• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Interprox Gel

Interprox Gel

Plak zit niet alleen maar óp je tanden, zit er ook tussen. Logischerwijs haal je met het poetsen van je tanden alleen de plak die op het oppervlak zit weg. De plak tussen je tanden blijft lekker zitten. Deze plak kan vervolgens gaan verkalken en je in een later stadium gaatjes, parodontitis of aangetast glazuur te bezorgen. Daarom is het belangrijk om niet alleen de plak op het oppervlak van je tanden te verwijderen, maar ook alle plak ertussen. De beste manier daarvoor is met ragers, zoals Interprox Ragers bijvoorbeeld. Flosdraad en stokers zijn ook goede opties. Alleen soms is het handig om iets te hebben dat nog net een beetje extra doet. Daarvoor is Interprox Gel. Alleen hoe werkt dit eigenlijk en wat doet Interprox Gel?

Problemen met ragers

Het punt is: een rager haalt niet alles weg. De plak wordt verwijderd, maar een aantal bacteriën blijft toch achter. Daarbij kunnen ragers soms je tandvlees beschadigen doordat ze langs de randen van je tanden schuren. Ook doen ze helemaal niets voor de gezondheid van het tandvlees tussen je tanden. En beschadigd tandglazuur is en blijft beschadigd: ook daar verandert een rager niets aan (behalve dan dat het niet erger wordt). Kortom: ragers verwijderen de plak tussen je tanden, maar meer ook niet. Hoe zit het met de verzorging van je tandvlees en tandglazuur? En met die achtergebleven bacteriën?

Sommige mensen smeren tandpasta op hun rager, om dit soort problemen mee op te lossen. Slim gevonden, maar tandpasta is hier helaas niet voor gemaakt. Het effect is dan ook niet zo heel erg groot. Maar gelukkig bestaat er een betere oplossing, namelijk Interprox Gel.

De werking van Interprox Gel

Interprox Gel smeer je op je rager voordat je ermee aan de slag gaat. Als je vervolgens begint aan je interdentale reiniging, helpt Interprox Gel om de interdentale ruimtes nóg beter te reinigen. Interprox Gel vermindert namelijk de plakvorming. Ook verzorgt het je tandvlees en het voegt het mineralen toe aan je tandglazuur. Daardoor helpt Interprox Gel bij het voorkomen van gaatjes en nare tandziekten. Ook gaat de conditie van je tandvlees er aanzienlijk op vooruit.

Dankzij de fluoride reinigt Interprox Gel bovendien de ruimtes tussen je tanden, zodat je een frissere adem krijgt. Ook maakt de gel de rager ietsje gladder, waardoor het interdentaal reinigen nog nét ietsje makkelijker gaat dan eerst. Interprox Gel bevat geen schurende bestanddelen, zodat het het kwetsbare tandvlees tussen je tanden niet beschadigt. En het heeft een lekker fris smaakje, iets wat toch ook belangrijk is.

Beter interdentaal reinigen

Dus wil je nét dat beetje extra doen voor je tanden? Interprox gel verbetert je tandvleesconditie, vermindert plakvorming, remineraliseert het tandglazuur, bevat geen schurende bestanddelen en heeft ook nog eens een lekkere smaak. Deze gel is dus een handig idee om de gezondheid van je gebit nog net iets extra te verbeteren.