• Vandaag besteld morgen in huis*
 • Gratis bezorgd vanaf €75

De Oral-B Genius 9000S

De Oral-B Genius 9000S

Het CBS meldde in 2013 nog heel trots dat meer en meer Nederlanders naar de tandarts gingen. Maar liefst driekwart van de bevolking gaat minstens één keer per jaar voor controle. Dat is heel mooi, maar wat wel opvalt, is dat de periodes dat mensen hun tanden goed poetsen over het algemeen rondom die periodieke controle liggen. Dat is natuurlijk best logisch: als je bijna naar de tandarts moet, wil je je gebit graag netjes hebben en ga je dus beter opletten. En als de tandarts je dan vervolgens tijdens de controle de nodige tips geeft, breng je die de weken daarop zo zorgvuldig mogelijk in de praktijk, waarna het weer wat verwatert. Maar eerlijk is eerlijk, als we allemaal altijd zo zouden poetsen als de tandarts aanbeveelt, zouden heel wat mondproblemen voorkomen kunnen worden. Alleen hoe zorg je ervoor dat je je gebit op de juiste manier schoonmaakt? De Oral-B Genius 9000S is een elektrische tandenborstel die beweert je hierbij te kunnen helpen. De vraag is nu natuurlijk: hoe dan precies?

De Genius App

Bij deze elektrische tandenborstel hoort een app, die heel toepasselijk de Genius App heet. Hij is gratis te downloaden voor Android en iOS en helpt je bij het poetsen. Bij de Oral-B Genius 9000S krijg je namelijk een speciale smartphonehouder, die je aan de spiegel in je badkamer kunt bevestigen. Vervolgens kan de app zich via Bluetooth met je telefoon verbinden, waarna hij je helpt om beter te gaan poetsen. Je kunt met je poetsgedrag een bepaalde poetsscore halen, waardoor je jezelf kunt motiveren en verbeteren. Ook kun je in de app een programma voor jezelf instellen, waarmee je door de weken heen kunt werken aan bijvoorbeeld:

 • Structureel minder plak in je gebit
 • Een goede verzorging voor je beugel
 • Een mooie, witte glimlach
 • Extra goede verzorging van je tandvlees

Maar daar houdt het nog niet op. Je tandarts kan namelijk ook een programma voor je maken, wat helemaal afgestemd is op wat jouw gebit nodig heeft. Op die manier blijf je veel langer op de juiste manier tandenpoetsen.

Ook helpt de Genius App om te voorkomen dat je delen van je gebit mist. Misschien denk je nu dat je dit niet doet, maar uit onderzoek blijkt dat 80% van de mensen minstens één zone van hun gebit niet goed genoeg poetst. Dat wil niet zeggen dat ze een heel stuk overslaan, maar wel dat ze niet zo gelijkmatig poetsen als ze zelf denken. Daardoor krijgt een bepaald deel van hun gebit te weinig aandacht, wat op de lange termijn geen goede gevolgen heeft. Maar met de Genius App kun je dit voorkomen. Deze app maakt namelijk gebruik van de camera van je telefoon om bepaalde delen van je gebit te herkennen. Dankzij deze speciale positiedetectietechnologie weet de app dus precies hoe lang je waar aan het poetsen bent. Daardoor kan de Genius App je gepersonaliseerde, real-time feedback op je poetsgedrag geven. Op die manier poets je je gebit veel gelijkmatiger.

Niet te hard poetsen…

Deze stoere app is niet het enige waarmee de Oral-B Genius 9000S je helpt met poetsen. Net als alle andere elektrische tandenborstels van Oral-B beschikt deze tandenborstel namelijk ook over de beroemde 3D-reinigingstechnologie. Dat betekent dat deze tandenborstel zowel roterende als pulserende en trillende bewegingen maakt. De Oral-B Genius 9000S haalt zelfs de veertigduizend pulsaties en achtduizendachthonderd rotaties per minuut. Daardoor verdwijnt bijna alle plak van je tanden. Maar deze hoge frequenties hebben ook een nadeel: als je te hard poetst, beschadig je je tanden ook des te meer. Om nog maar te zwijgen van je tandvlees.

Gelukkig is ook hier een oplossing voor. De Oral-B Genius 9000S beschikt namelijk over een drievoudige poetsdruksensor. Deze meet hoeveel druk je zet, en grijpt in als het teveel wordt. Dan gaat er een rood lampje branden, zodat je weet wat er aan de hand is. Ook gaat meteen de snelheid van de tandenborstel omlaag, zodat je tandvlees zo min mogelijk beschadigd wordt. Verder stoppen de pulsaties, om je tandglazuur ook te beschermen. Op die manier leer je dus af om te hard te poetsen én worden de gevolgen daarvan beperkt. Onderzoek wijst zelfs uit dat 93% van de mensen die te agressief hun tanden poetst daarmee stopt bij het gebruik van de Oral-B Genius 9000S.

Daarnaast heeft de Oral-B Genius 9000S een ronde opzetborstel, waarvan de vormgeving is geïnspireerd op instrumenten die tandartsen gebruiken. Deze ronde opzetborstel is namelijk zo gemaakt dat hij elke tand helemaal omhult. Daardoor kunnen alle mooie technologische voordelen van de Oral-B Genius 9000S hun werk nog beter doen, waardoor je gebit optimaal gereinigd wordt.

Helemaal van jou

De Oral-B Genius 9000S geeft je trouwens niet alleen gepersonaliseerde feedback, je kunt hem ook in andere opzichten helemaal aanpassen naar wat jij wilt. Zo heeft deze tandenborstel maar liefst zes verschillende poetsstanden, namelijk:

 • Daily Clean, voor een goede, dagelijkse reiniging van je gebit
 • Gum Care, als je eens extra goed voor je tandvlees wilt zorgen
 • Sensitive, speciaal voor mensen met gevoelige tanden
 • Whitening, voor als je wittere tanden wilt
 • Tongue Cleaner, voor het reinigen van je tong
 • Pro-Clean Mode, voor een extra goede en grondige reiniging

Je kunt de poetsmanier van de Oral-B Genius 9000S dus precies afstemmen op je eigen wensen. Dat geldt ook voor de kleur. Deze tandenborstel heeft namelijk een SmartRing, waar LED-verlichting inzit. Van deze verlichting kun je zelf de kleur bepalen, zodat de Oral-B Genius 9000S altijd licht geeft in jouw lievelingskleur. Van zichzelf is hij wit of zwart, dus dat kan overal bij.

De verpakking van de Oral-B Genius 9000S

De Oral-B Genius 9000S weet dus te voorkomen dat je teveel druk zet of zones van je gebit vergeet, en helpt je bovendien om de instructies van je tandarts beter te volgen. Maar er is nog iets. Een groot probleem met het poetsgedrag van de gemiddelde mens is namelijk ook de poetstijd. Tandartsen bevelen aan om twee keer per dag twee minuten te poetsen, maar een onderzoek onder gebruikers van handtandenborstels toonde recent aan dat ze gemiddeld minder dan een minuut poetsten. Om bij te houden hoe lang je bezig bent, heeft de Oral-B Genius 9000S daarom een timer. Zo weet je precies wanneer je lang genoeg gepoetst hebt.

Een ander voordeel van deze tandenborstel is de accu, die maar liefst twee weken mee kan. Deze is oplaadbaar, want bij de Oral-B Genius 9000S krijg je naast de smartphonehouder ook een oplaadstation. Verder zit er een reisverpakking bij, waarmee je je telefoon en tandenborstel tegelijkertijd kunt opladen. Tenslotte zitten er in de verpakking nog vier opzetborstels: een 3D White opzetborstel, een CrossAction opzetborstel, een Sensitive opzetborstel en een Deep Clean opzetborstel. Ook deze helpen om je tandenborstel af te stemmen op wat jij wilt voor je gebit.

Je tanden precies zo poetsen als de tandarts aanbeveelt… niet veel mensen doen het, en dat is erg jammer. Maar met de Oral-B Genius 9000S is het veel minder lastig. Deze tandenborstel helpt namelijk om de bekende valkuilen te voorkomen, reinigt je gebit heel goed en is ook nog eens helemaal af te stemmen op jouw specifieke wensen.