• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Gengigel Tandvleesgel en Gengigel Tandvleesgel Baby

Gengigel Tandvleesgel en Gengigel Tandvleesgel Baby

Gengigel Tandvleesgel is een gel die bij aandoeningen als ontstoken tandvlees en aften helpt om de pijn te verminderen, de genezing te versnellen en je mondhygiëne te verbeteren. Deze gel helpt bovendien om de balans in je mond weer te herstellen als je tandvlees beschadigd is geraakt. Maar wat doet Gengigel Tandvleesgel dan eigenlijk precies? In welke situaties kun je Gengigel Tandvleesgel het beste wel of niet gebruiken? En hoe zit het met de speciale variant Gengigel Tandvleesgel Baby?

Vijftien gram

Net als Gengigel Mondspoelmiddel werkt Gengigel Tandvleesgel dankzij de stof hyaluronzuur. Deze stof komt van nature voor in het menselijk lichaam: de gemiddelde persoon bevat ongeveer 15 gram ervan. De concentraties hyaluronzuur zijn het sterkst in de buitenste lagen van het tandvlees. De bekendste functie van hyaluronzuur is het herstellen van verstoringen in de structuur van je bindweefsel. Als je tandvlees beschadigd raakt, is dit dus de stof die ervoor zorgt dat het weer gezond wordt. Hyaluronzuur stimuleert de doorbloeding van je tandvlees, activeert en versnelt het genezingsproces en vermindert de pijn.

Dat is bijvoorbeeld erg handig als je last hebt van aften en andere wondjes in je mond. Aften zijn kleine witgele blaasjes of zweertjes met een doorsnede van ongeveer drie tot vier millimeter en meestal een ontstoken, rode rand. Ze zitten vaak aan de binnenkant van de lippen of wangen, soms ook wel onder de tong. Hoe ze ontstaan is een vraag waar de wetenschap nog geen antwoord op heeft, maar gelukkig weten we wel dat ze meestal na drie tot vier weken wel weer verdwenen zijn. In de tussentijd kunnen ze echter goed pijn doen. Datzelfde geldt voor wondjes in je mond, bijvoorbeeld als je een prothese of beugel hebt, of als je net een chirurgische ingreep in je mond hebt moeten ondergaan. Het hyaluronzuur in Gengigel Tandvleesgel helpt om het bloeden te verminderen, zwellingen te voorkomen en je mondslijmvlies sneller te laten herstellen. Bovendien vermindert deze gel dankzij het hyaluronzuur de pijn. Gengigel Tandvleesgel is dankzij het hyaluronzuur dus erg praktisch om te gebruiken als je aften of andere wondjes in je mond hebt. Maar hyaluronzuur helpt vooral heel goed tegen ontstoken tandvlees.

Hyaluronzuur en tandvleesontsteking

Tandvleesontsteking ontstaat doordat je tandplak niet op tijd wegpoetst. Plak bestaat namelijk voor een groot deel uit bacteriën, en deze bacteriën maken zuren die je tandvlees en tandglazuur aantasten. Bovendien verkalkt de achtergebleven plak tot tandsteen, waaraan zich makkelijk weer nieuwe plak hecht. Daardoor krijg je meer en meer bacteriën in je mond, met als resultaat dat je tandglazuur en tandvlees nog meer zuur over zich heen krijgen. Dat maakt dat je tandvlees na een tijdje ontstoken raakt: het gaat er rood en gezwollen uitzien en bloeden bij tandenpoetsen en eten. Ook kun je van tandvleesontsteking gaatjes krijgen. Uiteindelijk kan de ontsteking zelfs je kaakbot aantasten, waardoor je tanden en kiezen kwijt kunt raken. Gelukkig komt het meestal zover niet, maar om al deze dingen te voorkomen is het wel belangrijk om je tandvlees gezond te houden.

Gengigel Tandvleesgel kan daarbij helpen. Bij tandvleesontsteking ontstaat er namelijk ook een tekort aan hyaluronzuur. Dat maakt het voor je tandvlees veel moeilijker om te herstellen, wat één van de redenen is dat tandvleesontsteking zo’n vervelende aandoening is. Het extra hyaluronzuur in Gengigel Tandvleesgel zorgt ervoor dat je tandvlees weer genoeg hyaluronzuur tot haar beschikking heeft. Hyaluronzuur helpt vervolgens om te voorkomen dat je tandvlees gezwollen raakt, het bloed te stelpen en de pijn te verminderen. Daardoor geneest de ontsteking niet alleen beter en sneller, maar worden ook de resultaten van professionele behandelingen beter.

Gengigel Tandvleesgel voor iedereen

We zien dus dat Gengigel Tandvleesgel dankzij het hyaluronzuur helpt om tandvleesontsteking tegen te gaan en aften en wondjes in je mond beter te laten genezen. Een bijkomend voordeel is dat het hyaluronzuur in Gengigel Tandvleesgel makkelijk aan je mondslijmvlies hecht, zodat de gel efficiënt te gebruiken is. Bovendien is tot nu toe nog geen enkele ‘contra-indicatie’ van deze versie van hyaluronzuur aangetoond: het is probleemloos te gebruiken in combinatie met andere medische hulpmiddelen en heeft geen bijwerkingen. Daardoor kan het door iedereen worden gebruikt, dus ook door zwangere vrouwen, kinderen en ouderen. Voor zwangere vrouwen wordt deze gel soms trouwens extra aanbevolen. Door de veranderingen in de hormonen raakt tijdens een zwangerschap namelijk vaak het tandvlees ontstoken. Gengigel Tandvleesgel helpt om dit te voorkomen en genezen.

Omdat Gengigel Tandvleesgel geen suiker bevat, maar in plaats daarvan de tandvriendelijke stof xylitol, kan deze gel ook door diabetici gebruikt worden, en ook voor hen kan het erg handig zijn. Diabetici krijgen namelijk vaak last van tandvleesontsteking, en Gengigel Tandvleesgel helpt om die terug te dringen. Daarnaast helpt het hyaluronzuur om de doorbloeding van het tandvlees te verbeteren, waardoor het voor rokers helpt om de balans in het tandvlees te herstellen, zodat er minder makkelijk tandvleesproblemen ontstaan. Voor mensen met implantaten of protheses kan Gengigel Tandvleesgel helpen om ontstekingen rondom het implantaat (dit heet ook wel “peri-implantitis”) te helpen voorkomen en herstellen. Gengigel Tandvleesgel kan dankzij het hyaluronzuur dus in heel veel verschillende situaties uitkomst bieden.

Gengigel Tandvleesgel Baby

Toch is er één doelgroep die zo kwetsbaar is dat Gengigel Tandvleesgel misschien toch niet verstandig is, namelijk baby’s. Jammer genoeg kunnen juist baby’s erg veel last van hun gebit hebben: de eerste doorkomende tandjes doen goed pijn. Dat kan de baby onrustig en huilerig maken, en bovendien kan dit leiden tot allerlei nare verschijnselen als kwijlen, koorts, oorpijn, rode billetjes en diarree. De belangrijkste oorzaak hiervan is dat de doorkomende tandjes de weefselstructuur in de mond van de baby ingrijpend verstoren. Hyaluronzuur zorgt ervoor dat de balans weer wordt hersteld, waardoor de pijn vermindert en meteen de andere klachten afnemen. Daarom is er een speciale variant van Gengigel Tandvleesgel voor baby’s: Gengigel Tandvleesgel Baby.

Deze gel heeft een speciale smaak die afgestemd is op baby’s, en hecht extra goed aan het mondslijmvlies van een kind. Daardoor werkt Gengigel Tandvleesgel Baby makkelijk en snel. Doordat Gengigel Tandvleesgel Baby geen alcohol, kleurstoffen, suiker, kunstmatige smaakstoffen, gluten, lactose, parabenen, SLS en OMG bevat is deze versie van de gel helemaal veilig voor baby’s. Bovendien helpt deze gel ook om te voorkomen dat het tandvlees van de baby ontstoken raakt, en heeft Gengigel Tandvleesgel Baby een herstellende werking als het al ontstoken is. Zo zorgen de doorkomende tandjes voor veel minder ellende en wordt het kwetsbare tandvlees van de baby van het begin af aan goed verzorgd.

Gengigel Tandvleesgel en Gengigel Tandvleesgel Baby

Samengevat hebben we gezien dat Gengigel Tandvleesgel en Gengigel Tandvleesgel Baby erg handig zijn om tandvleesontsteking tegen te gaan en aften en andere wondjes in je mond beter te laten genezen. Bovendien kan het door iedereen gebruikt worden, en biedt het in veel verschillende situaties uitkomst. Dat komt door de werkzame stof hyaluronzuur, dezelfde als in Gengigel Mondspoelmiddel. Voor de beste resultaten is het dan ook aan te raden om Gengigel Tandvleesgel in combinatie met het mondspoelmiddel te gebruiken. Op die manier geef je je tandvlees een complete verzorging, zodat het minder pijn doet en snel weer gezond wordt.