• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Gengigel Mondspoelmiddel voor gezond tandvlees

Gengigel Mondspoelmiddel voor gezond tandvlees

Gengigel Mondspoelmiddel helpt bij aandoeningen als ontstoken tandvlees, aften en gevoelige tanden om de pijn te verminderen en het genezingsproces te versnellen. Het helpt ook om je algemene mondverzorging te verbeteren, en herstelt bovendien wondjes in je tandvlees. Maar hoe werkt dit mondspoelmiddel precies, en welke effecten heeft het op je gebit? In welke situaties kan het goed zijn dit mondspoelmiddel te gaan gebruiken? En als je het gebruikt, hoe kun je dat dan het beste aanpakken?

Gengigel Mondspoelmiddel, hyaluronzuur en ontstoken tandvlees

De werkzame stof in Gengigel Mondspoelmiddel is hyaluronzuur. Dit is een natuurlijke stof die voorkomt in veel verschillende bindweefsels in je lichaam. Het zit ook in kleine hoeveelheden in de buitenste lagen van je tandvlees. Het is de functie van hyaluronzuur om te zorgen dat je tandvlees gezond blijft en snel herstelt van beschadigingen. Daardoor helpt deze stof bij allerlei aandoeningen om je tandvlees sneller te laten genezen en de pijn te verminderen. Bovendien hecht hyaluronzuur makkelijk aan je mondslijmvliezen, waardoor het langdurig werkzaam is.

Een belangrijke eigenschap van hyaluronzuur is dat het heel goed helpt om tandvleesontsteking tegen te gaan en te verminderen. Ontstoken tandvlees ontstaat namelijk door plak: een witgelig laagje dat bestaat uit bacteriën en zich elke dag op je tanden afzet. Als je het niet op tijd verwijdert, vormen de bacteriën zuren, en die tasten je tandglazuur en tandvlees aan. Bovendien verkalkt de plak tot tandsteen, waaraan zich makkelijk weer nieuwe tandplak hecht. Zo komen er meer en meer bacteriën, waardoor je tandvlees ontstoken raakt en je tandglazuur steeds verder wordt aangetast. Uiteindelijk krijg je gaatjes, of kun je zelfs tanden en kiezen kwijtraken. Je tandvlees wordt bovendien steeds gevoeliger en kwetsbaarder. Bekende symptomen van ontstoken tandvlees zijn dat je tandvlees donker (meestal rood) van kleur is, gezwollen is en bloedt bij eten of tandenpoetsen. Je tandvlees krijgt dan bovendien een tekort aan hyaluronzuur, waardoor het veel lastiger herstelt. Dat is één van de belangrijkste redenen dat tandvleesontsteking zo makkelijk je tandglazuur en tandvlees schade kan toebrengen.

Als je Gengigel Mondspoelmiddel gebruikt, komt er weer genoeg hyaluronzuur bij je tandvlees. Dit activeert het genezingsproces. Bovendien vermindert het de pijn en de zwellingen van je tandvlees. Hyaluronzuur versnelt bovendien het herstelproces en stopt het bloeden bijna meteen. Zo gaat je tandvlees er al snel weer gezond uitzien en neemt de ontsteking af. Bovendien helpt hyaluronzuur ook om de resultaten van professionele behandelingen tegen ontstoken tandvlees te verbeteren.

Een extra goede verzorging voor je tandvlees

Gengigel Mondspoelmiddel helpt dus om ontstoken tandvlees beter te laten genezen. Bovendien helpt het extra hyaluronzuur ook zónder dat je tandvlees ontstoken is, om het extra te versterken, zodat je minder snel een ontsteking krijgt. Dankzij deze beschermende werking kun je Gengigel Mondspoelmiddel dus ook gebruiken om je algemene mondverzorging te verbeteren. Daarom wordt Gengigel Mondspoelmiddel vaak aanbevolen aan mensen die extra kans hebben op tandvleesontsteking, zoals rokers, zwangere vrouwen en diabetici. Voor de laatste groep is het veilig, omdat Gengigel Mondspoelmiddel is gezoet met de tandvriendelijke stof xylitol.

Daarnaast helpt de extra goede verzorging van je tandvlees van Gengigel Mondspoelmiddel ook om tandgevoeligheid tegen te gaan. Als je last hebt van gevoelige tanden, komt dit immers doordat je tandvlees zich heeft teruggetrokken. Dat kan allerlei oorzaken hebben (zoals ontstoken tandvlees, stress of bepaalde medicijnen), maar het gevolg is altijd dat het onderste stukje van je tanden bloot komt te liggen. Hierin liggen kleine kanaaltjes, waarin zich de uiteinden van je tandzenuwen bevinden. Deze worden nu niet meer door je tandvlees beschermd, waardoor dingen als warme thee, koude lucht en zuur eten ineens makkelijk je zenuwen kunnen prikkelen, en dat veroorzaakt pijn. Het hyaluronzuur in Gengigel Mondspoelmiddel stimuleert je tandvlees en helpt het om weer te herstellen en gezond te worden. Daardoor komt het weer terug over je tandwortels te liggen, waardoor de gevoeligheid vermindert.

De stimulerende werking van Gengigel Mondspoelmiddel op je tandvlees is ook goed als je last hebt van aften of kleine wondjes in je mond. Aften zijn kleine blaasjes of zweertjes in je mond die een doorsnede van ongeveer drie tot vier millimeter hebben. Ze zijn vaak wit of geel van kleur en hebben een rode, ontstoken rand. Meestal ontstaan ze aan de binnenkant van je lippen of wangen, of onder je tong. Soms gaat ook je mondslijmvlies er rood van zien. Het is onduidelijk hoe aften precies ontstaan, maar gelukkig gaan ze meestal na drie of vier weken wel weer weg. Jammer genoeg kunnen ze in de tussentijd flink zeer doen. Het hyaluronzuur in Gengigel Mondspoelmiddel helpt om deze pijn te verminderen en de aften sneller te laten genezen. Dat werkt ook bij kleine wondjes in je gebit, bijvoorbeeld van doorkomende tandjes bij baby’s of na chirurgische ingrepen in je mond of het plaatsen van prothesen. Gengigel Mondspoelmiddel zorgt ervoor dat je tandvlees kan herstellen en je zo min mogelijk pijn voelt.

Gengigel Mondspoelmiddel voor gezond tandvlees

Om de positieve effecten van Gengigel Mondspoelmiddel goed tot hun recht te laten komen, is het het beste om er drie keer per dag je mond mee te spoelen, en daarbij ongeveer tien milliliter per keer te gebruiken. Omdat het flesje niet zo groot is, is het mondspoelmiddel makkelijk mee te nemen, wat handig is als je ook tussen de middag wilt spoelen. Om het hyaluronzuur goed te laten inwerken, wordt het aanbevolen in elk geval een halfuur na het gebruik van Gengigel Mondspoelmiddel niets te eten of drinken. Meestal wordt aangeraden om Gengigel Mondspoelmiddel ongeveer drie tot vier weken achter elkaar te gebruiken. Daarna zijn alle symptomen van een eventuele tandvleesaandoening meestal wel verdwenen. Als je Gengigel Mondspoelmiddel dagelijks gebruikt, ben je bovendien verzekerd van een langdurig frisse mond.

Samengevat werkt Gengigel Mondspoelmiddel dankzij de lichaamseigen stof hyaluronzuur, die bij allerlei tandvleesaandoeningen helpt om de pijn te verminderen en het genezingsproces te versnellen. Daardoor kan het gebruikt worden tegen tandvleesontsteking, gevoelige tanden of aften en wondjes in je mond. Daarnaast is het geschikt om je algemene mondverzorging te verbeteren of je tandvlees een tijdje extra goed te verzorgen. Bovendien is dit mondspoelmiddel makkelijk in het gebruik en werkt het langdurig. Met Gengigel Mondspoelmiddel houdt je je tandvlees dus op een effectieve manier sterk en gezond.