• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Het slimme ontwerp van de ragers van Dentaid Interprox

Het slimme ontwerp van de ragers van Dentaid Interprox

Als u uw gebit grondig wilt reinigen, is het niet genoeg om alleen de buitenkant schoon te poetsen. Tussen uw tanden zit namelijk ook plak. Als deze hier te lang blijft zitten, kunnen er nare ziektes als parodontitis en gingivitis ontstaan. Interdentale reiniging is dus erg belangrijk. Hiervoor bestaan meerdere methodes, zoals flossen, stoken, het gebruik van de zogenaamde soft picks en het gebruik van ragers.

Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van interdentale ragers het beste werkt om:

  • plak te verwijderen
  • bloedend en geïrriteerd tandvlees te voorkomen
  • andere tandvleesproblemen mee te vermijden

Tandartsen raden dan ook aan om interdentale ragers te gebruiken. De ragers van Dentaid Interprox worden daarbij al helemaal aangeraden, vanwege hun slimme ontwerp. Maar wat is er nu precies zo ‘slim’ aan dit ontwerp?

Het eerste voordeel van de ragers van Dentaid Interprox is hun plastic coating. In de eerste instantie lees je daar makkelijk overheen, maar het zachte laagje rondom de ragers maakt een belangrijk deel uit van hun werking. Ook interdentaal reinigen kan namelijk schadelijk zijn. Ragers komen immers tussen uw tanden. Ze kunnen hier niet alleen plak wegnemen, maar ook uw tanden, kiezen, implantaten of orthodontische apparatuur beschadigen. De zachte plastic coating van de ragers van Dentaid Interprox voorkomt deze schade. Op die manier verwijdert u wél plak, maar blijft uw gebit intussen onbeschadigd.

Ook de haren van de ragers van Dentaid Interprox zijn bijzonder. Dat komt door:

  •  de kleur: zwart-wit. Hier is goed over nagedacht: zo kunt u namelijk zowel tandplak( tegen de zwarte achtergrond) als óók eventueel bloedend tandvlees( tegen de witte achtergrond) goed zien. Dit helpt u om uw gebit te reinigen zonder dat u uw tandvlees beschadigt.
  • de stevigheid. Deze haren worden ook wel Tynex-haren genoemd. Ze zijn gemaakt van sterk materiaal, wat niet zomaar breekt en daarnaast een goede, schurende werking heeft.

Elke tandarts weet het: geen twee gebitten zijn hetzelfde. De één zal grote ruimtes tussen zijn tanden hebben en de ander juist kleine. Daarom zijn de ragers van Dentaid Interprox er in allerlei soorten en maten. Het is het beste om uw tandarts/ mondhygiënedeskundige te vragen welke het meest geschikt is voor uw gebit, maar u kunt ook in onze matentabel kijken.

Naast het verschil in maten, zijn er meerdere soorten ragers van Dentaid Interprox:

  • De ragers van Interprox Regular zijn vooral bestemd voor gebruik helemaal vóór in uw mond, dus voor de ruimtes tussen uw voortanden. Ze hebben een handig, buigbaar handvat.
  • De ragers van Interprox Plus zijn bedoeld voor gebruik achterin uw mond, bijvoorbeeld tussen uw kiezen. Ze hebben een lange steel waar het borsteltje loodrecht opstaat. Daardoor kunt u deze ragers gemakkelijk naar de achterste delen van uw gebit bewegen.
  • De ragers van Interprox Access tenslotte kunt u gebruiken om de interdentale ruimtes tussen de hoektanden en achterste kiezen mee te reinigen. Deze hebben een hele lange steel, waar het borsteltje loodrecht op staat(net als bij Interprox Plus).

De ragers van Dentaid Interprox zijn zo ontworpen dat ze lange tijd meegaan. Ook zit er bij elke rager een dop, zodat u de ragers op een hygiënische manier in uw badkamer kunt bewaren. Al met al is het een behoorlijk slim ontwerp. Logisch dat ze aangeraden worden door tandartsen; met deze ragers is het simpel om uw gebit in een goede conditie te houden.