• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

GUM Trav-ler

GUM Trav-ler

Het verschil tussen soft picks en ragers is lang niet altijd duidelijk. Beidezorgen voor een goede, interdentale reiniging  Beide zijn het stokjes met daaraan een zacht uiteinde. Lijkt op elkaar, of niet? Maar toch kan het voorkomen dat één merk zowel ragers als soft picks maakt. In dit geval bijvoorbeeld Sunstar, met hun interdentaallijn GUM.

Hét verschil tussen soft picks en ragers is dat ragers een metaaldraad bevatten en soft picks niet. GUM Soft Picks kennen we maar al te goed: het uiteinde is helemaal van rubber gemaakt en dus helemaal zacht. Daardoor kun je je tanden er niet mee beschadigen. Maar GUM maakt dus óók ragers. En ragers kunnen ook zo hun voordelen hebben: ze zijn soms makkelijker in het gebruik en daarbij kun je ze meer dan één keer gebruiken. Het loont dus zeker de moeite om eens een nadere blik te werpen op de ragerlijn van GUM: GUM Trav-ler.

Dat 'Trav-ler' is een afkorting van het Engelse 'traveller', oftewel 'reiziger'. Je ziet dan ook aan alles dat de GUM Trav-ler- ragers speciaal gericht zijn op het maken van lange reizen. Deze ragers zijn behandeld met chloorhexidine, een antibacteriële stof die zorgt dat de tanden ook tussen de poetsmomenten door schoner zijn dan anders. Op vakantie sla je nog best eens een tandenpoetsbeurt over, en met dit systeem is er dan geen man overboord. Daarnaast zijn de ragers in een hoek van negentig graden te buigen, zodat je met één rager makkelijk bij alle tanden en kiezen kunt komen. Dat wordt nog makkelijker doordat alle ragers een dop hebben, die je op de achterkant kunt klikken om het bereik van de rager nog eens extra te verlengen. Deze dop doet ook dienst als hygiënische afsluiter, gezien je ragers dus vaker dan één keer kunt gebruiken. Op die manier heb je aan één pakje ragers genoeg voor meerdere weken, waardoor je toch weer wat extra ruimte in je tas hebt. Erg nuttig voor op reis dus, maar ook gewoon thuis zijn deze ragers buitengewoon handig.

Er zijn twee verschillende soorten GUM Trav-ler- ragers: kaarsvormige en denvormige. De kaarsvormige ragers hebben een kaarsvormig uiteinde en de denvormige ragers lopen taps toe in een denvormig uiteinde. Beide soorten hebben zo hun eigen voordelen. Ook zijn de GUM Trav-ler- ragers opgedeeld in een aantal kleurgecodeerde maten(net zoals die andere leuke ragers, van TePe): van 0,6 tot 2,0 mm(tussenliggende maten: 0,8 mm, 0,9 mm, 1,1 mm, 1,3 mm, 1,4 mm, 1,6 mm).

De GUM Trav-ler ragers hebben dus meerdere voordelen: ze zijn makkelijk in het gebruik, behandeld met chloorhexidine, buigbaar, uitgerust met een handige dop en dan heb je ook nog eens de keuze uit verschillende maten en soorten. Ideaal voor op reis, toch? Of is het, na dit alles, misschien een beter idee om gewoon de GUM Soft Picks in het handige reisdoosje te doen?