• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Nano Flosdraad

Nano Flosdraad

Nano Flosdraad is het enige flosdraad waarvan klinisch bewezen is dat het 40% meer plak verwijdert dan andere soorten flosdraad, zelfs bij een droge mond. Dat komt doordat dit flosdraad efficiënt tussen je tanden reinigt dankzij speciale vezels. Bovendien maakt het gebruik van nanodeeltjes om je tanden witter en minder gevoelig te maken, en je tandglazuur te versterken. Deze technologie wordt gebruikt in alle andere producten van de Nano Range, waar dit een onderdeel van is. Maar wat is die Nano Range eigenlijk? Waarom is het zo belangrijk om te flossen? En hoe werken die nanotechnologie en speciale vezels Nano Flosdraad dan precies?

WhiteWash Laboratories

Zoals gezegd maakt Nano Flosdraad deel uit van de Nano Range. Dit is een productlijn van WhiteWash Laboratories, een Engels bedrijf dat in 2010 werd opgericht door Matthew Lloyd en Tom Riley. Deze twee mannen vonden het jammer dat bijna iedereen wel wittere tanden wil, maar bijna niemand het echt doet. De oorzaak daarvan is dat veel whiteningproducten hun werkzaamheid danken aan waterstof- of carbamideperoxide. Deze stoffen maken je tanden wel witter, maar beschadigen ook je tandglazuur. Daardoor hangt aan bleekbehandelingen een prijskaartje dat lang niet iedereen wil betalen. En dat terwijl wittere tanden ook best mogelijk is zonder al deze nadelen.

Lloyd (afgestudeerd in tandheelkunde aan Leeds University) en Riley (afgestudeerd richting economie aan de University of Nottingham) besloten hun kennis bij elkaar te leggen en richtten WhiteWash Laboratories op. Hun doel was om mooi ontworpen, betaalbare en effectieve whiteningproducten te gaan ontwikkelen zónder peroxiden. Al hun producten worden ontwikkeld door tandartsen, zodat ze worden ondersteund door wetenschappelijke kennis.

De Nano Range: Enamel Care Technology en zorgvuldige selectie

De Nano Range werd in 2015 opgericht, na vijf jaar onderzoek en ontwikkeling door experts. De producten in deze lijn maken gebruik van een speciale formule met nanodeeltjes, ook wel Enamel Care Technology genoemd. Deze technologie berust op hydroxyapatietnanodeeltjes: ongelooflijk kleine kristallen die natuurlijke bouwstenen voor je tanden zijn. Ze hebben het vermogen om samen te klitten tot grotere kristallen, waardoor ze in staat zijn om een dunne, nieuwe laag tandglazuur te vormen. Dat heeft een aantal voordelen:

  1. Je tanden worden witter. Op je tanden zit namelijk altijd een laagje donkere aanslag, veroorzaakt door koffie, thee, rode wijn en tabak. Deze aanslag verdwijnt door de nieuwe laag glazuur, waardoor je tanden hun natuurlijke witheid weer terugkrijgen.
  2. Je tanden worden minder gevoelig. Bij gevoelige tanden trekt je tandvlees zich namelijk terug, waardoor een deel van je tandbot bloot komt te liggen. Daarin liggen kleine kanaaltjes, waarin de uiteinden van je tandzenuwen liggen. Als deze niet worden beschermd, kunnen dingen als hete thee, koude lucht of zuur voedsel dus makkelijk je zenuwen prikkelen, wat pijn veroorzaakt. De nieuwe laag glazuur gevormd door de hydroxyapatietnanodeeltjes bedekt deze kanaaltjes, waardoor je zenuwen weer worden beschermd. Dat helpt al snel tegen tandgevoeligheid.
  3. Je tandglazuur wordt sterker. Bij tandbederf ontstaan er namelijk kleine gaatjes in je tandglazuur, waardoor dit kwetsbaarder wordt. De nieuwe laag gevormd door de hydroxyapatietnanodeeltjes vult deze gaatjes weer op, zodat gevoelig en zacht tandglazuur weer gezond en sterk wordt. Bovendien werkt deze nieuwe laag oneffenheden weg, waardoor je tanden ook nog eens een stralende glans krijgen.

Al deze positieve effecten van hydroxyapatietnanodeeltjes zijn al in vele wetenschappelijke studies aangetoond: Enamel Care Technology werkt!

De andere ingrediënten van de formule van de Nano Range zijn zorgvuldig geselecteerd. Zo bevatten bijna alle producten in deze lijn xylitol: een natuurlijke zoetstof die met name voorkomt in groente en fruit, maar ook wel in kleine hoeveelheden wordt aangemaakt in het menselijk lichaam. Deze stof helpt om bacteriën te bestrijden en de vorming van tandplak te voorkomen. Daardoor wordt de kans op gaatjes, tandverkalking en andere aandoeningen kleiner. Daarnaast stimuleert xylitol je speeksel, waardoor het helpt beschermen tegen een droge mond. Net als alle andere ingrediënten kan het gebruik van deze stof dus door wetenschappelijk onderzoek worden gemotiveerd. Door deze manier van selecteren zijn er ook een aantal dingen die aan veel mondverzorgingsproducten wel worden toegevoegd, maar in de Nano Range zijn weggelaten. Voorbeelden zijn SLS, alcohol, parabenen, triclosan en PEG. De producten van de Nano Range worden inmiddels in 2015 winkels in 35 landen verkocht.

Flosdraad voor interdentale reiniging

Nano Flosdraad maakt dus gebruik van geavanceerde technologie om je gebit te reinigen, maar waarom is dat eigenlijk nodig? Als je al twee keer per dag tandenpoetst, waarom zou je dan ook nog flossen?

Tandenpoetsen doe je om de plak van je tanden te verwijderen. Deze plak is een dun, witgelig laagje dat zich elke dag op je gebit afzet. Het bestaat voornamelijk uit bacteriën en hun producten. Deze bacteriën maken zuren, die na een tijdje je tandglazuur aan kunnen tasten. De tandplak verkalkt dan tot tandsteen, waaraan zich makkelijk weer nieuwe tandplak hecht. Op die manier worden je tanden steeds kwetsbaarder, terwijl het aantal bacteriën steeds sneller toeneemt. Na een tijdje veroorzaakt dat gaatjes en tandvleesontsteking, en uiteindelijk kan het ervoor zorgen dat je tanden en kiezen kwijtraakt. Het is dus erg belangrijk om elke dag alle plak van je tanden te verwijderen. De plak op het oppervlak van je tanden poets je weg met je tandenborstel. Maar ook tussen je tanden zit plak, en daar kom je met tandenpoetsen niet bij. Daarom is het belangrijk om ook deze interdentale ruimtes (‘interdentaal’ betekent zoiets als ‘tussen de tanden’) te reinigen. En dat kun je doen met ragers, stokers of flosdraad.

Zoals gezegd is van Nano Flosdraad bewezen dat het 40% meer plak verwijdert dan andere soorten flosdraad, zelfs in het moeilijke geval van een droge mond. Dat komt niet alleen door de Enamel Care Technology, maar ook door de speciale vezels waarvan dit flosdraad gemaakt is. Nano Flosdraad bestaat namelijk uit speciaal, extra zacht microvezeldraad. Doordat het zo dun is, glijdt het makkelijk tussen je tanden. Als je ermee beweegt, zetten de vezels uit, waardoor je grondiger kunt reinigen. Zo wordt interdentale reiniging dus niet alleen eenvoudig en comfortabel, maar ook extra effectief.

Nano Flosdraad voor wittere én gezondere interdentale ruimtes

Nano Flosdraad is dus een effectief flosdraad, dat niet alleen helpt om grondig tussen je tanden te reinigen, maar ook allerlei andere voordelen heeft. Net als de andere producten uit de Nano Range maakt het gebruik van Enamel Care Technology, om je tanden witter en minder gevoelig te maken, en bovendien je tandglazuur te versterken. Dankzij xylitol bestrijdt dit flosdraad bovendien bacteriën en helpt het om plakvorming tegen te gaan. En de speciale vezels zorgen ervoor dat de noodzakelijke reiniging tussen je tanden erg efficiënt wordt. Zo krijg je een gezonde, witte lach.