• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Pearldrops Rokers+

Pearldrops Rokers+

Dat roken slecht voor je is, weet inmiddels bijna iedereen. Roken verhoogt namelijk de kans op meer dan veertig soorten kanker, het maakt je dik, het is slecht voor je longen en ga zo maar door. Dat het ook slecht voor je tanden is, daar denk je niet meteen aan. Toch heeft roken ook een diepgaand effect op je tanden. Als je iets goeds voor je gebit wilt doen, is stoppen met roken dus een erg goed idee. Maar wat nou als stoppen niet lukt? Dan is er nog een andere optie. Pearldrops Rokers+ is speciaal ontwikkeld voor mensen die roken.

Wat doet roken met je tanden?

Tabak bevat teer en nicotine, twee stoffen die in het algemeen je afweer verminderen en je weefsels beschadigen. Nicotine heeft echter als bij-effect dat het je bloedvaten vernauwt. Daardoor wordt ook je tandvlees minder goed doorbloed, wat ervoor zorgt dat de afweer van je tandvlees omlaag gaat. Dat merk je als eerste doordat wondjes in je tandvlees minder goed genezen, maar er is een tweede, veel gevaarlijker gevolg. De bacteriën in plak kunnen zonder afweer namelijk bijna ongestoord hun gang gaan. Zo wordt er meer en meer plak gevormd, die na enige tijd verkalkt tot tandsteen. Rokers hebben dus meer last van plak en tandsteen dan niet-rokers. Daarmee hebben ze ook een grotere kans op tandvleesontstekingen.

Dat is nog niet eens alles, als een roker een tandvleesontsteking krijgt, is dit meestal een ergere tandvleesontsteking dan die van een niet-roker. Ook kunnen rokers minder succesvol behandeld worden dan niet-rokers. Rokers hebben daarmee meer kans om tanden of kiezen te verliezen aan zo'n ontsteking. En als ze eenmaal tanden kwijt zijn, is de kans dat er succesvol een implantaat ingezet kan worden drie keer kleiner dan bij niet-rokers.

Daarnaast veroorzaakt roken een slechte adem en verkleuringen op je tanden. Deze verkleuringen lijken op die van koffie en thee, maar ze zijn veel moeilijker te verwijderen. Ook hebben rokers twee tot vier keer meer kans op kanker in de mondholte dan niet-rokers. Alle reden om te stoppen dus. Want al 2-6 weken na het stoppen wordt er een duidelijk verschil zichtbaar. Het tandvlees verslechtert niet en wordt na enige tijd weer gezond, er wordt minder plak gevormd, de slechte adem neemt af... Maar er zijn mensen voor wie stoppen geen optie is. Met die gedachte werd Pearldrops Rokers+ ontwikkeld.

Pearldrops Rokers+

Er was dertig jaar onderzoek nodig voordat deze gel ontwikkeld werd. Een tandpasta is het niet, eerder een speciale gel die je tweemaal daags kunt gebruiken. Pearldrops Rokers+ zorgt ervoor dat de schadelijke effecten van roken op je tanden worden tegengegaan, want:

  • het gaat de vorming van tandplak en tandsteen tegen en versterkt het glazuur. Zo neemt de kans op tandvleesontstekingen weer een beetje af, wat een heleboel ellende voorkomt
  • het maakt je tanden witter, zodat de verkleuringen niet meer te zien zijn
  • het zorgt voor een frisse mintadem

Op deze manier helpt Pearldrops Rokers+ dus om de negatieve gevolgen van roken enigszins op te lossen. Een algehele oplossing is het jammer genoeg niet, want tegen de mondkanker kan deze gel niets doen. Toch weet Pearldrops Rokers+ bijna alle andere schadelijke effecten tegen te gaan. En de natuurlijke witheid van de tanden wordt weer in ere hersteld.