactona. Maar Evisense Aften Gel is niet door Vemedia gemaakt; ze zijn alleen degenen die het verspreiden. En als je naar de Nederlandse site van Evisense Aften Gel gaat, kom je nou niet bepaald verder. Zoeken op de producent levert gelukkig wel iets op. Evisense Aften Gel wordt gemaakt door een bedrijf in België, genaamd Sylphar N.V., dat de uitvinder is van de zogenaamde RemeSense-technologie die gebruikt wordt in de gel. Zij verkopen Evisense Aften Gel in verschillende landen van Europa; in België onder de naam Evisense Aphtgel (deze ietwat andere naam verklaart meteen waarom eerdere zoekpogingen zo moeilijk waren). Evisense Aften Gel komt dus uit België, en is op meer plaatsen dan alleen Nederland een succes. Bovendien is op de Belgische site dan eindelijk meer informatie te vinden over hoe deze gel precies werkt…

Scheikunde

Evisense Aften Gel is bedoeld om aften en wondjes in het mondslijmvlies te beschermen, de pijn te verlichten en de genezing te versnellen. Het is niet heel moeilijk om uit te leggen hoe deze gel dat precies doet, al is het een redelijk scheikundig verhaal. Evisense Aften Gel maakt gebruik van de RemeSense-technologie, wat betekent dat deze gel een beschermend laagje over aften heen vormt. De basis daarvoor wordt gelegd dankzij speciale moleculen, die heel veel water opnemen en een kleverige laag vormen op de aft. Vervolgens wordt er een echt filmlaagje gevormd door de volgende drie stoffen:

  • PVM/MA-copolymeren. Deze worden veel gebruikt in de medische technologie, omdat ze zo goed zijn in het vormen van een dichte laag en snel aan dingen hechten.
  • Dit vormt niet alleen een beschermlaagje, maar stimuleert ook de genezing.
  • Dit stofje vormt een extra dikke, beschermende film over de aft.

De beschermende laag die op die manier wordt gevormd, zorgt ervoor dat de aften afgeschermd worden, waardoor ze minder pijn doen en sneller genezen. Als aanvulling hierop bevat Evisense Aften Gel nog het stofje allantoïne, wat verzachtend werkt, en hyaluronzuur, dat het mondweefsel herstelt. Al deze ingrediënten bij elkaar maken dat Evisense Aften Gel precies doet wat het belooft: de pijn verlichten, de aften beschermen en het genezingsproces sneller laten verlopen.

Evisense Aften Gel gebruiken

Nu weten we waar Evisense Aften Gel vandaan komt en ook hoe het werkt. De enige overgebleven vraag is dus nog hoe je het op een goede manier kunt gebruiken. Laten we ermee beginnen dat Evisense Aften Gel bedoeld is om met je vingertop op de aft aan te brengen. Dat is niet moeilijk; het gaat zelfs zo makkelijk dat Evisense Aften Gel wel in het bijzonder aanbevolen wordt aan ouderen. Bovendien prikt deze gel niet en heeft hij een frisse en natuurlijke smaak. Je kunt Evisense Aften Gel zo vaak aanbrengen als je maar nodig lijkt, zelfs meerdere keren per dag. Om de behandeling goed te laten werken, wordt wel aangeraden om het minstens één keer per dag te doen. Ook is het verstandig om na het gebruik van deze gel een halfuurtje niets te eten of drinken, zodat het filmlaagje zich kan versterken. De behandeling van een aft met Evisense Aften Gel kan maximaal vier weken duren (bij echt grote aften, meestal is het minder). Deze gel is in principe veilig om in te slikken, en ook veilig bij schaafwonden door beugels en kunstgebitten.

Maar er zijn wel een paar dingen waar je op moet letten. Als je geen verbetering ziet, kun je het beste naar je huisarts gaan. Ook als je meer dan vijf aften tegelijkertijd in je mond hebt, is dit een verstandig idee. Het wordt aangeraden om te voorkomen dat je tong contact maakt met deze gel. En je kunt hem het beste buiten het zonlicht op een koele plek (maar niet in de koelkast) bewaren. In principe kan deze gel door iedereen worden gebruikt, maar bij kinderen onder de vier en vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven, is het verstandig van tevoren even met de huisarts te overleggen.

Naast het feit dat Evisense Aften Gel echt helpt om de pijn te verlichten en de aften te beschermen en genezen, is de gel dus ook nog eens makkelijk in het gebruik. Doordat deze gel zo snel werkt, wordt de pijn bijna meteen verlicht. De gel blijft bovendien tussen de één en de drie uur zitten, waardoor de pijn ook weg blijft. Het was even zoeken, maar uiteindelijk blijkt dat Evisense Aften Gel een interessant verhaal heeft. Deze gel werkt dankzij een technologie die helpt om een beschermende laag te vormen, waardoor de pijn verdwijnt, het genezingsproces versnelt en de aft wordt beschermd. Als je last hebt van aften, is dit blauwe doosje dus erg handig.