• Vandaag besteld morgen in huis*
  • Gratis bezorgd vanaf €75

Sensodyne Gentle Whitening Tandpasta

Sensodyne Gentle Whitening Tandpasta

Sensodyne Gentle Whitening is één van de best verkochte whiteningtandpasta's van Nederland. Dat komt omdat deze tandpasta belooft veel meer te doen dan alleen je tanden witter te maken. Sensodyne Gentle Whitening helpt namelijk ook om je tandglazuur te versterken. Daarnaast beschermt deze tandpasta tegen gaatjes. Maar Sensodyne Gentle Whitening belooft ook ook om je vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week te beschermen tegen gevoelige tanden. De vraag is nu: hoe werkt dit dan precies? Gevoelige tanden worden vaak namelijk juist veroorzaakt door bleekbehandelingen. Hoe kan Sensodyne Gentle Whitening dan alle bovengenoemde eigenschappen combineren?

Aanslag, fluoride en een frisse muntsmaak

Je tanden worden van poetsen met een whiteningtandpasta in principe niet witter. Ze lijken alleen witter. Op je tanden zit namelijk vaak een bepaalde aanslag. Deze kan door van alles veroorzaakt worden. Meestal komt het door het drinken van koffie en thee. Maar ook roken kan aanslag veroorzaken. Rode wijn, ketjap en kerrie staan er ook om bekend je gebit donkerder te laten lijken. Dat betekent dus dat je tanden juist witter lijken als deze aanslag op de één of andere manier verdwijnt. Sensodyne Gentle Whitening bevat deeltjes die de aanslag van je tanden losmaken, zodat je die vervolgens kunt wegpoetsen. Deze deeltjes moeten daarvoor wel een schurende werking hebben. Deze is zo klein dat het genoeg is om de aanslag weg te poetsen, maar niet genoeg om je gebit te beschadigen. Sensodyne Gentle Whitening maakt je gebit dus op een natuurlijke en veilige manier witter. Helemaal zonder professionele behandelingen met peroxide. Maar dat is niet het enige wat deze tandpasta doet.

Sensodyne Gentle Whitening bevat namelijk ook fluoride – zoals de meeste tandpasta's. Bijna iedereen weet wel dat dit stofje helpt om je gebit te reinigen. Wat minder mensen weten, is dat fluoride ook een sterk beschermende werking heeft. Fluoride helpt namelijk om gaatjes te voorkomen. Daarnaast helpt fluoride om je tandglazuur te versterken. Dankzij de fluoride zorgt Sensodyne Gentle Whitening dus ook nog eens voor een schoon en gezond gebit. Ook heeft deze tandpasta een heerlijk frisse muntsmaak, die lang aanhoudt. Dat betekent dat je nog de hele dag een lekker fris en schoon gevoel in je mond hebt. Sensodyne Gentle Whitening is dus een tandpasta die niet alleen je gebit witter maakt, maar ook nog eens gezond en schoon. Alleen hoe zit het dan met de paradox dat tanden bleken over het algemeen juist gevoelige tanden veroorzaakt? Wat betekent Sensodyne Gentle Whitening voor mensen met gevoelige tanden?

Gevoelige tanden, wittere tanden, en...

Zoals gezegd: van een whiteningtandpasta worden je tanden technisch gezien niet witter. Waar ze wel echt witter van worden, is een professionele bleekbehandeling. Dit zijn behandelingen die de kleurstoffen aanpakken die echt in je tanden zitten. Deze zijn veel lastiger te verwijderen dan de aanslag aan de oppervlakte. Het is een ingewikkeld, scheikundig proces wat ook wel een redoxreactie wordt genoemd. Waar het op neerkomt, is dat de deeltjes die je tanden donker maken zuurstof bevatten. De stoffen waarmee gebleekt wordt zijn meestal waterstofperoxide of carbamideperoxide. Deze stoffen gaan een chemische reactie aan met de zuurstofdeeltjes en 'oxideren' zo de donkere deeltjes in je tanden. Na de chemische reactie blijven er water en koolstofdioxide achter, die bijna meteen in de lucht verdwijnen. De geoxideerde deeltjes in je tanden maken nu dat die écht witter zijn geworden. Zo'n professionele behandeling werkt dus heel anders dan een whiteningtandpasta. Voordeel is dat je ook echt wittere tanden krijgt. Er zijn alleen ook aardig wat nadelen aan verbonden. Zoals bijvoorbeeld dat waterstofperoxide en carbamideperoxide je tandglazuur binnendringen. Daardoor wordt je tandglazuur tijdelijk poreuzer. Hierdoor kunnen dingen als koffie, thee en lucht makkelijker bij je tandzenuwen komen. Als deze geprikkeld worden, doet dat zeer. Tijdens een bleekbehandeling kun je dus last krijgen van gevoelige tanden. Ook als je al last hebt van gevoelige tanden is een bleekbehandeling misschien geen goed idee. Samengevat: gevoelige tanden zijn alleen een probleem bij professionele bleekbehandelingen. Een whiteningtandpasta gaat prima samen met gevoelige tanden. Zo ook Sensodyne Gentle Whitening. Maar deze tandpasta doet zelfs nog meer.

Dubbele functie

De formule van Sensodyne Gentle Whitening is namelijk zo samengesteld dat deze tandpasta helpt om je tanden te beschermen tijdens een bleekbehandeling. Sensodyne Gentle Whitening vermindert tandgevoeligheid en helpt om je tandglazuur te versterken. Op die manier voorkomt deze tandpasta dus dat je tanden extra gevoelig worden tijdens een bleekbehandeling. En het helpt om tanden die al gevoelig zijn tijdens een bleekbehandeling te beschermen. Het is dus een fantastische tandpasta om je gebit te ondersteunen en beschermen als je besluit om het professioneel te laten bleken.

Maar ook als je dat niet doet, is Sensodyne Gentle Whitening een prettige, veilige whiteningtandpasta. Sensdyne Gentle Whitening helpt namelijk niet alleen om je gebit witter te maken, maar ook om je glazuur te versterken, gaatjes te voorkomen en je een heerlijk schoon gevoel te geven. Daarnaast helpt deze tandpasta bij gevoelige tanden om je gebit vierentwintig uur per dag, zeven dagen per week te beschermen. Dus of je nu op het punt staat te beginnen aan een professionele behandeling of je 'gewoon' een beetje wittere tanden wilt: Sensodyne Gentle Whitening is een absolute aanrader.