• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Mondspoelmiddel van Elmex tegen gaatjes en gevoelige tanden

Mondspoelmiddel van Elmex tegen gaatjes en gevoelige tanden

Een mondspoelmiddel kan in heel veel situaties een mooie aanvulling zijn op tandenpoetsen. Bijvoorbeeld als je last hebt van gevoelige tanden, en graag van de pijn af wilt. Maar ook voor wie iets extra’s wil doen om gaatjes te voorkomen kan een mondspoelmiddel erg handig zijn, met name als je een beugel, implantaten of protheses hebt, aangezien een mondspoelmiddel makkelijk op alle plekken komt waar je met een tandenborstel wat moeilijker bij kunt. De mondspoelmiddelen van Elmex hebben een bijzondere formule die in deze situaties erg handig kan zijn. Maar wat houdt die formule precies in? Wat doen deze mondspoelmiddelen voor je tanden? En welke van de drie verschillende versies van Elmex Mondspoelmiddel is in welke situatie het beste?

Aminfluoride: snelle werking en beschermende laag

Het belangrijkste werkzame ingrediënt in de mondspoelmiddelen van Elmex is aminfluoride. Dit is een speciale versie van fluoride, waarvan de positieve werking op je gebit in al meer dan 400 studies is bewezen. Aminfluoride beschermt – net als gewone fluoride – je tanden tegen plak en het versterkt je tandglazuur. Op die manier voorkom je tandvleesontsteking en gaatjes. Maar het bijzondere van aminfluoride is dat het razendsnel werkt. Daarnaast helpt het ook tegen gevoelige tanden.

Om dat uit te leggen, is het belangrijk eerst even te weten dat tandgevoeligheid ontstaat doordat je tandvlees zich terugtrekt. Dat terugtrekken kan allerlei oorzaken hebben, zoals te hard tandenpoetsen, ontstoken tandvlees of bepaalde medicijnen. Hoe dan ook heeft het vervelende gevolgen. Je tanden bestaan namelijk uit tandbeen, waarin zich kleine kanaaltjes bevinden met de tandzenuwen erin. Ze worden beschermd door je tandglazuur, maar om het onderste deel van elke tand (de tandhals) zit geen laag glazuur meer. Normaal gesproken ligt je tandvlees namelijk als bescherming om die delen van je tand heen. Maar als dat zich terugtrekt, komen de zenuwkanaaltjes in je tandhalzen dus bloot te liggen. Het gevolg daarvan is dat je zenuwen veel makkelijker geprikkeld kunnen worden. Dardoor doet het pijn als je warme, koude, zoete of zure dingen wilt eten of drinken. Je hebt dan last van gevoelige tanden.

De vraag is nu natuurlijk wat aminfluoride in die situatie precies doet. Het antwoord: Aminfluoride vormt een beschermende laag over de openliggende zenuwkanaaltjes. Daardoor worden ze weer afgesloten, en komen de irritaties minder makkelijk bij je zenuwen. De pijn neemt op die manier bijna meteen af, zodat je minder last krijgt van gevoeligheid. Het voordeel is dat als je regelmatig opnieuw aminfluoride tot je neemt, de beschermende laag dikker wordt en langdurig kan blijven zitten. Aminfluoride helpt dus heel goed om je tanden tegen gevoeligheid te beschermen, niet door de pijn te verdoven (zoals ook veel mondspoelmiddelen tegen gevoelige tanden doen), maar echt door de oorzaak aan te pakken.

De formule van de mondspoelmiddelen van Elmex

De mondspoelmiddelen van Elmex helpen dankzij de aminfluoride dus niet alleen tegen gaatjes, maar ook tegen tandgevoeligheid, en ze werken razendsnel. Deze positieve effecten worden nog eens versterkt door het feit dat deze mondspoelmiddelen geen alcohol bevatten (zoals veel andere mondspoelmiddelen wel doen), waardoor ze mild zijn in je mond. Alcohol droogt namelijk je mond uit, en het kan irriterend werken op gevoelige tanden. Een ander voordeel is dat de mondspoelmiddelen van Elmex geschikt zijn voor dagelijks gebruik, en zowel geschikt zijn voor volwassenen als voor kinderen vanaf zes jaar.

Er zijn drie verschillende versies: Elmex Anti-Cariës Mondspoelmiddel, Elmex Sensitive Mondspoelmiddel en Elmex Sensitive Professional Mondspoelmiddel. Ze zijn allemaal handig voor in een specifieke situatie. Elmex Anti-Cariës Mondspoelmiddel is vooral bedoeld voor wie graag iets extra’s wil doen om gaatjes gaatjes te voorkomen. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je tandvlees ontstoken dreigt te raken, wat allerlei redenen kan hebben (zoals een slechte mondhygiëne, net behandeld zijn voor gaatjes, langdurige stress of roken). Of misschien heb je een beugel, implantaten of protheses, die het moeilijk maken om overal grondig te reinigen met een tandenborstel. In al dat soort situaties kan Elmex Anti-Cariës Mondspoelmiddel helpen om iets extra’s voor je mondhygiëne te doen. Dit mondspoelmiddel bevat namelijk extra fluoride, waardoor het heel goed helpt tegen tandplak en zo je gebit gezond houdt. Ook is het één van de weinige mondspoelmiddelen op de markt zonder kleurstoffen. Daarnaast heeft het een lekkere smaak.

Voor gevoelige tanden

Als je last hebt van gevoelige tanden, kun je Elmex Sensitive Mondspoelmiddel eens proberen. De formule van dit mondspoelmiddel is namelijk speciaal afgestemd op gevoelige tanden. Zoals gezegd vormt het dankzij de aminfluoride een beschermende laag over de blootliggende tandhalzen, waardoor je al snel minder last van irritaties krijgt. Ook helpt de aminfluoride om je gebit gezond te houden en gaatjes te voorkomen. Het is zelfs bewezen dat dit mondspoelmiddel een drie keer betere bescherming tegen gevoeligheid en gaatjes biedt dan alleen tandenpoetsen. Bovendien is Elmex Sensitive Mondspoelmiddel zacht voor je tanden en tandvlees en heeft het een lekkere smaak.

Voor wie veel last heeft van gevoelige tanden, is Elmex Sensitive Professional Mondspoelmiddel een aanrader. Dit mondspoelmiddel bevat ook aminfluoride, en werkt daarmee hetzelfde als Elmex Sensitive Mondspoelmiddel: er vormt zich meteen een beschermende laag over je tanden, die de gevoeligheid vermindert. Maar Elmex Sensitive Professional Mondspoelmiddel is daarnaast versterkt met de zogenaamde Pro-Argin-technologie. Deze technologie is vernoemd naar het aminozuur arginine, dat het belangrijkste ingrediënt ervan is. Bij gevoelige tanden dringt het diep door in de openliggende zenuwkanaaltjes, om ze vervolgens van binnenuit af te sluiten. Daardoor kunnen pijnprikkels niet meer worden doorgegeven. Het resultaat? Al na één minuut spoelen met dit mondspoelmiddel neemt de pijn af. Op die manier worden de klachten bij gevoelige tanden effectief verlicht. Dit mondspoelmiddel helpt dus niet alleen om de gevoeligheid te verminderen, maar ook om de pijn te verzachten. Dat is wel zo fijn als je veel last hebt van tandgevoeligheid.

Mondspoelmiddel van Elmex tegen gaatjes en gevoelige tanden

Samengevat: de mondspoelmiddelen van Elmex hebben een speciale formule met aminfluoride, waardoor ze goed helpen om gaatjes te voorkomen en tandgevoeligheid te verminderen. Dat maakt deze mondspoelmiddelen heel handig in een aantal situaties. Als je vooral iets extra’s wilt doen om gaatjes te voorkomen, is met name Elmex Anti-Cariës Mondspoelmiddel heel fijn. Als je last hebt van tandgevoeligheid, is het aan te raden Elmex Sensitive Mondspoelmiddel eens te proberen. En als je veel last hebt van gevoelige tanden, kan Elmex Sensitive Professional Mondspoelmiddel je misschien wel helpen. Hoe dan ook kunnen de mondspoelmiddelen van Elmex een mooie aanvulling vormen op tandenpoetsen.