• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

De Oral-B Pro 2500

De Oral-B Pro 2500

De Oral-B Pro 2500 is één van de wat oudere elektrische tandenborstels van Oral-B. Er zit dan ook geen Bluetoothtechnologie op, hij is niet aan een app te koppelen en heeft ook zeker geen SmartRing of zes verschillende poetsstanden. Toch is de Oral-B Pro 2500 misschien wel geavanceerder dan je denkt. Deze tandenborstel is namelijk helemaal geïnspireerd op professionele reinigingsinstrumenten die door tandartsen worden gebruikt. Het resultaat is een tandenborstel die er vergeleken met al die nieuwere modellen simpel uitziet, maar wel heel effectief is. Bovendien is de Oral-B Pro 2500 makkelijk in het gebruik, heeft deze tandenborstels een paar handige accessoires en blijkt hij als het op opzetborstels aankomt nog verrassend veelzijdig te zijn.

De Oral-B Pro 2500 en 3D-reinigingstechnologie

De Oral-B Pro 2500 maakt gebruik van de 3D-reinigingstechnologie van Oral-B. Dat betekent dat deze tandenborstel roterende, pulserende én trillende bewegingen maakt om alle plak van je tanden weg te vegen. Deze combinatie van drie bewegingen zorgt ervoor dat er meer dan twee keer zoveel plak van je tanden verdwijnt als wanneer je een handtandenborstel had gebruikt. Daardoor worden tandproblemen voorkomen en krijg je gezonder tandvlees. Om precies te zijn maakt deze tandenborstel maar liefst veertigduizend pulsaties en achtduizendachthonderd rotaties per minuut.

Om het effect van deze 3D-reinigingstechnologie nog eens te versterken, passen op de Oral-B Pro 2500 alleen opzetborstels met een kleine borstelkop. Zo kun je makkelijk bij alle plekken in je mond komen, en al je tanden van alle kanten poetsen. In de doos van de Oral-B Pro 2500 zit ook alvast een setje CrossAction-opzetborstels. Deze opzetborstels hebben nauwkeurig geplaatste haren, die in een hoek van ongeveer zestien graden op de opzetborstel staan. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, maar bij veel professionele reinigingsinstrumenten is dat ook zo. Deze plaatsing van de borstelharen zorgt er namelijk voor dat deze tandenborstel zich helemaal aan je tanden aanpast, waardoor er effectief meer plak verdwijnt.

Lekker makkelijk

Naast dat deze tandenborstel dus effectief je gebit reinigt, is hij ook gemakkelijk in het gebruik. Want zoals gezegd heeft de Oral-B Pro 2500 zeker geen zes verschillende poetsstanden. Om precies te zijn heb je de keuze uit twee:

  1. Dagelijkse reiniging: met deze stand wordt je gebit uitgebreid gereinigd en alle plak verwijderd. Eigenlijk iets dat je elke dag voor je tanden zou moeten doen.
  2. Tandvleesverzorging: met dit programma krijgt je tandvlees extra aandacht, zodat de doorbloeding ervan gestimuleerd wordt en het gezonder wordt.

Eigenlijk is dit alles wat je nodig hebt om je gebit gezond te houden. En het is ergens ook wel lekker makkelijk om niet elke keer uit zes dingen te hoeven kiezen.

De Oral-B Pro 2500 wordt nog makkelijker in het gebruik dankzij het fijne handvat, waar ook de oplaadbare batterij in zit. Helemaal opgeladen kan de tandenborstel maar liefst zeven dagen mee, dus je hoeft maar eens per week de batterijen te wisselen. Bovendien is het handvat gemaakt van rubber, zodat het niet wegglijdt tijdens het poetsen. Het handvat van de Oral-B Pro 2500 is trouwens waterbestendig, wat wel zo handig is voor gebruik in de badkamer.

Accessoires van de Oral-B Pro 2500

Door te ruw te poetsen kun je je tanden en tandvlees beschadigen, wat natuurlijk niet de bedoeling is van tandenpoetsen. De Oral-B Pro 2500 beschikt over een druksensor, die oplicht als je te hard poetst. Ook legt deze meteen de pulserende functie stil, zodat je je tanden niet verder kunt beschadigen. Om je nog iets meer te helpen bij het poetsen, heeft deze elektrische tandenborstel een professionele timer, die na twee minuten afgaat. Zo poets je altijd de door tandartsen aanbevolen tijd. Ook gaat er elke dertig seconden een extra piepje, zodat je de verschillende delen van je gebit gelijkmatig poetst.

Hoewel je deze tandenborstel dus niet heel ver aan kunt passen aan je eigen voorkeuren, is er één ding waar je wel veel keuze in hebt. Bijna alle opzetborstels van Oral-B passen namelijk wel op de Oral-B Pro 2500. Als je de opzetborstel gaat vervangen, kun je dus kiezen uit:

Dus of je nu gevoelige tanden hebt, wittere tanden wilt of implantaten hebt, door een geschikte opzetborstel aan te schaffen kun je met de Oral-B Pro 2500 zeker iets speciaals voor je gebit doen. Ook is de Oral-B Pro 2500 verkrijgbaar in twee verschillende kleuren, namelijk de Oral-B Pro 2500 Black Box en de Oral-B Pro 2500 Pink Box.

Simpel, maar heel efficiënt

Hoewel de Oral-B Pro 2500 geen ingewikkelde Bluetooth-technologie, gekoppelde apps of erg veel personalisatiemogelijkheden heeft, is het een tandenborstel die je gebit grondig reinigt, je tandvlees gezonder maakt en tandproblemen helpt voorkomen. Bovendien is deze tandenborstel makkelijk in het gebruik, juist omdat er maar twee poetsstanden zijn, en ook door het fijne handvat. Tandenpoetsen wordt makkelijker dankzij de poetsdruksensor en de professionele timer, en je kunt het afstemmen op wat je nodig hebt door een goede opzetborstel te kiezen.  De Oral-B Pro 2500 mag dus misschien wat simpel overkomen, maar eigenlijk is het gewoon een heel goede tandenborstel.