• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Oral-B Complete Extra White tandpasta

Oral-B Complete Extra White tandpasta

Het is een tandpasta met een wat raadselachtige naam: Oral-B Complete Extra White. Dat ‘Extra White’ klinkt nog logisch. Oral-B Complete Extra White is immers een whiteningtandpasta. Maar ‘Complete’? Wat is er dan zo compleet aan? Trouwens, er zijn best wat mensen die zeggen dat deze tandpasta je tanden in feite helemaal niet witter maakt. Zou dat kunnen kloppen? Om deze vragen te beantwoorden, nemen we eerst eens een kijkje op de ingrediëntenlijst van deze tandpasta.

Silica, zink en nog wat scheikunde

In een tandpasta zitten veel ingrediënten, maar de meeste zijn bedoeld voor de smaak, structuur en dat soort algemene dingen. Elke tandpasta bevat een paar echt werkzame stoffen. Dat is bij Oral-B Complete Extra White niet anders. Om precies te zijn bevat deze tandpasta drie werkzame stoffen. De eerste daarvan is siliciumdioxide. Dit is een wit poeder, waarvan de deeltjes een lichtschurende werking hebben. In gelvorm wordt deze stof vaak gebruikt in tandpasta, omdat silicadeeltjes een heel erg positieve eigenschap hebben.

Om precies te begrijpen wat dit is en hoe dit werkt, is het eerst belangrijk om goed te begrijpen hoe een whiteningtandpasta werkt. Deze tandpasta’s maken je tanden namelijk – hoe vreemd dit misschien ook klinkt – in feite niet witter. Ze brengen alleen de natuurlijke witheid van je tanden weer naar boven. Op je tanden zit namelijk aanslag, die ontstaat door roken, koffie, thee of wijn. Door deze aanslag lijken je tanden donkerder dan ze zijn. Als je met een whiteningtandpasta deze aanslag wegpoetst, ziet je gebit er dus weer witter uit. Het enige nadeel van deze techniek is dat de schurende bestanddelen die de aanslag wegpoetsen ook je tanden kunnen beschadigen.

Silicadeeltjes hebben dit nadeel niet. Deze deeltjes zijn volledig veilig voor je gebit, maar schuren intussen wel de verkleuringen weg. Dat komt doordat de schurende werking van de silicadeeltjes zo licht is dat je tanden er niet door beschadigd kunnen worden, maar tegelijkertijd zwaar genoeg om de verkleuringen weg te poetsen. Oral-B Complete Extra White zorgt dankzij de silicadeeltjes dus voor een zachte verwijdering van de verkleuringen op je tanden. Je glimlach wordt op een veilige manier een beetje witter.

Een ander werkzaam ingrediënt van Oral-B Complete Extra White is fluoride. Deze stof beschermt je tanden tegen gaatjes en tandsteen, reinigt je gebit en helpt daarnaast om mineralen toe te voegen aan je tandvlees. Kortom: fluoride helpt om je gebit gezonder te maken. Ook bevat Oral-B Complete Extra White zink. Dit heeft een sterk antibacteriële werking en voorkomt de vorming van tandsteen. Dankzij deze stoffen zorgt Oral-B Complete Extra White dus voor een complete reiniging van je gebit. Dat betekent: Oral-B Complete Extra White is een whiteningtandpasta die je gebit niet alleen witter maakt, maar ook gezonder! Dat klinkt fantastisch, maar hoe bevalt het in de praktijk?

Geen wittere tanden?

Een uurtje reviews lezen leert je dat deze tandpasta je tanden inderdaad goed reinigt. Ook zijn bijna alle reviewers erg blij met het schone en frisse gevoel wat deze tandpasta je geeft. Oral-B Complete Extra White heeft namelijk een heerlijk frisse muntsmaak, waardoor je een lekker gevoel in je mond krijgt. Dit blijft ook nog eens erg lang hangen, zodat je er een hele tijd van kunt genieten. Ook zeggen reviewers dat hun tanden meer gaan glanzen van deze tandpasta. Allemaal heel positief dus, op één puntje na. Verschillende reviewers zeggen namelijk dat ze niet het idee hebben dat Oral-B Complete Extra White je tanden ook echt witter maakt. Dat zou toch jammer zijn? Misschien dat de silicadeeltjes dan tóch niet genoeg schuren om je tanden ook echt witter te maken. Misschien dat het ‘Extra White’ in de naam misleidend is, en dat Oral-B Complete Extra White vooral bedoeld is voor als je gewoon een gezond gebit en een langdurig fris gevoel wilt. Of misschien wel niet.

Zoals we al gezegd hebben: eigenlijk maakt een whiteningtandpasta je tanden helemaal niet witter. Het enige wat er gebeurt, is dat de natuurlijke witheid van je tanden weer naar boven komt. Dat verklaart waarom niet iedereen wittere tanden krijgt van deze tandpasta. Als je altijd al gele tanden hebt gehad, is er immers geen natuurlijke witheid om terug te komen. Dan gaat een bleekbehandeling helpen, maar zo’n whiteningtandpasta niet. En wat als je simpelweg niet rookt en nauwelijks koffie, thee en wijn drinkt? Dan zit er nauwelijks aanslag op je tanden, en is er dus ook nauwelijks iets om weg te halen. Toegegeven, deze tandpasta werkt inderdaad niet bij iedereen. Maar wel bij veel mensen. Want een groot deel van de reviewers geeft aan wel degelijk wittere tanden te krijgen, zelfs al na één week gebruik. Oral-B Complete Extra White maakt je tanden dus wel echt witter.

Dus?

Waar dat ‘Complete’ en dat ‘Extra White’ in de eerste instantie ietwat tegenstrijdig klinken, blijken ze bij nader onderzoek behoorlijk goed met elkaar te kloppen. Want Oral-B Complete Extra White maakt je tanden niet alleen witter en glanzender, maar helpt ook om je gebit volledig te reinigen. En dan krijg je ook nog eens langdurig een heerlijk frisse smaak in je mond.