• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

De Philips Sonicare Healthy White HX6711/02

De Philips Sonicare Healthy White HX6711/02

Met alle schokkende verhalen over waterstofperoxide van de laatste tijd zien meer en meer mensen er van af om hun tanden te bleken. Geen wonder, want zo langzamerhand lijkt het erop dat het kiezen is: witte tanden óf gezonde tanden. Kiezen voor witte tanden betekent dat je tandglazuur wordt aangetast, kiezen voor gezonde tanden betekent gele tanden. Toch kan het ook anders. De Philips Sonicare Healthy White is er voor mensen die zowel gezonde áls witte tanden willen.

Laten we meteen duidelijk zijn: wil je écht witte tanden dan gaat deze tandenborstel je niet helpen. Bleekmiddelen zonder peroxide kunnen geen wereld van verschil maken. Maar ja, soms is een klein verschil genoeg. Want dát kan wel, en zonder dat dit ten koste gaat van je tandglazuur. Vaak worden gele tanden namelijk veroorzaakt door aanslag, die ontstaat door het drinken van koffie, thee of rode wijn. Ook roken kan aanslag doen ontstaan. Deze aanslag zorgt ervoor dat de natuurlijke witheid van je tanden niet meer te zien is. Zonde toch?

In opdracht van Philips werd er een onderzoek uitgevoerd waaraan twintig volwassenen van tussen de 19 en de 53 jaar meededen. Ze hadden allemaal last van aanslag, omdat ze thee, koffie, rode wijn en tabak gebruikten. Voor het onderzoek moesten ze daarbovenop nog drie weken elke dag een mengsel van chloorhexidine, instantthee, instantkoffie en vruchtenstap tot zich nemen. Daarna gebruikten ze zes weken lang de Philips Sonicare Healthy White. Na twee, drie en zes weken moesten ze terugkomen voor controle. De onderzoekers gebruikten een computerprogramma wat afbeeldingen met elkaar kon vergelijken. Elk gebit werd vervolgens geclassificeerd in een tintensysteem, zodat letterlijk kon worden gemeten hoeveel witter de tanden van de proefpersonen werden. Het resultaat? Bij elke controle bleken de tanden van de proefpersonen minstens twee tinten witter geworden te zijn, met uitschieters naar de vier.

De Philips Sonicare Healthy White is dus in staat om je tanden in twee weken tijd twee tinten witter te maken, maar dat is nog niet alles. Ook voor wie gezonde tanden wil is deze tandenborstel namelijk een goede keuze. De gepantenteerde sonische technologie zorgt er namelijk voor dat deze tandenborstel twee keer zoveel plak verwijdert als een normale tandenborstel. De Philips Sonicare Healthy White komt dichter op je tanden en duwt de tandpasta er letterlijk tussendoor, zodat tandenpoetsen altijd een beter resultaat oplevert.

Op deze elektrische tandenborstel zitten twee poetsstanden: Clean en Clean & White. Clean is er voor een extra schoon gebit. Clean & White doet hetzelfde als Clean, alleen duurt het programma dertig seconden langer. In die dertig seconden worden de voortanden extra goed gepoetst, zodat de aanslag verdwijnt en jouw stralende glimlach weer naar voren komt. Negentig procent van de vlekken wordt op deze manier verwijderd. En, zoals gezegd, binnen twee weken zijn je tanden twee tinten witter!

Nog wel leuk om te noemen: deze tandenborstel is ook uitgerust met een EasyStart-programma. Dat is een speciaal programma wat ervoor zorgt dat je kunt wennen aan de nieuwe tandenborstel. Vaak is het namelijk nogal een stap, als je een nieuwe elektrische tandenborstel gaat gebruiken. Het kan zijn dat je een manuele gewend was, misschien gebruikte je ook wel een verouderde elektrische tandenborstel en dan is de poetskracht van zo'n splinternieuw model nogal een schok. Het EasyStartprogramma zorgt ervoor dat de frequentie en kracht van de Philips Sonicare Healthy White gedurende de eerste veertien poetsbeurten langzaam worden opgebouwd, zodat het je geen moeite kost om aan de nieuwe tandenborstel te wennen.

Tenslotte heeft de Philips Sonicare Healthy White dan nog een smarttimer, dus een timer die bijhoudt hoe lang je al aan het poetsen bent. Dat helpt om de aanbevolen twee minuten vol te houden, en je tandarts tevreden te stellen. Als je anderhalve minuut alleen je onderkaak doet, heeft dat natuurlijk weinig zin. Elke dertig seconden gaat er daarom nog een extra piepje, zodat je de verschillende delen van je gebit gelijkmatig poetst.

Tanden die wit én gezond zijn... het kan! De Philips Sonicare Healthy White verwijdert de aanslag van je tanden, zodat ze witter worden. Daarnaast haalt hij twee keer zoveel plak weg als een gewone tandenborstel. Ook heeft hij allerlei leuke technische dingetjes, zoals twee verschillende poetsstanden, een EasyStartprogramma en een timer die helpt om gelijkmatig en lang genoeg te poetsen. Dan kan het geen kwaad om toch nog maar een kopje koffie te drinken...