• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Nano Whitening Mondwater

Nano Whitening Mondwater

Bijna iedereen wil wel wittere tanden, maar dan natuurlijk wel zonder dat het slecht is voor je mondgezondheid. Gelukkig zijn er inmiddels aardig wat mogelijkheden om dat voor elkaar te krijgen. Een goed voorbeeld zijn whiteningtandpasta’s: deze bevatten geen waterstofperoxide of carbamideperoxide (de stoffen in professionele bleekbehandelingen die het meest effectief, maar ook het meest gevaarlijk voor je tanden zijn). In plaats daarvan hebben ze een schurende werking, zodat de donkere aanslag van je tanden verdwijnt.

Maar ook zonder tandpasta met schurende werking kun je je tanden hun natuurlijke witheid teruggeven. Nano Whitening Mondwater is een mondspoelmiddel dat je tanden witter maakt en een stralende glans geeft. Bovendien vermindert het tandgevoeligheid en maakt het je tanden sterker. Dit alles komt door de slim uitgedachte formule met nanodeeltjes, die in staat zijn je tanden zowel witter als gezonder te maken. De vraag is dan natuurlijk hoe en door wie dit mondspoelmiddel dan precies ontwikkeld is, hoe het werkt en wat de voor- en nadelen ervan zijn.

WhiteWash Laboratories, de Nano Range en nanodeeltjes

Nano Whitening Mondwater is ontwikkeld door WhiteWash Laboratories. Dit is een Engels bedrijf, dat in 2010 werd opgericht door Matthew Lloyd en Tom Riley. Deze twee mannen zagen dat bijna iedereen graag wittere tanden zou hebben, maar er toch maar relatief weinig mensen zijn die daadwerkelijk aan een whiteningbehandeling beginnen. Dat komt door de peroxiden in professionele behandelingen, die erom bekend staan heel effectief te zijn, maar ook veel risico voor je mondgezondheid met zich mee te brengen. Wittere tanden, zo dachten Lloyd en Riley, zouden ook mogelijk moeten zijn zonder deze nadelen.

Lloyd was afgestudeerd in tandheelkunde aan Leeds University, Riley in de richting van economie aan de University of Nottingham. Samen hadden ze dus alle nodige kennis om een bedrijf op te zetten met als doel om mooi ontworpen, betaalbare, peroxidevrije en effectieve whiteningproducten te gaan ontwikkelen. WhiteWash Laboratories was geboren, en inmiddels worden de producten ervan wereldwijd verkocht. Alle producten worden ontwikkeld door tandartsen, zodat alles wordt ondersteund door de laatste wetenschappelijke kennis.

Nano Whitening Mondwater komt uit de Nano Range, een speciale lijn van WhiteWash Laboratories die in 2015 is opgericht. De producten in deze lijn zijn gebaseerd op een speciale formule met nanodeeltjes, waarvan de ontwikkeling maar liefst vijf jaar heeft geduurd. Alle ingrediënten van de producten in de Nano Range zijn zorgvuldig geselecteerd, zodat elk ingrediënt door wetenschappelijk onderzoek gemotiveerd kan worden. Daardoor zijn er ook een aantal ingrediënten die in veel andere mondverzorgingsproducten wel zitten die zijn weggelaten, zoals SLS, alcohol, parabenen, triclosan en PEG. Inmiddels worden de producten van de Nano Range in 2015 winkels in 35 landen ter wereld verkocht.

Wittere tanden, sterker tandglazuur en een stralende glans

De werking van Nano Whitening Mondwater berust dus op de formule van de Nano Range, die gebruikmaakt van hydroxyapatietnanodeeltjes. Dit zijn ongelooflijk kleine kristallen, die natuurlijke bouwstenen zijn voor je tanden. Als ze in je mond komen, klitten ze samen tot grotere kristallen, om uiteindelijk een hele nieuwe, ontzettend dunne laag glazuur over je tanden heen te vormen. Dat maakt je tanden witter. Op je tanden zit namelijk altijd een donkere laag aanslag, die wordt veroorzaakt door dingen als koffie, thee, tabak en rode wijn. Doordat de hyxroxyapatietnanodeeltjes een nieuwe laag over je tanden vormen, verdwijnt deze aanslag. Zo krijgen je tanden hun natuurlijke witheid dus weer terug.

Ook zorgen de hydroxyapatietnanodeeltjes ervoor dat je tanden sterker worden. Als je last hebt van tandbederf, ontstaan er namelijk kleine gaatjes in je tandglazuur, die je tanden zwakker maken. De hydroxyapatietnanodeeltjes vullen deze gaatjes weer op en de nieuwe laag die ze vormen beschermt bovendien je tanden. Zo wordt zacht, gevoelig tandglazuur dus weer gezond en sterk. Je tanden krijgen bovendien een stralende glans, doordat oneffenheden worden weggewerkt door de nieuwe laag glazuur. Al deze positieve effecten van hydroxyapatietnanodeeltjes zijn al in vele studies aangetoond. Door WhiteWash Nano zelf wordt het complex waarin ze het toepassen Enamel Care Technology genoemd.

Minder tandgevoeligheid, minder plak en minder zuuraanvallen

De hydroxyapatietnanodeeltjes hebben nog een ander voordeel: je tanden worden minder gevoelig. Bij gevoelige tanden heeft je tandvlees zich namelijk teruggetrokken, zodat een stuk van je tandbeen bloot is komen te liggen. Hierin zitten kleine kanaaltjes, die naar je tandzenuwen leiden. Zonder de bescherming van je tandvlees, kunnen dingen als warme thee, koude wind of zuur eten dus gemakkelijk je zenuwuiteinden prikkelen, wat de pijn veroorzaakt. De beschermlaag van de hydroxyapatietnanodeeltjes bedekt de kanaaltjes weer, zodat de gevoeligheid vermindert.

Bovendien bevat Nano Whitening Mondwater kaliumnitraat. Deze stof dringt diep door in je tanden, tot het helemaal bij de tandzenuwen is gekomen. Daar is het is in staat om de signalen die worden verstuurd te blokkeren. Dat zorgt ervoor dat ook als je zenuwuiteinden toch nog worden geprikkeld, er geen reactie van je hersenen komt, wat betekent dat het geen pijn doet. Dit in combinatie met de hydroxyapatietnanodeeltjes zorgt er dus voor dat je tanden een stuk minder gevoelig worden.

Nano Whitening Mondwater bevat ook xylitol. Dit is een natuurlijke zoetstof, die vooral heel veel in groente en fruit zit, maar ook (in kleine hoeveelheden) wordt aangemaakt in het menselijk lichaam. Tandartsen bevelen deze stof vaak aan, omdat het je tandglazuur versterkt en zuur- en plakvormende bacteriën remt. Daardoor wordt er minder plak gevormd en wordt de bestaande plak verwijderd, wat de kans op gaatjes, tandverkalking en andere aandoeningen verkleint. Xylitol stimuleert bovendien je speeksel, waardoor het ook helpt beschermen tegen een droge mond.

Nano Whitening Mondwater voor een gezonde, witte lach

Natuurlijk is het whiteningeffect van dit mondspoelmiddel kleiner dan dat van een professionele bleekbehandeling. Je tanden worden immers niet witter dan ze van nature waren: alles wat Nano Whitening Mondwater doet is die witheid weer helemaal zichtbaar maken. Als je dus echt een paar tinten wittere tanden wilt, zul je toch een behandeling met peroxiden moeten overwegen. Maar als je tevreden bent als je tanden er gewoonweg witter uitzien, meer gaan glanzen en bovendien gezonder en sterker worden, is Nano Whitening Mondwater misschien wel een heel goed idee.

Bijna iedereen wil wel wittere tanden, maar natuurlijk niet als dat ten koste moet gaan van je mondgezondheid. Nano Whitening Mondwater is een goede optie dat voor elkaar te krijgen. Je ziet aan de slimme formule dat het helemaal door tandartsen is ontwikkeld. Dankzij de nanodeeltjes zorgt het er immers voor dat je tanden hun natuurlijke witheid weer terugkrijgen en je tandglazuur sterker wordt. Ook krijgen je tanden hierdoor een witte glans en wordt tandgevoeligheid vermindert (mede door de combinatie met kaliumnitraat). Bovendien helpt dit mondspoelmiddel dankzij xylitol om je tanden te beschermen tegen plak en zuuraanvallen. Zo krijg je een gezonde, witte lach.