• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

De eerste tandenborstel met bluetooth

De eerste tandenborstel met bluetooth

In februari was er voor de eerste keer in de geschiedenis een elektrische tandenborstel te zien op het Mobile World Congress. De gelukkige uitvinder? Oral B natuurlijk, het merk wat al meer dan zestig jaar de leider is op het gebied van innovatie. Natuurlijk kon het dan ook niet om een 'normale' elektrische tandenborstel gaan. Er is een heel nieuwe uitvinding onderweg, de eerste stap in de richting van de badkamer van de toekomst: Oral B komt met een tandenborstel die via Bluetooth 4.0 aangesloten is op je smartphone.

Ik heb hier al eerder een blogbericht over geschreven, in februari, met de informatie dat het nog wel even zou duren voor het daadwerkelijk zover zou zijn. De nieuwe techniek zou immers pas in juni uitkomen. En nu is het dus zover. De app voor Apples is uit, in augustus komt de versie voor Androids.

Bijna iedere tandarts loopt te klagen dat er twee weken in het jaar zijn waarin mensen hun tanden écht goed poetsen: de week vóór ze op controle moeten komen en de week daarna. De rest van het jaar hebben ze de neiging om hun gebit iets meer te verwaarlozen, plekken over te slaan of te kort te poetsen. Vaak hebben ze dat zelf niet eens door.

De nieuwe app zorgt ervoor dat gebruikers nu direct commentaar krijgen op hun poetsgedrag, én dat de tandarts door het jaar heen wat meer inkijk krijgt in hun poetsgedrag. De (gratis) app vertelt je hoelang je nog moet poetsen en of je teveel druk uitoefent. De data worden bewaard, zodat de tandarts te alle tijde kan zien hoe goed er wordt gepoetst. Daarnaast geeft de app je nieuws, informatie over het weer en interessante tips om je gebit te verbeteren. Zo wordt je smartphone een controlemechanisme, wat je stimuleert en motiveert in je poetsgedrag. Uiteindelijk zullen heel wat tandziekten hiermee kunnen worden voorkomen. Want het doel van Oral B is niet om tandartsen overbodig te maken; het proces kan alleen veel simpeler worden dan het nu is.

En bij die app hoort natuurlijk ook de nieuwe, fantastische elektrische tandenborstel: de Oral B SmartSeries 7000. Na eerdere, succesvolle tandenborstels als de Vitality Precision Clean is dit het nieuwe topproduct van Oral B. Eigenlijk zijn alle goede eigenschappe van eerdere tandenborstels in de SmartSeries 7000 gecombineerd. Deze is zowel in het zwart als in het wit verkrijgbaar, en in beide kleuren ziet hij er extreem gaaf uit. Grote kans dat dit dé musthave wordt voor iedere moderne badkamer.

Het is allemaal onderdeel van het grotere plan om het tandenpoetsproces slimmer en innovatiever te maken. Oral B kwam eerder bijvoorbeeld al met de Triumph 5000. Op deze elektrische tandenborstel is ook al goed te zien hoe je poetsgedrag is, en de Triumph 5000 heeft al ongeveer dezelfde poetsstanden als de nieuwe 7000. Dit idee over meerdere standen en direct commentaar is ook gepresenteerd op het Mobile World Congress. Alleen ligt dat nu al veel meer binnen handbereik dan de tandenborstel met Bluetooth. Voor Apple-gebruikers: bevalt het? En voor de mensen met een Androidsysteem: nog maar heel even geduld...