• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Parodontax Mondwater

Parodontax Mondwater

Parodontax is natuurlijk vooral bekend van de tandpasta, die apart smaakt, maar ook erg goed helpt tegen tandvleesproblemen. Onderzoek wijst gelukkig uit dat gebruikers gemiddeld al na twee weken aan de vreemde smaak gewend zijn, en later zelfs hun oude tandpasta vies gaan vinden. Maar deze beroemde tandpasta’s zijn niet het enige van Parodontax. Er is namelijk ook nog een mondwater, dat nog eens extra helpt om tandvleesproblemen te voorkomen. Parodontax Mondwater werkt namelijk heel sterk antibacterieel. De vraag is nu natuurlijk wat dit mondwater dan precies voor je gebit doet. En hoe gebruik je Parodontax Mondwater? Welke nadelen zitten eraan? En is de smaak net zoals bij de tandpasta?

Antibacterieel

Als we Parodontax Mondwater in één woord zouden moeten samenvatten, zou dat waarschijnlijk het woord ‘antibacterieel’ worden. Parodontax Mondwater beschermt je tanden namelijk tegen allerlei soorten bacteriën. Om te beginnen helpt het om de bacteriën te bestrijden die tandvleesproblemen veroorzaken. Dat komt met name door de toegevoegde chloorhexidine (CHX). Dit stofje helpt om de hoeveelheid tandplak in je mond sterk te verminderen. Onderzoek toont zelfs aan dat Parodontax Mondwater meer dan  drie keer zoveel plak verwijdert dan tandpasta alleen. Als je dan ook nog elke dag je tanden poetst, kun je met Parodontax Mondwater de hoeveelheid plak in je mond drastisch verminderen. Aangezien tandplak de grootste oorzaak is van tandvleesproblemen, ontstaan deze dan dus ook veel minder snel. Daarnaast bevat Parodontax Mondwater fluoride, wat helpt om je tanden sterker te maken en tandbederf te voorkomen. Zo worden dus niet alleen directe bedreigingen voorkomen, maar is je gebit ook nog eens beter bestand tegen problemen in de toekomst.

Maar ook andere bacteriën worden door dit mondspoelmiddel aangepakt. Zo heeft één op de zeven Nederlanders last van een permanent slechte adem (waarvan de tandheelkundige naam ‘halitose’ is). Ook dit wordt veroorzaakt door bacteriën. En ook deze bacteriën worden beperkt door Parodontax Mondwater. Je krijgt van dit mondspoelmiddel dus ook een frissere adem. Het grote voordeel is dat klinisch bewezen is dat Parodontax Mondspoelmiddel maar liefst twaalf uur na gebruik actief blijft. Het effect duurt dus makkelijk de hele dag. ’s Ochtends even je mond ermee spoelen, en dan heb je de hele dag een beschermd gebit en een frisse adem.

Boven de twaalf

Parodontax Mondwater versterkt dus je tanden, voorkomt tandbederf en tandvleesproblemen, zorgt voor een frisse adem en is twaalf uur effectief. Dat klinkt als het ideale mondspoelmiddel. Toch is er ook een nadeel aan verbonden. Parodontax Mondspoelmiddel is namelijk niet geschikt voor mensen die jonger zijn dan twaalf jaar. Dat komt door de chloorhexidine. Deze is net wat te sterk voor een kindergebit. Maar ook volwassenen merken er iets van: je gebit kan ervan verkleuren. Is dat nu een reden om Parodontax Mondwater dan maar niet te gebruiken? Misschien wel. Maar misschien ook wel niet.

De meeste mondspoelmiddelen met chloorhexidine bevatten namelijk een hoge dosis CHX. Daarbij moet je denken aan zo’n 0,12-0,2%. Dit soort mondspoelmiddelen wordt meestal door tandartsen aangeraden, omdat het in feite medicijnen zijn. Zoals gezegd is chloorhexidine namelijk heel erg effectief tegen tandvleesproblemen, dus als iemand een tandziekte als gingivitis of parodontitis heeft of daar net voor behandeld is, helpt CHX enorm. Het nadeel is wel dat het sterk spul is: de meeste mondspoelmiddelen met chloorhexidine erin mag je maar maximaal dertig dagen achter elkaar gebruiken. En ze veroorzaken soms zware verkleuringen op je tanden. Misschien dat je nu denkt dat Parodontax Mondwater ook zo’n mondspoelmiddel is. Maar dat is niet het geval.

Parodontax Mondwater bevat namelijk maar 0,06% chloorhexidine. Van deze dosis is klinisch bewezen dat deze veilig is om elke dag te gebruiken, maar wel effectief is. Je kunt er dus elke dag veilig je mond mee spoelen en hoeft er geen speciale tandartsverwijzing of enge tandvleesaandoening voor te hebben. Tegelijkertijd profiteer je wel van alle voordelen van CHX: tandplak wordt verwijderd en tandvleesontsteking voorkomen. Parodontax Mondwater is dus geen medicijn, en de nadelen van CHX blijven beperkt tot een paar kleine verkleuringen, omdat de dosering zo laag is. En ook die verkleuringen kan de tandarts of mondhygiënist trouwens zo weer voor je weghalen. Als je nagaat wat Parodontax Mondwater allemaal voor je gebit kan doen, is dit (tenzij je jonger bent dan twaalf, natuurlijk) dus eigenlijk geen goede reden om het niet te gebruiken.

Parodontax Mondwater gebruiken

Maar hoe gebruik je Parodontax Mondwater dan precies? Dat is niet zo moeilijk. Zoals gezegd kun je dit mondwater dagelijks gebruiken, om precies te zijn één of twee keer per dag. Je kunt het beste een minuut lang met tien milliliter mondwater spoelen. Het is belangrijk om het mondspoelmiddel niet door te slikken. Ook hoef je na het gebruik van Parodontax Mondwater niet nog eens met water te spoelen. Daarmee verminder je namelijk de effectiviteit ervan.

Naar eigen zeggen maakt Parodontax Mondwater gebruik van de zogenaamde Malkron-technologie. Dit is een gepatenteerde technologie die dankzij een heel hoge concentratie van heel erg fijn natriumbicarbonaat nog eens extra veel plak verwijdert. Daarnaast helpt deze technologie om bloedend tandvlees te stoppen. Het effect ervan is klinisch bewezen, maar hoe de Malkron-technologie precies werkt, is geheim. Wat we wel weten, is dat Parodontax Mondwater drie keer zoveel tandplak verwijdert als tandenpoetsen alleen, je tanden sterker en gezonder maakt, je een frisse adem geeft en heel erg goed helpt om tandvleesproblemen te voorkomen. Dat alleen al is een erg goede reden om het eens te proberen. En voor alle duidelijkheid: het mondwater heeft niet de bekende smaak van de tandpasta’s.