• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Nano Intensive Whitening Tandpasta

Nano Intensive Whitening Tandpasta

De Nano Range van WhiteWash Laboratories is speciaal ontwikkeld voor een gezonde, witte lach. Er zijn dan ook meerdere whiteningtandpasta’s in deze lijn. Zo heb je een tandpasta die helpt om je tanden witter te maken: Nano Whitening Tandpasta. Ook is er een tandpasta speciaal voor mensen met gevoelige tanden die toch wittere tanden willen, namelijk Nano Sensitive Whitening Tandpasta. Maar wat als je een sterkere whitening wilt, eentje die je tanden bijna meteen witter maakt? In dat geval is er Nano Intensive Whitening Tandpasta. Deze tandpasta bevat de krachtigste whiteningformule van de hele Nano Range. Maar wat doet deze formule dan precies en hoe maakt deze je tanden witter?

WhiteWash Laboratories en de Nano Range

Zoals gezegd is Nano Intensive Whitening Tandpasta een tandpasta uit de Nano Range, een productlijn van WhiteWash Laboratories. Dit bedrijf werd in 2010 opgericht door Tom Riley en Matthew Lloyd. Deze twee vrienden merkten op dat hoewel veel mensen wittere tanden willen, er maar weinig zijn die daadwerkelijk aan een whiteningbehandeling beginnen. Dat is logisch: whiteningbehandelingen gebruiken immers maar wat vaak waterstof- of carbamideperoxide. Deze stoffen maken je tanden dan weliswaar witter; ze tasten ook je tandglazuur flink aan. Wittere tanden gaat op die manier ten koste van je mondgezondheid. Aan bleken hangt een prijskaartje voor je gebit dat lang niet iedereen wil betalen. Matthew Lloyd en Tom Riley besloten dat het anders moest kunnen. Aangezien Matthew Lloyd afgestudeerd was in tandheelkunde aan Leeds University en Tom Riley in de richting van economie aan de University of Nottingham, hadden deze mannen samen meer dan genoeg kennis om zelf bleekbehandelingen te gaan ontwikkelen en verkopen. Ze begonnen WhiteWash Laboratories, met als doel om betaalbare, mooi ontworpen non-peroxideproducten te gaan ontwikkelen. Het was de bedoeling om goede bleekresultaten te bereiken zonder dat dit ten koste hoefde te gaan van de mondgezondheid. Inmiddels worden de producten van alleen al de Nano Range van WhiteWash Laboratories in meer dan 35 landen verkocht, in meer dan 2015 winkels in totaal. Sinds 2016 is er ook een vestiging in Nederland.

De Nano Range is een speciale lijn van producten die gebruik maken van een unieke formule, die na vijf jaar onderzoek door WhiteWash Laboratories is ontwikkeld. De samenstelling van deze formule is zorgvuldig geselecteerd door tandartsen en andere experts, zodat alle ingrediënten door de wetenschap kunnen worden gemotiveerd. Het belangrijkste ingrediënt is de zogenaamde Enamel Care Technology, op basis van hydroxyapatietnanodeeltjes (waar de lijn haar naam aan dankt). Deze technologie maakt je tanden witter, versterkt je tandglazuur en helpt tegen gevoelige tanden. Andere ingrediënten van de formule zijn bijvoorbeeld kaliumnitraat, wat de pijn bij gevoelige tanden vermindert, en xylitol, wat helpt beschermen tegen gaatjes. Door de zorgvuldige selectie zijn ook bepaalde dingen – die in veel andere mondverzorgingsproducten wel zitten – weggelaten uit de formule van de Nano Range. De producten in de Nano Range bevatten bijvoorbeeld geen SLS, alcohol, parabenen, triclosan en PEG. Ze zijn bedoeld om niet alleen een witte lach, maar ook een gezonde witte lach te krijgen.

Nano Intensive Whitening Tandpasta: whitening door enzymen, silica en hydroxyapatietnanodeeltjes

Nano Intensive Whitening Tandpasta is de tandpasta uit de Nano Range met de krachtigste whiteningformule. Deze tandpasta maakt je tanden op twee manieren witter. Ten eerste geeft Nano Intensive Whitening Tandpasta je tanden hun natuurlijke witheid terug. Op je tanden zit namelijk altijd een dun laagje aanslag. Deze aanslag wordt veroorzaakt door dingen als koffie, thee, rode wijn en tabak. Je tanden lijken daardoor minder wit dan ze zijn. Nano Intensive Whitening Tandpasta bevat natuurlijke enzymen die deze aanslag oplossen, waardoor de oorspronkelijke witte kleur van je tanden weer naar boven komt. Deze tandpasta bevat daarnaast silicakristallen. Deze kristallen helpen nog eens extra mee om de aanslag van je tanden af te schuren, en bovendien polijsten ze je tanden, wat voor een mooie glans zorgt. Ze zijn echter zo minuscuul klein dat ze nauwelijks schuren, zodat je tanden er niet door beschadigen. Op die manier maakt Nano Intensive Whitening Tandpasta je tanden dus witter en glanzender zonder je tandglazuur aan te tasten.

Maar naast de enzymen en silica helpt ook de Enamel Care Technology in Nano Intensive Whitening Tandpasta om je tanden witter te maken. Deze technologie is, zoals gezegd, gebaseerd op hydroxyapatietnanodeeltjes. Dit zijn ongelooflijk kleine kristallen die van nature zo’n 97% van het gewicht van je tanden bepalen. In je mond komen ze samen tot grotere kristallen, om uiteindelijk een dunne, nieuwe laag over je tanden heen te vormen. Deze laag lijkt heel erg op je tandglazuur, maar is iets lichter van kleur. Bovendien worden oneffenheden in je tandoppervlak door deze nieuwe laag weer gladgestreken. Het resultaat is dat je tanden er witter uitzien en een stralende glans krijgen.

Sterker tandglazuur, minder gevoeligheid en bescherming

Nano Intensive Whitening Tandpasta bevat dus een krachtige whiteningformule om je tanden op een veilige manier witter te maken en een mooie, stralende glans te geven. Maar de nieuwe laag glazuur gevormd door de hydroxyapatietnanodeeltjes heeft meer voordelen. Deze laag versterkt en herstelt namelijk je tandglazuur, zodat je gebit wordt beschermd tegen gaatjes en zuuraanvallen. Bovendien helpt deze laag om tandgevoeligheid te verminderen en voorkomen. Bij gevoelige tanden is het probleem namelijk dat je tandvlees zich heeft teruggetrokken. Daardoor worden je tandwortels niet langer beschermd, en komen de kleine kanaaltjes met zenuwuiteinden die zich daarin bevinden bloot te liggen. Het gevolg is dat dingen als hete thee of koffie, koude lucht en zuur eten veel makkelijker je zenuwen kunnen prikkelen. Dat veroorzaakt de bekende pijn bij gevoelige tanden. De nieuwe laag gevormd door de hydroxyapatietnanodeeltjes sluit de kanaaltjes gelukkig weer af, zodat de gevoeligheid verdwijnt. Bovendien beschermt deze laag de kanaaltjes, zodat nieuwe gevoeligheid wordt voorkomen De Enamel Care Technology maakt je tanden dus niet alleen witter, maar versterkt ook je tandglazuur en voorkomt en herstelt tandgevoeligheid.

Naast de Enamel Care Technology bevat Nano Intensive Whitening Tandpasta xylitol. Deze stof helpt om je tanden te beschermen tegen zuuraanvallen, zodat je minder snel gaatjes krijgt. Een ander ingrediënt van deze tandpasta is kaliumnitraat. Deze stof dringt diep door in je tanden, tot in de kanaaltjes met zenuwuiteinden. Daar blokkeert kaliumnitraat de signalen, zodat de pijn bij gevoelige tanden bijna meteen verdwijnt.

Nano Intensive Whitening Tandpasta voor een gezonde, witte lach

De Nano Range van WhiteWash Laboratories kent een aantal tandpasta’s: Nano Whitening Tandpasta is voor wittere tanden en Nano Sensitive Whitening Tandpasta voor mensen met gevoelige tanden die wittere tanden willen. Nano Intensive Whitening Tandpasta is de sterkste whiteningtandpasta van de Nano Range. Dat komt dus doordat deze tandpasta je tanden niet alleen witter maakt door de donkere aanslag te verwijderen, maar ook door een nieuwe laag gevormd door hydroxyapatietnanodeeltjes aan te brengen. Je tanden krijgen daardoor meteen een stralende glans. De Enamel Care Technology versterkt bovendien je tandglazuur en voorkomt en herstelt tandgevoeligheid. Nano Intensive Whitening Tandpasta helpt daarnaast om je gebit te beschermen tegen gaatjes en de pijn bij gevoelige tanden te blokkeren. Zo krijg je dus niet alleen een witte lach, maar ook een gezonde, witte lach.