• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

De Nano Range van WhiteWash Nano in een overzicht

De Nano Range van WhiteWash Nano in een overzicht

De Nano Range van WhiteWash Nano is een bijzondere lijn met producten die je niet alleen een witte, maar ook een gezonde witte lach geven. De werking van deze producten is gebaseerd op een interessante formule: de zogenaamde Enamel Care Technology, die werkt op basis van nanodeeltjes. Maar ook de andere ingrediënten zijn zorgvuldig geselecteerd, waardoor bepaalde ingrediënten juist bewust zijn weggelaten. De Nano Range bevat onder andere een elektrische tandenborstel, twee tandpasta’s,  een mondspoelmiddel en een flosdraad. De laatste tijd zijn er verschillende blogberichten verschenen over deze producten. Inmiddels wordt het dus wel eens tijd om alles overzichtelijk op een rijtje te zetten: waar komt de Nano Range vandaan, hoe werkt de formule en wat doen de bijbehorende producten precies voor je gebit?

WhiteWash Laboratories

De Nano Range is een lijn van WhiteWash Laboratories: een bedrijf dat in 2010 in Engeland werd opgericht door Matthew Lloyd en Tom Riley. Deze twee mannen merkten op dat bijna iedereen wel wittere tanden wil, maar bijna niemand ook daadwerkelijk aan een bleekbehandeling begint. Dat komt doordat de meeste bleekbehandelingen gebruikmaken van waterstofperoxide of carbamideperoxide. Deze stoffen maken je tanden weliswaar witter, maar zijn ook schadelijk voor je tandglazuur. Wittere tanden gaat dus al snel ten koste van je mondgezondheid, wat jammer is.

Lloyd (afgestudeerd in tandheelkunde aan Leeds University) en Riley (afgestudeerd in de richting van economie aan de University of Nottingham) besloten dat het anders moest kunnen. Ze legden hun kennis bij elkaar en werden zo de oprichters van WhiteWash Laboratories. Het doel van hun bedrijf werd om mooi ontworpen, professionele en peroxidevrije whiteningproducten van een hoge kwaliteit te gaan ontwikkelen. Dat kan het beste als je je baseert op de laatste wetenschappelijke kennis, dus werd het een basisprincipe dat al hun formules samengesteld en ontwikkeld moesten worden door tandartsen en andere experts. Inmiddels worden de producten van WhiteWash Laboratories over de hele wereld verkocht. Sinds 2016 is er ook een vestiging in Nederland.

Voor het ontwikkelen van de formule van de Nano Range was maar liefst vijf jaar onderzoek nodig. Zoals alle dingen van WhiteWash Laboratories is deze formule helemaal samengesteld door tandartsen. Daardoor kan elk ingrediënt door wetenschappelijk onderzoek worden gemotiveerd. Op dezelfde manier zijn er ingrediënten weggelaten die in veel andere tandpasta’s en mondverzorgingsproducten wel zitten. Zo bevatten de producten van de Nano Range geen SLS, parabenen, triclosan, alcohol en PEG. Inmiddels worden de producten van de Nano Range in maar liefst 35 landen verkocht, in 2015 verschillende winkels.

Enamel Care Technology

De werking van de formule van de Nano Range is voor het grootste deel gebaseerd op hydroxyapatietnanodeeltjes: ongelooflijk kleine kristallen die natuurlijke bouwstenen zijn voor je gebit. Als deze deeltjes in je mond komen, klitten de kristallen samen tot grotere kristallen, om uiteindelijk een heel erg dunne, nieuwe laag glazuur over je tanden heen te vormen. Dat heeft de volgende effecten:

  1. Je tanden worden witter. Vaak lijken je tanden namelijk minder wit dan ze zijn, doordat er een laagje donkere aanslag op zit. Deze aanslag wordt veroorzaakt door dingen als koffie, thee, rode wijn en tabak. De nieuwe laag gevormd door de hydroxyapatietnanodeeltjes veegt deze aanslag van je tanden, zodat die hun natuurlijke witheid weer terugkrijgen. Bovendien worden oneffenheden in je tanden hersteld door de nieuwe laag glazuur, wat ervoor zorgt dat je tanden ook nog eens een stralende glans krijgen.
  2. Je tanden worden minder gevoelig. Als je last hebt van gevoelige tanden, is de reden daarvan namelijk dat je tandvlees zich een stukje teruggetrokken heeft. Daardoor wordt bij sommige tanden de onderkant niet meer bedekt, en net daar bevinden zich kanaaltjes met uiteinden van je tandzenuw. Dingen als hete thee, koude drankjes of zuur eten kunnen nu dus makkelijk je zenuwen prikkelen, wat de pijn veroorzaakt. De nieuwe laag glazuur die de hydroxyapatietnanodeeltjes vormen bedekt de kanaaltjes gelukkig weer, zodat je zenuwen weer worden beschermd. Daardoor vermindert de pijn bijna meteen.
  3. Je tanden worden sterker. De nieuwe laag die de hydroxyapatietnanodeeltjes vormen herstelt immers je tandglazuur, zodat zacht, gevoelig glazuur weer gezond en sterk wordt.

Deze formule met hydroxyapatietnanodeeltjes wordt door WhiteWash Nano ook wel Enamel Care Technology genoemd.

De formule van de Nano Range heeft nog een aantal andere interessante ingrediënten. Zo zit er in veel producten kaliumnitraat. Deze stof helpt extra mee om tandgevoeligheid te verminderen. Kaliumnitraatdeeltjes kunnen namelijk diep in je tanden dringen, om vervolgens bij de zenuwen te komen en de signalen te blokkeren. Het gevolg is dat de pijnprikkels - die worden veroorzaakt als iets je blootliggende zenuwuiteinden raakt - niet meer worden doorgegeven. Daardoor verdwijnt de pijn al na een paar keer poetsen. Een ander ingrediënt is fluoride, wat helpt om je tanden sterker en gezonder te maken. Ook bevatten de producten van de Nano Range xylitol. Deze stof helpt om de groei van bacteriën in je mond te remmen. Daardoor worden je tanden beter beschermd tegen de zuuraanvallen van deze bacteriën, wat ervoor zorgt dat je tandvlees gezond blijft en je tandglazuur sterk.

Samengevat zorgen alle producten van de Nano Range er dus voor dat je tanden witter worden, tandgevoeligheid wordt vermindert en voorkomen en je tandglazuur sterker wordt. De formule is toegepast in verschillende mondverzorgingsproducten, zoals tandpasta’s, mondspoelmiddel, flosdraad en een elektrische tandenborstel. We zullen nu kijken wat deze producten specifiek voor je gebit doen.

Tandpasta en mondspoelmiddel

In de Nano Range bevinden zich twee verschillende tandpasta’s. Nano Whitening Tandpasta zorgt er dankzij de geavanceerde formule van de Nano Range voor dat je tanden er witter uit gaan zien en een stralende glans krijgen, je tandglazuur wordt hersteld en versterkt, tandgevoeligheid wordt vermindert en voorkomen, tandplak wordt geremd (en daarmee gaatjes voorkomen) en je een frisse adem krijgt. Als je last hebt van gevoelige tanden, kun je Nano Sensitive Whitening Tandpasta proberen. Deze bevat een hogere concentratie kaliumnitraat en Enamel Care Technology, zodat deze extra goed helpt tegen gevoelige tanden.

De formule van de Nano Range werkt ook heel goed in Nano Whitening Mondwater. Dit mondwater helpt dankzij de hydroxyapatietnanodeeltjes om je tanden hun natuurlijke witheid terug te geven, en ze stralend te laten glanzen. Bovendien versterkt het je tandglazuur en vermindert en voorkomt het tandgevoeligheid. Dankzij de xylitol en fluoride beschermt het tegen zuuraanvallen en plak, zodat gaatjes worden voorkomen. Zo krijg je een schone, frisse mond en gezonde, witte lach.

Flosdraad

De tandplak die op je tanden zit, verwijder je als je je tanden poetst. Maar ook tussen je tanden zit plak. Om ook deze te verwijderen, bevat de Nano Range een bijzonder flosdraad. Nano Flosdraad is gedrenkt in de formule van Enamel Care Technology, en helpt dus mee om alle positieve effecten daarvan ook in de ruimtes tussen je tanden te krijgen. Bovendien bestaat dit flosdraad uit speciaal, extra zacht microvezeldraad. Het is heel dun, waardoor het makkelijk tussen je tanden glijdt. Maar als je ermee gaat bewegen, zetten de vezels uit, zodat je de plak grondiger kunt verwijderen. Zo kun je de ruimtes tussen je tanden dus op een comfortabele, maar efficiënte manier reinigen. Nano Flosdraad is dan ook het enige flosdraad waarvan bewezen is dat het 40% meer plak verwijdert dan andere soorten flosdraad, zelfs in het moeilijke geval van een droge mond.

De N-1 Nano Sonic Whitening Toothbrush

Tenslotte bevat de Nano Range een elektrische tandenborstel: de N-1 Nano Sonic Whitening Toothbrush. Deze maakt gebruik van sonische technologie: tijdens het poetsen maakt de borstelkop trillende bewegingen (maar liefst 40.000 per minuut), zodat de plak loskomt van je tanden en je deze weg kunt poetsen. Het is klinisch bewezen dat dit meer plak verwijdert dan een handtandenborstel, wat ervoor zorgt dat je gaatjes extra goed voorkomt en je tanden en tandvlees gezonder maakt. Ook maakt de sonische technologie je tanden witter, omdat de aanslag op je tanden ook wordt weggepoetst. Het is zelfs bewezen dat de N-1 Nano Sonic Whitening Toothbrush maar liefst 35% meer oppervlaktevlekken verwijdert dan andere sonische elektrische tandenborstels.

De N-1 Nano Sonic Whitening Toothbrush heeft drie verschillende poetsstanden: Clean (voor een dagelijkse reiniging), Sensitive (voor gevoelige tanden) en Massage (om je tandvlees extra te verzorgen en stimuleren). Daardoor kun je hem makkelijk aanpassen op wat jouw gebit nodig heeft. Bovendien beschikt de N-1 Nano Sonic Whitening Toothbrush over een automatische timer, die ervoor zorgt dat je altijd de aanbevolen twee minuten poetst. Er gaat elke dertig seconden een extra piepje, zodat je de verschillende delen van je mond gelijkmatig kunt poetsen. In de doos van de N-1 Nano Sonic Whitening Toothbrush zitten drie opzetborstels van topkwaliteit. Deze opzetborstels hebben een dun laagje rubber op de borstelkop, zodat je je tandglazuur niet beschadigt tijdens het poetsen. Op de achterkant zit een extra reliëf, waardoor je je tandenborstel ook als tongschraper kunt gebruiken, om je mond extra fris en schoon te maken.

De Nano Range voor een gezonde, witte lach

De Nano Range is een bijzondere lijn, al helemaal omdat de werking gebaseerd is op Enamel Care Technology: nanodeeltjes die je tanden witter maken, tandgevoeligheid verminderen en voorkomen en je tandglazuur versterken. Deze effecten worden nog eens versterkt door andere ingrediënten als kaliumnitraat, fluoride en xylitol. Andere dingen, zoals SLS, parabenen, triclosan, alcohol en PEG, zijn juist bewust uit de formule weggelaten. De werking van deze formule is goed terug te zien in de tandpasta’s, het mondspoelmiddel, het flosdraad en de elektrische tandenborstel. Al deze producten helpen om je niet alleen een witte lach, maar ook een gezonde witte lach te geven.