• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Mirasensitive HAP+

Mirasensitive HAP+

Mensen met gevoelige tanden kunnen het uitschreeuwen als ze een kop koffie drinken. Bij gevoelige tanden trekt het tandvlees zich namelijk terug. De oorzaaken kunnen verschillen, maar het resultaat is altijd hetzelfde: het tandbeen ligt bloot en de hete koffie kan direct bij de tandzenuw komen. Reken maar dat dát behoorlijk zeer doet. Maar waar een probleem is, is gelukkig ook altijd een oplossing. In dit geval zijn er zelfs meerdere oplossingen. Maar één van de origineelste komt van het bedrijf Miradent, in de vorm van Mirasensitive HAP+ Tandpasta.

Dertig tot vijfenveertig procent van de Nederlanders heeft last van gevoelige tanden, vijftien procent heeft last van halitosis en tien procent heeft.... Gingivitis? Parodontitis? Nee. Het is misschien triest, maar die tien procent heeft gezonde tanden. Dat wil zeggen: negentig procent van de Nederlanders kampt met één of ander probleem. Geen wonder dat er aan de lopende band nieuwe tandproducten op de markt komen. Voor gevoelige tanden zijn er, zoals gezegd, al aardig wat oplossingen bedacht. Je hebt de oplossing van Sensodyne, de oplossing van Oral-B, de oplossing van het gewoon-wat-zachter-poetsen en nog veel meer.

Wat is nu eigenlijk precies de oplossing van Miradent, zul je je afvragen? Wel, Miradent heeft een tandpasta gemaakt met hydroxylapatiet(30%!) en calciumionen erin. Deze ingrediënten zorgen ervoor dat het harde tandweefsel zich herstelt. Het gaat in de dentinekanaaltjes zitten, zodat er geen hete thee meer bij de tandzenuw kan komen. Ook bouwt het een nieuwe laag tandglazuur om de tand heen, na twintig keer poetsen is deze zelfs al vjiftig micrometer dik!

Mirasensitive HAP+ bevat daarnaast ook nog fluoride, xylitol en kaliumcitraat(5%). De hoeveelheid fluoride komt precies overeen met de hoeveelheid in een normale tandpasta. Dat zorgt ervoor dat je Mirasensitive HAP+ kunt gebruiken tegen gevoelige tanden, zonder dat je gebit er intussen op achteruitgaat. De kaliumcitraat kalmeert intussen de tandzenuw, zodat de gevoeligheid direct vermindert.

Als je Mirasensitive HAP+ Tandpasta gaat gebruiken, is het handig om eerst een periode van één a twee weken lang iedere dag met deze tandpasta te poetsen. Dat zorgt voor een onmiddelijke vermindering van pijnklachten. Na deze beginperiode kun je één keer per week met Mirasensitive blijven poetsen(de rest van de tijd neem je normale tandpasta), om het tandglazuur weer helemaal op te bouwen en uiteindelijk weer met een stralende glimlach rond te lopen.

Mirasensitive HAP+ heeft nog een voordeel: gebruik tijdens een periode van bleken vermindert de kans op schade en ook de kans op terugkleuring. Ook krijg je gladdere tanden van deze tandpasta.

Dertig tot vijfenveertig procent van onze bevolking heeft last van gevoelige tanden, vijftien procent kampt met halitosis en slechts tien procent heeft een gezond gebit.... het zijn en blijven onacceptabele cijfers. Maar waar een probleem is, is altijd ook een oplossing. En dankzij dit soort tandpasta's en het hele scala aan verdere technologie wat tegenwoordig op de markt komt, zullen problemen als gevoelige tanden hopelijk snel verleden tijd zijn.