• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

GUM Original White Tandpasta

GUM Original White Tandpasta

Zoals je wel uit de naam kunt raden, is GUM Original White Tandpasta een whiteningtandpasta. Dat betekent: een tandpasta die helpt om je tanden hun natuurlijke witheid terug te geven zonder peroxide. Toch is GUM Original White Tandpasta anders dan andere whiteningtandpasta’s. Dat komt door een heleboel bijzondere eigenschappen, die jammer genoeg niet altijd even duidelijk zijn. Overal waar je zoekt, vindt je dat deze tandpasta zo geweldig is vanwege de “gepatenteerde StainClear-oplossing”, het “microbubbelschuim” en de “laagabrasieve microkristallen”. Maar wat zijn al deze dingen precies? Wat doet GUM Original White Tandpasta nou echt?

Aanslag – hoe een whiteningtandpasta werkt

Het klinkt misschien een beetje paradoxaal, maar in feite maken whiteningtandpasta’s je tanden niet écht witter. Ze bevatten namelijk geen peroxides, zoals waterstofperoxide of carbamideperoxide. Deze peroxides zijn de werkzame stof in echte bleekmiddelen. Bij een professionele bleekbehandeling wordt bijna altijd zo’n peroxide gebruikt. Maar in whiteningtandpasta’s dus niet.

In plaats daarvan bevat een whiteningtandpasta over het algemeen kleine, schurende deeltjes. Deze deeltjes helpen om een bepaalde aanslag die op je tanden zit los te schuren. Deze aanslag wordt veroorzaakt door van alles en nog wat. Vaak worden koffie, thee, wijn en tabak als voornaamste oorzaken genoemd. Door deze aanslag zien je tanden er donkerder uit dan ze zijn. Dat betekent: als de aanslag weg is, zien je tanden er weer witter uit! Dankzij schurende deeltjes kan een whiteningtandpasta dus helpen om de natuurlijke witheid van je tanden weer naar boven te halen. En daar is geen peroxide voor nodig. Alleen maar schurende deeltjes, wat al veel beter voor je tanden is. Maar het kan ook zonder schurende deeltjes. GUM Original White Tandpasta is een whiteningtandpasta die je tanden witter maakt zonder peroxide én zonder te schuren. De vraag is natuurlijk: hoe dan?

Microkristallen

Dit is wat GUM de StainClear-oplossing(‘vlekverwijder-oplossing’) noemt, iets waar ze het patent op hebben. Het belangrijkste geheim: de aanslag wordt verwijderd door speciale microkristallen. Deze kristallen zijn zo klein dat ze nauwelijks op je tanden schuren. Met een duur woord heten ze daarom ook wel ‘laagabrasief’. GUM Original White Tandpasta is dus volkomen veilig voor je tanden en tandvlees. Maar als deze microkristallen nauwelijks schuren, helpt deze tandpasta dan nog wel om je tanden ook witter te maken?

Dat is nu net het mooie van GUM Original White Tandpasta. De microkristallen bestaan namelijk uit een gehydrateerde vorm van een stofje wat silica heet. Dit is in feite siliciumdioxide, met een aantal watermoleculen erin. Siliciumdioxide is een stofje wat veel op aarde voorkomt. In zijn pure vorm is het kwarts, maar het komt ook voor in ons lichaam en in veel andere levende wezens. In een speciale vorm hiervan ontstaan microkristallen met de eigenschap dat ze nauwelijks schuren, maar toch een flinke invloed op het oppervlak hebben. Zo lossen ze bijvoorbeeld de aanslag op je tanden op, zodat deze verdwijnt. Het is een soort chemisch wonder. En in tandpasta is het bijzonder nuttig. GUM Original White Tandpasta kan dankzij deze kristallen je tanden witter maken… zonder zware schurende deeltjes! Het enige nadeel van deze techniek is dat de microkristallen wel op de goede plek moeten komen. Maar ook daarvoor is een oplossing bedacht: microbubbelschuim.

Microbubbelschuim

Dit microbubbelschuim bestaat uit een heleboel kleine bubbels die overal in de tandpasta zitten. Het stuwt de microkristallen precies naar de goede plek. Dit speciale microbubbelschuim zorgt ervoor dat er steeds een hoge concentratie aanwezig is op het hele oppervlak van je tanden. Op die manier wordt het contact gemaximaliseerd, zodat de microkristallen ook zoveel mogelijk aanslag kunnen verwijderen. Daarnaast helpt het microbubbelschuim de kristallen om een beschermende laag over je tanden te vormen. Deze beschermende laag voorkomt dat er nieuwe aanslag ontstaat.

Dit alles bij elkaar – de microkristallen, het microbubbelschuim enzovoorts – wordt door GUM dus ook wel de StainClear-oplossing genoemd. De werking ervan is klinisch bewezen. Conclusie: GUM Original White haalt op een heel bijzondere, heel veilige, maar wel erg effectieve manier de natuurlijke witheid van je tanden weer naar boven. Alleen al daarom is het een heel bijzondere whiteningtandpasta. Maar dit is niet het enige.

Fluoride enzo

GUM Original White Tandpasta bevat namelijk ook een maximale concentratie aan fluoride. Dit helpt om je tanden schoon te maken en je tandvlees te versterken. Het toegevoegde isomalt maakt deze werking nog eens groter. Daarnaast bevat GUM Original White Tandpasta provitamine B5, wat helpt om je tanden en tandvlees te voeden. Ook zit er vitamine E in, een stof die werkt als antioxidant. Dat betekent: vitamine E voorkomt oxidatie van je tanden. De chemische term ‘oxidatie’ betekent in dit geval zoiets als: het proces waarbij je tanden deeltjes uitwisselen met hun omgeving, waardoor ze geler worden. Bij professionele bleekbehandelingen wordt waterstofperoxide als (heel zware) antioxidant gebruikt om de oxidatie te remmen. Vitamine E werkt gelukkig een stuk minder sterk. Daarom wordt – in tegenstelling tot waterstofperoxide – van vitamine E juist gezegd dat dit goed voor je tanden is. Aan het einde van het hele lijstje scheikundige stoffen, staat nog allantoïne. Dit stofje staat erom bekend beschadigd celweefsel weer helemaal nieuw te maken. In tandpasta helpt het dus om je tandvlees te herstellen. Al deze stofjes bij elkaar zorgen ervoor dat GUM Original White je tanden naast witter ook nog eens sterker en gezonder maakt.

GUM Original White Tandpasta is dus allesbehalve een normale whiteningtandpasta. Dat komt door al die speciale dingen, zoals de StainClear-oplossing, met het microbubbelschuim en de microkristallen. Maar hoewel het even lastig is om te begrijpen hoe deze tandpasta precies werkt, is het bewezen dat deze zelfs beter werkt dan andere whiteningtandpasta’s. Een echte aanrader dus, deze whiteningtandpasta die je tanden sterker en gezonder maakt en hun natuurlijke witheid weer helemaal teruggeeft.