• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Perio-Aid 0,12% Mondspray tegen ontstoken tandvlees

Perio-Aid 0,12% Mondspray tegen ontstoken tandvlees

Perio-Aid 0,12% Mondspray helpt als je last hebt van geïrriteerd of bloedend tandvlees en na tandheelkundige behandelingen als het plaatsen van implantaten of kronen. Ook werkt het ondersteunend tijdens en na tandvleesbehandelingen of na het trekken van tanden en kiezen. Dat komt door de werkzame stof chloorhexidine, waar deze mondspray voor 0,12% uit bestaat. Alle hierboven beschreven problemen hebben namelijk iets te maken met ontstoken tandvlees, en daar helpt deze stof heel goed tegen. Maar wat is chloorhexidine precies en waarom maakt het deze mondspray zo effectief tegen ontstoken tandvlees?

Tandvleesontsteking

Zoals gezegd helpt Perio-Aid 0,12% Mondspray tegen tandvleesontsteking. Dit ontstaat meestal door een slechte mondhygiëne. Op je tanden vormt zich namelijk elke dag plak, een dun, witgelig laagje dat bijna helemaal bestaat uit bacteriën en hun producten. Als deze plak niet op tijd wordt weggehaald, produceren deze bacteriën zuren, die je tandglazuur aantasten. Daardoor raakt je tandvlees ontstoken. Bovendien verkalkt de plak tot tandsteen, waaraan zich makkelijk weer nieuwe plak hecht. Daardoor komen er meer en meer bacteriën, waardoor je tandvlees steeds verder ontstoken raakt en je tandglazuur steeds verder wordt aangetast. Je hebt dan last van gingivitis. Uiteindelijk kan de ontsteking zelfs je kaakbot bereiken, waardoor je tanden of kiezen kwijtraakt. In dat stadium spreken we van parodontitis.

Om te voorkomen dat je hier last van krijgt, is het het beste om te zorgen voor een goede mondhygiëne. Dat betekent: twee keer per dag je tanden poetsen met een fluoridetandpasta, elke dag tussen je tanden reinigen met ragers, stokers of flosdraad en op tijd naar de tandarts gaan als er iets mis is. Ontstoken tandvlees is gelukkig makkelijk te herkennen. Gezond tandvlees is namelijk roze, het ligt strak om de tanden en kiezen heen en het bloedt niet als je het aanraakt. Ontstoken tandvlees is meestal rood en vaak is het gezwollen. Het bloedt als je je tanden poetst, het aanraakt of iets eet. Als je tandvlees ontstoken is, of je zelfs in behandeling bent voor ontstoken tandvlees, is het beter om je tandvlees net wat meer te ondersteunen. Ook als je tandvlees makkelijk ontstoken kan raken, zoals wanneer er net tanden of kiezen getrokken zijn of als je net een implantaat of kroon hebt laten plaatsen, kan je lokale mondhygiëne wel wat extra’s gebruiken. De chloorhexidine in Perio-Aid 0,12% Mondspray kan daarbij helpen.

Perio-Aid 0,12% Mondspray en CHX

Chloorhexidine, vaak ook wel afgekort tot CHX, is namelijk een stofje dat de celwanden van bacteriën afbreekt, zodat ze afsterven. Chloorhexidine werkt dus heel sterk bacteriedodend. Daardoor helpt het om infecties tegen te gaan, wondjes in je mond sneller te laten genezen en plakvorming te verminderen. Als je tandvlees ontstoken is of ontstoken dreigt te raken, helpt deze stof je dus om de ontsteking te remmen, zodat je tandvlees weer gezond wordt. Ook verbetert chloorhexidine je mondhygiëne, doordat er minder makkelijk nieuwe plak bijkomt. Dat is de reden dat Perio-Aid 0,12% Mondspray je lokale mondhygiëne zo goed kan ondersteunen in situaties die voor je tandvlees moeilijk zijn. Bovendien bevat deze mondspray ook 0,05% cetylpyridiniumchloride, vaak afgekort tot CPC. Deze stof werkt ook sterk desinfecterend, en versterkt daarom het effect van de chloorhexidine.

Als je tandvlees ontstoken is, kan het meestal slecht tegen schuring. Perio-Aid 0,12% Mondspray is daarom heel mild in je mond. Deze mondspray bevat namelijk geen alcohol en ligt qua zuurgraad dicht bij water (de pH-waarde is 6,2). Ook heeft Perio-Aid 0,12% Mondspray een aangename smaak en is deze mondspray makkelijk te gebruiken. Je kunt dankzij het lange spuitstuk deze mondspray namelijk precies op de plek waar deze nodig is toedienen. Als je hem gebruikt, moet je meestal elke dag vier tot zes keer sprayen.

Nadelen van chloorhexidine

Hoewel dit alles klinkt alsof chloorhexidine een wondermiddel is waarmee je ontstoken tandvlees zo hebt opgelost, heeft het gebruik ervan ook zo zijn mindere kanten. Chloorhexidine werkt namelijk zo sterk dat het geen verstandig idee is om de stof te gaan gebruiken zonder dat dit je door je tandarts of mondhygiënist wordt geadviseerd. Als je van plan bent eraan te beginnen, is het dus verstandig dit altijd even met je tandarts of mondhygiënist te overleggen. En als het je wordt aanbevolen, is het bijna altijd voor een korte periode. Chloorhexidine veroorzaakt namelijk bruine vlekken op je tanden, tong en implantaten als je het wat langer gebruikt. Ook komt het soms voor dat het je smaak verandert, waardoor je zoute en bittere dingen minder goed kunt proeven.

De verkleuringen kunnen gelukkig door je tandarts of mondhygiënist worden verwijderd. Voorkomen dat ze ontstaan kan trouwens ook, namelijk door tijdens het gebruiken van de chloorhexidine met Vitis Whitening Tandpasta te poetsen. Deze tandpasta verwijdert namelijk aanslag van je tanden dankzij hydroxyapatietnanodeeltjes. Deze deeltjes zijn natuurlijke bouwstenen van je gebit, die een beschermende nieuwe laag glazuur over je tanden heen vormen. Daardoor krijg je minder last van gevoelige tanden, wordt je tandglazuur versterkt en worden je tanden gepolijst, zodat ze gaan glanzen. Maar het belangrijkste is dat de aanslag van de chloorhexidine door deze tandpasta verdwijnt. Doordat de nanodeeltjes niet schuren, is deze tandpasta bovendien veilig voor kwetsbaar of gevoelig tandvlees. Al na tien dagen is het effect merkbaar. Doordat Vitis Whitening Tandpasta ook fluoride bevat, helpt deze bovendien om je gebit extra te reinigen, je tandglazuur te herstellen en tandsteen te voorkomen.

Perio-Aid 0,12% Mondspray tegen ontstoken tandvlees

Perio-Aid 0,12% Mondspray helpt bij geïrriteerd of bloedend tandvlees, na tandheelkundige behandelingen als het plaatsen van implantaten of kronen, na het trekken van tanden en kiezen of tijdens en na tandvleesbehandelingen. Het ondersteunt je lokale mondhygiëne op het moment dat je tandvlees het zwaar heeft, dankzij de sterk desinfecterende chloorhexidine. Zo verdwijnt de ontsteking, of wordt juist voorkomen dat je tandvlees ontstoken raakt. De chloorhexidine heeft ook nadelen, maar gelukkig zijn die niet zo moeilijk op te lossen. Wel is het verstandig om als je het wilt gaan gebruiken zonder dat het je voorgeschreven is even met je tandarts of mondhygiënist te overleggen. Perio-Aid 0,12% Mondspray is extra effectief dankzij de toegevoegde CPC, en makkelijk in het gebruik dankzij het praktische spuitstuk. Bovendien is deze mondspray mild in je mond en heeft deze een aangename smaak. Zo kun je ontstoken tandvlees op een effectieve manier tegengaan.