• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Nano Intensive Whitening Strips: effectief, snel en veilig

Nano Intensive Whitening Strips: effectief, snel en veilig

Er is bijna geen tandproduct dat zo geliefd lijkt onder beautybloggers als de Nano Intensive Whitening Strips. Het internet staat dan ook vol met reviews van bloggers als Gemma Louise, Abbi, Toula Rose en vele anderen. Ze zijn vrijwel zonder uitzondering positief: Nano Intensive Whitening Strips zijn de effectiefste, snelste en veiligste manier om wittere tanden te krijgen. Maar – kun je je afvragen – is dat eigenlijk wel zo? Want hoe effectief zijn deze whiteningstrips eigenlijk? En hoe veilig zijn ze voor je tandglazuur? En hoe makkelijk of moeilijk is het om ze te gebruiken?

WhiteWash Laboratories

De Nano Intensive Whitening Strips zijn ontwikkeld door WhiteWash Laboratories. Dit bedrijf werd in 2010 opgericht door Matthew Lloyd en Tom Riley. Deze mannen zagen namelijk dat hoewel veel mensen graag wittere tanden willen, er maar weinig zijn die daadwerkelijk aan een bleekbehandeling beginnen. De reden is dat veel bleekbehandelingen hun effectiviteit te danken hebben aan waterstofperoxide of carbamideperoxide. Deze twee stoffen maken je tanden weliswaar witter, maar ze tasten ook je tandglazuur aan. Dat veroorzaakt niet alleen een kwetsbaarder gebit, maar vaak ook tandgevoeligheid. Aan het bleken van je tanden hangt dus een prijskaartje voor je mondgezondheid, en veel mensen zijn niet bereid dat te betalen. Lloyd en Riley besloten dat dit anders moest kunnen.

Lloyd was afgestudeerd in tandheelkunde aan Leeds University, and Riley in de richting van economie aan de University of Nottingham. Ze legden hun kennis bij elkaar en richtten WhiteWash Laboratories op, met als doel om whiteningproducten te gaan maken die mooi, effectief, betaalbaar en peroxidevrij waren. Om dit te kunnen doen, werd het hun principe dat alle producten door tandartsen en andere experts moesten worden ontwikkeld, zodat alles door de wetenschap kon worden ondersteund. In de jaren die volgden kwamen er vele nieuwe whiteningproducten op de markt, waaronder die van de zogenaamde Nano Range, waar ook de Nano Intensive Whitening Strips deel van uitmaken.

De Nano Range voor een gezonde, witte lach

Voor het ontwikkelen van de Nano Range is vijf jaar onderzoek gedaan door tandartsen en andere experts. De formule is gebaseerd op de zogenaamde Enamel Care Technology. Deze technologie maakt gebruik van hydroxyapatietnanodeeltjes: heel erg kleine kristallen die van nature zo’n 97% van het gewicht van je tanden bepalen. Als ze in je mond komen, klitten deze kristallen samen tot grotere kristallen, om uiteindelijk een ongelooflijk dunne, nieuwe laag over je tanden te vormen. Deze laag lijkt heel erg op het tandglazuur, en versterkt daarmee je tanden. Ook zorgt deze laag ervoor dat je tanden witter worden. Vaak lijken je tanden namelijk minder wit dan ze zijn, omdat er een laagje donkere aanslag op zit. Deze aanslag wordt veroorzaakt door dingen als koffie, thee, tabak en rode wijn. De hydroxyapatietnanodeeltjes verwijderen deze aanslag, waardoor je tanden hun natuurlijke witheid weer terugkrijgen. Bovendien werkt de nieuwe laag glazuur oneffenheden op je tanden weg, waardoor je tanden gladder worden, en een stralende glans krijgen.

Het mooie is dat deze manier om je tanden witter te maken geen tandgevoeligheid veroorzaakt. Integendeel zelfs. Tandgevoeligheid wordt immers veroorzaakt doordat je tandvlees zich terugtrekt. Daardoor komen de onderste stukjes van je tanden – die niet meer worden bedekt door tandglazuur – bloot te liggen. En in deze stukjes bevinden zich kleine kanaaltjes, waarin de uiteinden van je tandzenuwen liggen. Omdat die nu ook niet meer door je tandvlees worden beschermd, kunnen dingen als hete thee, koude wind of zuur eten nu makkelijk je zenuwen prikkelen, wat pijn veroorzaakt. De hydroxyapatietnanodeeltjes bedekken de zenuwuiteinden echter juist weer als ze een nieuwe laag over je tanden vormen. Daardoor neemt tandgevoeligheid af in plaats van toe.

Naast de hydroxyapatietnanodeeltjes bevat de formule van de Nano Range nog kaliumnitraat, xylitol en fluoride. Kaliumnitraat voorkomt het doorgeven van pijnprikkels via je zenuwen, waardoor de producten van de Nano Range extra goed tegen tandgevoeligheid helpen. Xylitol en fluoride helpen om gaatjes te voorkomen, je mond schoon te houden en je tandglazuur te versterken. Zoals je merkt is over elk ingrediënt in de formule goed nagedacht. Daarom zijn er ook ingrediënten weggelaten die in veel andere mondverzorgingsproducten wel zitten. De producten in de Nano Range bevatten dan ook geen alcohol, parabenen, SLS, triclosan of PEG. Samengevat zorgen de producten van de Nano Range voor wittere tanden, sterker tandglazuur, minder gevoeligheid en een stralende glans. Zo krijg je dus niet alleen een witte lach, maar ook een gezonde witte lach. De Nano Range wordt inmiddels wereldwijd in 2015 winkels in maar liefst 37 verschillende landen verkocht.

Nano Intensive Whitening Strips en tandgevoeligheid

De Nano Intensive Whitening Strips zijn deel van de Nano Range, dus is hun werking gebaseerd op de bovenstaande formule. Ze hebben echter nog een speciaal, uniek oxiderend ingrediënt, dat door tandartsen en andere experts aan de formule is toegevoegd. Daardoor zijn ze nog effectiever dan de andere whiteningproducten in de Nano Range. Dat ze echt werken, is dan ook klinisch bewezen. Al na een korte periode krijg je zichtbaar wittere tanden. Bovendien krijgen je tanden een prachtige glans.

Het verschil met andere whiteningstrips is echter dat de Nano Intensive Whitening Strips geen tandgevoeligheid veroorzaken, maar dankzij hun speciale formule eerder tandgevoeligheid verminderen. Dat is ook terug te zien in de veel revieuws van beautybloggers. Een deel van hen geeft aan eerder de tanden te hebben gebleekt, en vanaf dat moment last te hebben gehad van gevoeligheid, maar bij deze whiteningstrips geen problemen te ervaren. De Nano Intensive Whitening Strips zijn dus helemaal veilig voor je tandglazuur.

Het gebruik van Nano Intensive Whitening Strips

Maar nu we weten dat de Nano Intensive Whitening Strips effectief en veilig zijn, blijft het natuurlijk nog de vraag hoe ze precies werken. Gelukkig zijn de whiteningstrips redelijk makkelijk in het gebruik. In de verpakking van de Nano Intensive Whitening Strips zitten 28 strips, zodat je twee weken lang elke dag eentje voor je boven- en eentje voor je ondergebit hebt. De strips gebruiken gaat als volgt:

  1. Begin met de bovenste strip (de langste), haal het plastic laagje eraf en duw de kant met de gel tegen je tanden.
  2. Gebruik bijvoorbeeld de badkamerspiegel om de strip goed om je tanden te vouwen, zodat je hele bovengebit er goed door wordt bedekt. Doe dan hetzelfde met de onderste strip.
  3. Vervolgens moet je even dertig minuten wachten. De strips hebben gelukkig een frisse mintsmaak, waardoor ze comfortabel zijn om te dragen.
  4. Als het halfuur om is, kun je de strips voorzichtig van je tanden afhalen en weggooien, je mond spoelen met water en alle overgebleven gel met een tandenborstel of zakdoekje verwijderen.

Dit ritueel twee weken lang herhalen geeft je zichtbaar wittere tanden. Jammer genoeg blijft het resultaat van geen enkele whiteningbehandeling voor eeuwig. Om je tanden wit te houden, is het dus aan te raden de behandeling na een maand of drie weer te herhalen. Een andere manier om je mooie witte glimlach langer te houden, is je tanden te poetsen met een speciale tandpasta, zoals Opalescence Whitening Tandpasta Coolmint of Nano Whitening Tandpasta. Ook is het aan te bevelen om je mond te spoelen met een speciaal mondspoelmiddel, zoals Nano Whitening Mondwater of Fluor Aid Mondspoelmiddel. Op die manier blijft je glimlach zo lang mogelijk mooi.

Nano Intensive Whitening Strips: effectief, snel en veilig

De beautybloggers hebben waarschijnlijk gelijk: inmiddels kunnen we wel concluderen dat de Nano Intensive Whitening Strips inderdaad effectief, snel en veilig zijn. Natuurlijk verschilt het per persoon hoe snel je tanden er witter uitzien, en kan het resultaat dan ook afhangen van hoe je gebit in elkaar zit. De Nano Intensive Whitening Strips zijn in elk geval veilig voor je tandglazuur, in tegenstelling tot veel andere whiteningstrips, en ze zijn prettig in het gebruik. Dat alles komt door de unieke formule die door tandartsen en andere experts is ontwikkeld. Zo krijg je niet alleen een witte lach, maar ook een gezonde witte lach.