085-4014642

Voor een professionele mondverzorging   

Parodontax Tandpasta

Parodontax Tandpasta staat vooral bekend om zijn aparte smaak. En toch wordt hij door veel mensen gebruikt, en door veel tandartsen aanbevolen. Dat komt door de unieke formule, die helpt om zoveel mogelijk plak te verwijderen en tandvleesproblemen zoveel mogelijk tegen te gaan.

Tandvleesproblemen en plak verwijderen

De hele formule van Parodontax is erop gericht om tandvleesproblemen te voorkomen. Dat betekent: zoveel mogelijk plak verwijderen. Geïrriteerd tandvlees ontstaat namelijk meestal doordat er teveel plak op de tanden zit. Parodontax verzorgt geïrriteerd tandvlees, reinigt je tanden grondig en remt de groei van bacteriën. Daardoor krijgt plak veel minder de kans om ontstekingen of irritaties aan je tandvlees te veroorzaken. Op die manier wordt je beschermd tegen geïrriteerd tandvlees, en alle nare gevolgen die daarbij horen. Het gebruiken van Parodontax helpt dus om parodontitis, gingivitis, losse tanden en andere aandoeningen te voorkomen. Anders dan bij andere tandpasta’s, is de formule veel meer gericht op één ding, en daardoor krachtiger. Het resultaat is dat Parodontax extra aanbevolen wordt, omdat het sneller en beter helpt. Daarnaast heeft deze tandpasta geen schurende werking, waardoor hij veilig is in het gebruik.

Twee weken

Parodontax tandpasta bevat maar liefst zeventig procent aan actieve ingrediënten (waar dat bij de gemiddelde tandpasta maar vijfentwintig procent is), en is daardoor ontzettend effectief. Het ‘nadeel’ is wel dat een groot deel van deze actieve ingrediënten bestaat uit kruiden en mineraalzout. Om precies te zijn:

 • Pepermunt
 • Mirre
 • Kamille
 • Salie
 • Ratanhia (plant uit het Zuid-Amerikaanse Andesgebergte die ook veel wordt gebruikt in mondwater)
 • Echinacea (plant die bekendstaat om de werking tegen infecties)
 • Mineraalzout

Deze formule levert de welbekende, unieke smaak op, waar de meeste mensen een hekel aan hebben. Maar wees gerust: onderzoek wijst uit dat je na ongeveer twee weken gebruik hieraan gewend bent, en het daarna waarschijnlijk zelfs lekker gaat vinden.

Parodontax met een zonder fluoride (en meer soorten)

Voor wie aan Parodontax wil beginnen, is er genoeg keuze. Parodontax is er namelijk in meerdere varianten. Veel soorten – zoals Parodontax Dagelijkse Gel Tandpasta en Parodontax Dagelijkse Fluoride Tandpasta – bevatten fluoride, wat extra helpt om gaatjes te voorkomen. Parodontax heeft echter ook een fluoridevrije variant, namelijk Parodontax Fluoride Vrij Tandpasta. Verder is er nog Parodontax Extra Fresh Tandpasta, voor wie graag urenlang een schoon en fris gevoel wil houden. Voor mensen die ook graag wittere tanden willen, is er Parodontax Dagelijkse Whitening Tandpasta. Wat je dus ook precies wilt, er is altijd wel een versie van Parodontax die daarbij past.

5 gedachten over “Parodontax Tandpasta”

 • M. van den Beuken
  M. van den Beuken 9 augustus 2017 om 12:59

  Van mijn Homeopaat moet ik paradontax tandpasta gebruiken zonder pepermunt. Kunt U mij laten weten welke dat ik dan moet nemen. Er zijn zoveel soorten!

  Bij voorbaat dank.

  Groetjes M. van den Beuken.

  • Anneloes

   Beste M. van den Beuken,
   Voor zover ik weet bevatten alle tandpasta's vann Parodontax tegenwoordig in meer of mindere mate pepermunt. Misschien kunt u het nog een keer wat specifieker navragen aan uw homeopaat?
   Als u een tandpasta zonder pepermunt zoekt, kunt u misschien het beste eens Meridol Tandpasta proberen, ik weet in elk geval zeker dat die geen pepermunt bevat.
   Ik hoop dat u de goede tandpasta zult vinden.
   Met vriendelijke groet,
   Anneloes

 • Eva

  Ik moet regelmatig nuchter bloedprikken.Dan mag ik mn tanden niet poetsen met gewone tandpasta. Is parodontax dan eventueel wel geschikt?? Mvg Eva

  • Anneloes

   Beste Eva,
   Om eerlijk te zijn durf ik deze vraag niet te beantwoorden, omdat ik van bloedprikken niet heel veel verstand heb. Ik wil u daarom aanbevelen dit met uw arts te overleggen; die kan u waarschijnlijk het beste advies geven.

 • Dinie

  Ik gebruik zeker al 35 parotontax, wat me opvalt de laatste tijd is dat de structuur verandert en het wordt steeds zoeter van smaak, het zoute van vroeger is er helemaal uit. Dat vindt ik er jammer en word de keuze om over te stappen naar al die ander zoete tandpasta's steeds makkelijker. Als je eenmaal gewend bent aan de oude parotontax is de smaak en structuur nu een stuk slechter.

Geef een reactie