• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Opalescence Whitening Sensitivity Relief Tandpasta

Opalescence Whitening Sensitivity Relief Tandpasta

Opalescence Whitening Sensitivity Relief Tandpasta is een whiteningtandpasta die niet alleen helpt om je tanden witter te maken, maar ook nog eens je tandglazuur versterkt, gaatjes voorkomt en de resultaten van bleekbehandelingen verlengt. En dan helpt hij ook nog tegen gevoelige tanden, aldus de verpakking. Maar doet deze tandpasta dat echt allemaal? En hoeveel effect heeft het poetsen met deze tandpasta dan precies?

Whitening met en zonder peroxide

Je zou het misschien niet denken, maar een whiteningtandpasta maakt je tanden niet echt witter. Door het gebruik van een whiteningtandpasta lijken je tanden alleen witter. Als je koffie, thee of rode wijn drinkt, veroorzaakt dit namelijk een soort gele aanslag op je tanden. Datzelfde gebeurt als je rookt of rode bietjes eet, en zo zijn er nog wel meer dingen. Dit aanslaglaagje kan geen kwaad, maar zorgt er wel voor dat je tanden donkerder lijken dan ze zijn. Een whiteningtandpasta bevat schurende deeltjes, die de aanslag losmaken. Vervolgens kun je deze wegpoetsen, zodat je tanden er weer net zo wit uitzien als ze eigenlijk zijn. Daarom staat op het etiket van veel whiteningtandpasta’s iets in de trant van “geeft je tanden hun natuurlijke witheid weer terug”.

Opalescence Whitening Sensitivity Relief Tandpasta werkt niet heel veel anders. Ook deze tandpasta bevat schurende deeltjes, die de vlekken op je tandoppervlak verwijderen. Alleen is er wel iets bijzonders aan de hand. Je kunt je namelijk misschien wel voorstellen dat de schurende deeltjes in een whiteningtandpasta ook een nadeel hebben: ze kunnen je tanden beschadigen. Whiteningtandpasta’s zijn daardoor lang niet altijd even goed voor je tanden. Opalescence Whitening Sensitivity Relief Tandpasta heeft echter een speciale formule, waardoor het schurende effect tot het minimum is beperkt. Deze tandpasta bevat dus wél schurende deeltjes, maar het schurende effect van deze deeltjes is zo klein dat de tandpasta veilig is om meerdere keren per dag te gebruiken.

En hoe goed is dan het whiteningeffect dat volgt? Onderzoek heeft uitgewezen dat deze tandpasta je tanden maar liefst twee tinten witter kan maken in een maand, terwijl deze toch minder schurend is dan de meeste andere whiteningtandpasta’s. Je tanden zien er dus duidelijk witter uit, ook al worden ze eigenlijk niet echt witter. Dat gebeurt alleen bij professionele bleekbehandelingen met middelen waterstofperoxide of carbamideperoxide. Maar ook als je wel aan zo’n behandeling begint, is het een goed idee om Opalescence Whitening Sensitivity Relief Tandpasta eens te overwegen. Deze tandpasta helpt namelijk om het resultaat te versterken. Ook zorgt Opalescence Whitening Sensitivity Relief Tandpasta ervoor dat het resultaat van een bleekbehandeling langer zichtbaar blijft.

Fluoride, xylitol en je tandglazuur

Naast het feit dat deze tandpasta je tanden witter maakt, helpt Opalescence Whitening Sensitivity Relief Tandpasta ook om je tanden te versterken. Deze tandpasta bevat namelijk een speciaal complex, wat ervoor zorgt dat fluoride heel snel wordt afgegeven. Ook zorgt dit complex ervoor dat je tandglazuur de maximale hoeveelheid fluoride uit de tandpasta kan opnemen. Op die manier helpt Opalescence Whitening Sensitivity Relief Tandpasta om je tandglazuur te versterken en gaatjes te voorkomen. Ook bevat deze tandpasta xylitol, voor een extra goede, reinigende werking. Deze tandpasta helpt dus om je tanden te reinigen, gezond te houden en te versterken. Daarnaast heeft Opalescence Whitening Sensitivity Relief Tandpasta dezelfde heerlijk frisse mintsmaak als Opalescence Original Whitening Coolmint Tandpasta.

Alleen dan is er nog het feit dat deze tandpasta ook belooft om te beschermen tegen gevoelige tanden. Hoe zit dat dan precies?

Gevoelige tanden en kaliumnitraat

Naar schatting heeft meer dan de helft van de Nederlanders last van gevoelige tanden (of last van gevoelige tanden gehad). Dit probleem wordt veroorzaakt doordat je tandvlees zich terugtrekt. Dat kan allerlei oorzaken hebben, zoals bijvoorbeeld medicijngebruik, voeding of een verkeerde manier van tandenpoetsen. Hoe dan ook: je tandvlees trekt zich terug. Dat is een probleem. Het is namelijk zo dat in je tanden zenuwkanaaltjes zitten, waardoor de tand in contact staat met je hersenen. De zenuwen in deze kanaaltjes, geven signalen door over hoe het met je tand gaat. Om dit goed te kunnen doen, zijn deze zenuwen erg gevoelig. Dat heeft echter als nadeel dat ze goed beschermd moeten worden. De kanaaltjes bovenin je tand worden afgedekt door een dikke laag tandglazuur, maar vanaf een bepaald stuk – op je tandhals – zit er geen glazuur meer. Dat is normaal gesproken geen probleem, omdat je tandhalzen netjes worden afgedekt door je tandvlees. Maar als dit tandvlees zich terugtrekt, komen de tandhalzen bloot te liggen. De zenuwkanaaltjes liggen dus ook bloot. Dat betekent: allerlei dingen die normaal gesproken niet bij deze kanaaltjes hadden kunnen komen, kunnen nu ineens de tandzenuwen gaan prikkelen. Daarbij kun je denken aan warme thee of hete koffie. Maar ook de wind en zoete of zure dingen kunnen flink zeer doen. En het grote probleem: als je tandvlees eenmaal teruggetrokken is, komt het ook niet meer terug. Als je er dus niets aan doet, blijft het voor altijd pijn doen. Maar gelukkig kun je er wel iets aan doen. Er zijn tegenwoordig aardig wat tandpasta’s op de markt die helpen om gevoelige tanden minder gevoelig te maken. Zo ook Opalescence Whitening Sensitivity Relief Tandpasta.

Deze tandpasta bevat kaliumnitraat, een stofje wat een bijzonder effect heeft op zenuwen. De aanwezigheid van dit stofje voorkomt namelijk dat de zenuw een signaal kan versturen. Het kaliumnitraat in Opalescence Whitening Sensitivity Relief Tandpasta zorgt er dus voor dat de pijnprikkels niet meer worden doorgegeven . Dat betekent: geen pijn meer bij gevoelige tanden! Onderzoek heeft uitgewezen dat deze techniek goed werkt, al duurt het soms even voordat het effect helemaal is opgebouwd. Opalescence Whitening Sensitivity Relief Tandpasta helpt dus ook tegen gevoelige tanden.

Het effect van tandenpoetsen met Opalescence Whitening Sensitivity Relief

We kunnen concluderen dat Opalescence Whitening Sensitivity Relief Tandpasta inderdaad helpt om je gebit schoner, gezonder en sterker te maken. De fluoride en xylitol zorgen er immers voor dat je tandglazuur wordt versterkt, gaatjes worden voorkomen en je gebit goed gereinigd wordt. Ook helpt Opalescence Whitening Sensitivity Relief Tandpasta om de gevoeligheid bij gevoelige tanden te verminderen, wat goed nieuws is voor iedereen die hier last van heeft. Daarnaast heeft deze tandpasta een fantastisch whiteningeffect, terwijl hij toch veilig is om elke dag te gebruiken. Dit is dus een echte aanrader voor iedereen die graag wittere, gezondere én minder gevoelige tanden wil.