• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Hoe werkt Opalescence Original Whitening Coolmint?

Hoe werkt Opalescence Original Whitening Coolmint?

Het is één van de meest gebruikte tandpasta's in Nederland: Opalescence Original Whitening Coolmint. Deze tandpasta is vooral geliefd bij mensen die bezig zijn met het bleken van hun tanden. Opalescence Original Whitening biedt namelijk ondersteuning en versterkt het effect. Daarnaast zorgt deze tandpasta ervoor dat het resultaat langer mooi blijft. Maar ook bij mensen die gewoon een beetje lichtere tanden willen zonder gelijk aan de waterstofperoxide te gaan, is deze tandpasta populair. Net als veel andere whiteningtandpasta's verwijdert Opalescence Original Whitening Coolmint namelijk de aanslag op je tanden, waardoor ze 'hun natuurlijke witheid weer terugkrijgen'. En dan wordt er ook nog gezegd dat Opalescence Original Whitening Coolmint je glazuur zou beschermen, gaatjes helpt voorkomen en je tanden versterkt. Maar hoe werkt dit eigenlijk precies? Wat betekent het gebruiken van deze tandpasta voor je tanden?

Aanslag

Koffie, thee, wijn en tabak veroorzaken makkelijk aanslag op je tanden. Ook bepaalde stoffen in je eten kunnen dit veroorzaken. Door deze donkere aanslag, lijken je tanden minder licht gekleurd dan ze eigenlijk zijn. Het is dus een logisch concept dat als die aanslag eenmaal weg is, je tanden er witter uitzien. En helemaal zonder waterstofperoxide! Wat dat betreft is het geen wonder dat bovenstaande het idee achter de meeste whiteningtandpasta's is geworden. In feite worden je tanden niet witter, alleen zie je weer hoe wit ze eigenlijk al waren. Je brengt de natuurlijke witheid dus weer terug. Ook Opalescence Original Whitening Coolmint werkt op deze manier. Maar toch is het net wat anders dan bij andere whiteningtandpasta's.

Om de aanslag weg te krijgen, hebben whiteningtandpasta's namelijk een bepaalde schurende werking. Dat wil zeggen: ze wrijven de aanslagdeeltjes als het ware los, waarna je ze weg kunt poetsen. Dit is echter niet altijd even goed voor je tanden. Van Opalescence Original Whitening Coolmint zeggen we dat deze tandpasta laagabrasief is, dat betekent: nauwelijks schuring. Onderzoek heeft zelfs uitgewezen dat – van alle bekende whiteningtandpasta's – Opalescence Original Whitening Coolmint de minst schurende werking heeft. Voor een whiteningtandpasta is Opalescence Original Whitening Coolmint dus behoorlijk vriendelijk voor je tanden.

Maar als er geen schurende werking inzit, zul je misschien denken, worden je tanden dan wel witter? Het antwoord is ' ja'. Opalescence haalt zelfs de beste bleekresultaten van alle merken die op dit moment op de markt zijn. Het punt is dat de tandpasta wel een beetje schuurt, maar niet zo heel erg. Daardoor is hij veilig, maar wel effectief. Wie deze tandpasta tweemaal daags gebruikt, zal zijn tanden twee tinten witter zien worden in één maand tijd. Poetsen met Opalescence Original Whitening Coolmint is dus een makkelijke en effectieve manier om snel een stralend witte glimlach te krijgen. Sterker nog: Opalescence Original Whitening Coolmint is niet alleen veilig voor dagelijks gebruik, de tandpasta is zelfs goed voor je gebit.

Bescherming

Dat komt onder meer dankzij de toegevoegde fluoride. Deze stof versterkt je tandglazuur en helpt om gaatjes te voorkomen. Dankzij een speciaal scheikundig complex wordt de fluoride in Opalescence Original Whitening Coolmint ook nog eens veel sneller losgelaten, zodat je tanden er meer van kunnen opnemen. Daarnaast bevat Opalescence Original Whitening Coolmint xylitol. Deze stof heeft meerdere positieve effecten op je tanden. Ten eerste zorgt xylitol ervoor dat de bacteriën die tandbederf veroorzaken afsterven. Ook voorkomt deze stof dat tandplak zich aan je glazuur kan hechten. Daarnaast stimuleert xylitol de aanmaak van speeksel – en speeksel heeft een antibacteriële werking. Verder helpt xylitol om calcium en bepaalde eiwitten te vormen, wat je tanden helpt te revitaliseren. Dankzij de toegevoegde xylitol versterkt Opalescence Original Whitening Coolmint dus je tanden.

En verder?

Voor elke whiteningtandpastafabrikant ligt er een dilemma: je wilt dat de tandpasta het gebit van degene die ermee poetst reinigt(daar is het tandpasta voor), maar ook dat deze de tanden witter maakt. Voor het eerste mag de tandpasta niet al te abrasief zijn, voor het andere is een schurende werking juist nodig. Het moeilijke is om daar een mooi midden in te vinden. Bij Opalescence Original Whitening Coolmint is er een mooi evenwicht bereikt. De tandpasta is veilig voor dagelijks gebruik, maar maakt je tanden ook witter. De formule is krachtig genoeg om de aanslag weg te halen, maar versterkt en beschermt tegelijkertijd je gebit. Op die manier is het een tandpasta voor iedereen(om dat te illustreren, is Opalescence Original Whitening Coolmint zelfs glutenvrij en officieel koosjer). Dus of je nu het effect van een bleekbehandeling wilt versterken, gewoon een tintje lichtere tanden wilt of simpelweg je tanden wilt versterken en gaatjes wilt voorkomen, dit is een goede tandpasta voor jou! En dan heeft hij ook nog eens een heerlijk frisse mintsmaak.